|
|
امروز: جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۳
کد خبر: ۱۳۷۶۸
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۱
چهره جديد قيمت مسكن اگرچه از زاويه ديد متقاضيان و خريداران مصرفي، تازگي ندارد و همچنان ناسازگار با قدرت‌خريد جلوه مي‌كند، اما از نظر مشاوران‌املاك، شكل بازار را در مقايسه با قبل و بعد از شرايط‌حاضر، به نفع طرف تقاضا تغيير داده است.
ریيس اتحاديه مشاوران‌املاك با اشاره به اينكه آثار كاهش قيمت مسكن در چهار ماه متوالي، هم‌اكنون در بازار قابل مشاهده شده است، اعلام كرد: در حال حاضر ريسك خريد مسكن نسبت به اوايل امسال و همچنين نسبت به ماه‌هاي پاياني سال، در كمترين حد قرار دارد و توصيه مي‌شود متقاضيان در استفاده ‌اقتصادي از شرايط به وجود آمده، تامل نكنند. ریيس اتحاديه مشاوران‌املاك تهران با اعلام بازگشت قيمت مسكن به سطح دوران قبل از التهاب‌ بازارهاي‌اقتصادي، شرايط جديد بازار مسكن را براي خريد‌هاي مصرفي به صورت نسبي، مناسب توصيف كرد.

حسام عقبايي تاكيد كرد: ميانگين قيمت هر مترمربع واحدمسكوني در شهر تهران هم‌اكنون به كمتر از 3 ميليون و 900 هزار تومان رسيده كه در مقايسه با نقطه‌اوج قيمت در خرداد92، حدود 11 درصد كاهش يافته است.

ریيس اتحاديه مشاوران‌املاك تهران با بيان اينكه در حال حاضر اطلاعات سامانه رهگيري معاملات مسكن به عنوان داده‌هاي مرجع براي محاسبه متوسط قيمت مورد استفاده قرار مي‌گيرد و حتي مركز آمار ايران نيز در تعيين نرخ ميانگين، از اين سامانه بهره مي‌برد، افزود: روند ماهانه قيمت خريد و فروش آپارتمان مسكوني در اين سامانه نشان مي‌دهد موتور تحريك‌قيمت در بازار مسكن تهران از زمستان سال‌گذشته تحت تاثير تشديد التهاب قيمت سكه و دلار شتاب گرفت و در بهار امسال با تشكيل حباب در قيمت‌مسكن، منحني قيمت با رشد بي‌سابقه 71درصدي به بالاترين سطح خود رسيد، طوري كه در خردادماه هر مترمربع آپارتمان مسكوني در تهران به طور ميانگين 4 ميليون و 300 هزار تومان معامله شد. اما از تيرماه مسير نوسان قيمت‌ها تغيير جهت داد و با شيب نسبتا تند ارزش معاملاتي واحدهاي مسكوني را به سطح پاييز و اوايل زمستان سال‌گذشته برگرداند.


عقبايي تصريح كرد: اگر چه در حال حاضر قيمت‌مسكن در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته همچنان 40 تا 45 درصد گران‌تر است اما در مقايسه ماهانه، نرخ رشد كاملا منفي است و نزول قيمت تاييد مي‌شود.

ریيس اتحاديه املاك تاكيد كرد: همان‌طور كه بانك‌مركزي در بررسي تورم و شاخص قيمت‌ها، همواره تغييرات ماهانه قيمت كالا و خدمات را مبنا قرار مي‌دهد و در عين‌حال تورم‌سالانه را نيز اعلام مي‌كند، براي بازار مسكن و اطلاع واقعي از وضعيت قيمت مسكن نيز لازم است در كنار توجه به رشد سالانه، نوسانات ماهانه و فصلي، ملاك ارزيابي قرار گيرد.

عقبايي خاطرنشان كرد: در ماه‌هاي اخير علاوه بر منفي‌شدن نرخ رشد ماهانه قيمت مسكن، نرخ رشد نقطه‌به‌نقطه (نسبت به فصل مشابه سال91) نيز كاهش پيدا كرده و از 60 تا 71 درصد بهار92 به 50 درصد در تابستان92 رسيده است.

ریيس اتحاديه مشاوران املاك تهران با تاكيد براينكه هم‌اكنون با توجه به فصل سرد سال و همچنين آرامش نسبي قيمت‌ها، شرايط براي خريدمصرفي در بازار مسكن مساعد است، گفت: معمولا معاملات مسكن در دو فصل به ترتيب تابستان و اواخر زمستان (شب‌عيد) رونق مي‌گيرد و در اين دو دوره، حجم تقاضاي مراجعه‌كننده به بنگاه‌هاي املاك بيشتر از ساير ماه‌هاي سال مي‌شود. بنابراين در فضاي آرام اقتصادي و سياسي اين روزها، ريسك خريد مسكن در كمترين حد قرار دارد، ضمن اينكه سطح كنوني قيمت‌ها نيز شكننده‌تر از گذشته است.

عقبايي به متقاضيان مصرفي توصيه كرد خريد از بازار ملك را به ماه‌هاي آتي منتقل نكنند چون كه اگرچه چشم‌اندازي براي افزايش قيمت‌مسكن لااقل در كوتاه‌مدت وجود ندارد اما خريدهاي شب‌عيد و رونق معاملات در آن زمان، امكان چانه‌زني با مالكان و خريد با قيمت‌مناسب را سخت‌تر خواهد كرد.

منبع:روزنامه دنیای اقتصاد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین