کد خبر: ۱۳۷۴۵۴
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۳
یکی از وعده هایم به ملت بزرگ ایران از آغاز تدوین منشور حقوق شهروندی بود. به مردم وعده های دیگری هم داده بودم و بر پای همه آن وعده ها تا آخرین روز مسئولیتم خواهم ایستاد.
رئیس جمهوری در همایش «قانون اساسی و حقوق ملت» و رونمایی از منشور حقوق شهروندی گفت: امروز هم یکی از وعده های مهم من به ملت ایران جامه عمل پوشانده می شود و هم به یکی از آرزوهای دیرینم می رسم.

 به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید به نقل از خبرگزاری ها،  حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در مراسم رونمایی از منشور حقوق شهروندی گفت: ماه ربیع ماه مبارزه با تبعیض ناروا، ظلم و اجحاف و ماه تولد رحمت برای همه جهانیان است. ماه ولادت امام صادق(ع) امام علم و دانش و امام آزادی بیان و امام صاحب کرسی های آزاد اندیشی است. این ماه مصادف شده با ماه آذر، ماه همه پرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 1358؛ ماه تصویب حقوق بشر در سازمان ملل متحد در سال 1327 و ماه صدور فرمان هشت ماده ای امام راحل است. 

وی با اشاره به صدور فرمان هشت ماده ای امام راحل در ماه آذر، خاطرنشان کرد: من در این جمع بسیار مهم و باشکوه لازم می دانم جملاتی از آن فرمان هشت ماده ای بخوانم. که باید هر روز بخوانیم و هر روز تذکر دهیم و هرروز بخواهیم که جمله جمله آن عمل شود و مورد توجه قرار گیرد.

رییس جمهور تاکید کرد: بسیار خوشحالم و خرسندم که امروز به یکی از وعده های مهم من به ملت ایران جامعه عمل پوشانده می شود و هم به یکی از آرزوهای دیرین خود می رسم، حقوق شهروندی. منشور حقوق شهروندی در ماه ربیع و ماه آذر در ماه رحمت و علم، در ماه آزادی بیان و در ماه قانون اساسی رونمایی می شود.

روحانی یادآور شد: همه مجاهدت ها و فداکاری هاو ایستادگی ها برای تدوین قانون اساسی و تشکیل مجلس شورای ملی آن زمان که ثمره حرکت  انقلاب مشروط بود و مردم ایران اولین گام را در قانونی شدن کشور برداشتند و من میخواهم تعبیر کنم آن زمان در اسلامی شدن واقعی کشور قدم برداشتند.

وی با بیان اینکه اسلام و حکومت اسلامی چیزی جز حکومت قانون نیست، تصریح کرد: بزرگترین امتیاز حکومت پیامبر اسلام در حدود 1440 سال پیش که از اوائل حکومت پیامبر می گذرد حکومت قانون بود، حکومتی که پیامبر بعنوان نبی و امام و بالاترین مقام حق نداشت ذره ای از قانون الهی تخلف کند. 

رییس قوه مجریه خاطرنشان کرد: در کدام قانون سراغ دارید که خطاب به پیامبر اینچنین باشد ، نزدیک بود از مسیر حق به سمت مسیر باطل کمی تمایل پیدا کنی،... یک ذره اگر می شد، تو منحرف نشدی ولی اگر شده بودی همان قدر کم دو برابر همه تو را در دنیا و دو برابر همه در آخرت تنبیه می کردیم ، این بیان قانون این بیان کتاب قانون قرآن مجید نسبت به پیامبر است. هیچ کس از قانون مستثنی نیست، همه باید در چارچوب قانون حرکت کنیم و تمام اتباع کشور در برابر اجرای قانون مساوی هستند. 

روحانی اظهارداشت:این صریح اصل قانون اساسی است. اگر ما می خواهیم کشور قانون و حکومت قانون داشته باشیم ، هیچ کس هیچ نهاد و هیچ فرد و هیچ گروه و حزب و رسانه نباید حاشیه امنیتی داشته باشد.

وی ادامه داد: تا تبعیض هست انقلاب تمام نشده ، تا فساد هست انقلاب تمام نشده ، تا گردن کشی ها هست انقلاب تمام نشده است. ما باید به روزی برسیم که شاهد مدینه پیغمبر و حکومت عدل اسلام در سراسر این سرزمین باشیم. من یکی از وعده هایم به ملت بزرگ ایران از آغاز تدوین منشور حقوق شهروندی بود. به مردم وعده های دیگری هم داده بودم و بر پای همه آن وعده ها تا آخرین روز مسئولیتم خواهم ایستاد.

روحانی  خاطرنشان کرد: من راجع به حقوق جوانان و بانوان وعده دادم و پای آن ایستاده ام. من برای حقوق اقلیت های دینی ، مذهبی اقوام وعده دادم و پای این وعده ایستاده ام.

رییس جمهوری با بیان اینکه اقتصاد کشور را نجات  می دهم، اظهارداشت: گفتم اقتصاد ایران را نجات خواهم داد، نجات اقتصاد ایران یکی از وعده های من به ملت ایران بود. امروز در آخرین سال دولت یازدهم خوشحالم که مردم ما هم شاهد تورم تک رقمی هستند و هم شاهد رشد اقتصادی 6 ماهه اول امسال در مقایسه با سال گذشته با رشد 7.4 هستند.

وی با اشاره به آمار اشتغال در کشور، گفت: تابستان امسال در مقایسه با تابستان پارسال شاهد اشتغال خالص بیش از 700هزار نفر در کشور هستیم. وعده من نجات اقتصاد کشور از سراشیبی سقوط بود. وعده من به مردم این بود که سانترفیوژ می چرخد کارخانه ها هم به حرکت خود ادامه خواهند داد.


رییس قوه مجریه افزود: چرخ کارخانه ها به حرکت در آمده است. چرخ کارخانه های مشترک ایران با کمپانی های خارجی هم به حرکت در آمده است. اسفند امسال اولین خودروی مشترک ایران و فرانسه که 30 درصد آن صادراتی خواهد بود به نمایش ملت ایران در خواهد آمد و مردم خواهند دید که چرخ اقتصاد در کشور ما به حرکت در آمده است.

وی تصریح کرد: اما سانترفیوژهایی که ir1 آن فقط فعال بود امروز ir8 که مدرن ترین سانترفیوژی است که ایران به آن دست یافته فعال است. علاوه بر آن فرمان شروع فعالیت پیشران هسته ای بعنوان یک حرکت بزرگ در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای از طرف رئیس جمهور صادر شده است. دیروز به آژانس بین المللی هسته ای اعلام کردم که در ساخت پیشران باید آژانس از لحاظ فنی به ایران کمک کند، تنها سانترفیوژها به حرکت نیست به زودی پیشران هم به حرکت در خواهد آمد.

روحانی تاکید کرد: منشور حقوق شهروندی قانون اساسی نیست اما راه را برای اجرایی کردن قانون اساسی تسهیل می کند. منشور حقوق شهروندی قانون موضوعه کشور نیست اما تضادی هم با قوانین موضوعه ندارد. 

وی با بیان اینکه برخی تحمل ندارند بعضی از اصول قانون اساسی را بشنوند، یاداور شد: تنها فردی که در کشور با رای عموم مردم در سطح ملی انتخاب می شود فقط رئیس جمهوری کشور است. بسیاری از افراد منتخب با رای حوزه انتخابیه خود منتخب می شوند و برخی منتخبین با رای استان خود مثل خبرگان انتخاب می شوند برخی غیر مستقیم با رای نمایندگان انتخاب می شوند مثل رهبری نظام که با رای خبرگان انتخاب می شوند مثل وزرا که از نمایندگان برای فعالیت رای اعتماد می گیرد اما فقط یک نفر هست که با رای مستقیم و ملی در سراسر کشور برگزیده می شود. لذا قانون اساسی این وظیفه را بر دوش رئیس جمهوری گذاشته است و چقدر وظیفه سختی و چقدر وظیفه سنگینی است. برخی تحمل ندارند بعضی از اصول قانون اساسی را بشنوند و حقوق ملت که از اصل 19 تا 42 است را باید قایم کنیم. 

رییس جمهور افزود: بزرگترین وظیفه رئیس جمهوری مسئولیت اجرای قانون اساسی است ما باید به قانون اساسی بعنوان مهمترین منشور ملی نگاه کنیم و باید در اینجا از شهید بهشتی یاد کنیم که بار سنگینی را در مجلس خبرگان قانون اساسی برای تصویب آن بردوش داشت.

 روحانی اظهارداشت: قانون اساسی طبق اصل 121 در قسم نامه رئیس جمهوری مقرر می کند تا او حامی حقوق ملت و در پی آزادی مردم، و سایر حقوق اساسی ملت باشد.همین قانون اساسی در اصل 134 به رئیس جمهوری اختیار می دهد تا با مشورت با وزیران برنامه و خط مشی برای دولت تعیین کند.

وی ادامه داد: منشور حقوق شهروندی در واقع برنامه و خط مشی دولت یازدهم است. دولت یازدهم با رونمایی امروز منشور می خواهد عزم خود را برای اجرای حقوق شهروندی به نمایش بگذارد.دولت یازدهم از آغاز فعالیتش به حقوق شهروندی اهمیت می داد. کسی نگوید که در این سه سال پس چه شده است، د ولت از آغازین روز مقید به اجرای قانون بود.

رییس جمهوری به روند بررسی منشور حقوق بشر در دولت اشاره کرد و گفت: دولت همواره مقید به قانون بوده است، به هنگام تطبیق قوانین اختلاف ما تنها یک درصد است اما در دولت گذشته 30 درصد بوده است. حتی تدوین منشور حقوق شهروندی هم در 100 روز اول انجام شد و در روز صدم در سایت دولت در اختیار مردم قرار گرفت تا مردم نظر دهند. خودم جلسات متعددی را برای حقوق شهروندی گذاشتم تا امروز در اختیار مردم قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: این مطلب به این معنا نیست که حقوق شهروندی که 120 ماده دارد بی ایراد و اشکال است، ممکن است باز هم نظراتی باشد و این حقوق شهروندی با تکامل زمان خود هم تکامل یابد. ممکن است سال های بعد حقوق شهروندی کامل و کامل تر شود و موادی به آن افزوده شود. 

رییس قوه مجریه ادامه داد: ما قبل از هرکس به معنای دولت و قوه مجریه و رئیس جمهوری و همه وزرا و معاونین و همه کارگزاران دستگاه اجرایی و همه کارمندان دولت خود را موظف به اجرای تک تک مواد منشور حقوق شهروندی می دانیم. برای ما یعنی دولت این منشور الزام آور است، رئیس جمهور در چارچوب قانون اساسی این منشور را به عنوان برنامه و خط مشی دولت یازدهم اعلام می کند و همه کارمندان دولت در سراسر کشور موظف به اجرای این منشور هستند.

روحانی تصریح کرد: اما در عین حال این منشور چون مقتبس از قانون اساسی است عملا این منشور باید مورد اجرای همگان قرار گیرد لذا ما از دو قوه دیگر هم درخواست می کنیم که دولت را در اجرای حقوق شهروندی کمک کنند.

وی با تاکید بر اینکه اجرای حقوق شهروندی پایه مناسبی برای انسجام و وحدت ملی ما است، گفت: اجرای حقوق شهروندی پایه اصلی برای توسعه کشور است، تمام اتباع این کشور در برابر این حقوق شهروندی مساوی هستند. نژاد، قوم ، جنس ، مذهب، دین ، اعتقاد و وابستگی سیاسی و گروهی به کنار است و این حقوق هر شهروند ایرانی است. اگر هر شهروندی حق دارد از فلان خیابان استفاده کند اگر هر فرد ایرانی لازم دید می تواند به بیمارستانی مراجعه کند اگر هر فرد ایرانی فرزندش در سن دبستان است می تواند ثبت نامه کند و ... تفاوتی نیست در راه رفتن و غیره که دین فرد چیست و از چه نژاد است و به کدام حزب و جناح وابسته است که اگر به این جناح وابسته است از چپ برود واگر نبود از راست، همه امکانات و حقوق مساوی طبق قانون اساسی برای همه یکسان است. این حقوق شهروندی ایجاد وحدت می کند.

روحانی اظهارداشت: این حقوق شهروندی طنین ندایی است از ملت ایران در برابر برخی کشورهای غربی پرادعا که فکر می کنند که در حقوق بشر و حقوق شهروندی از ملت های جهان سوم پیشی گرفته اند. این حقوق به دنیا اعلام می کند که ایران این ظرفیت را دارد. انقلاب اسلامی این ظرفیت را دارد که از تمام ویژگی های حقوقی نوین دنیای امروز در چارچوب فرهنگی ایرانی اسلامی به خوبی استفاده کند، این نیست که حقوق شهروندی از آن کشورهای اروپایی و کشورهای به اصطلاح صنعتی باشد. حقوق شهروندی قبل از هرکس از آن این ملت بزرگ است.

وی افزود: از همه افراد، گروه ها، رسانه ها، روزنامه ها، زنان، فضای حقیقی، فضای مجازی ، اساتید دانشجویان مردم و همه کارمندان می خواهم که حقوق شهروندی را اجرا کنند، حقوق شهروندی اول دانستنی است، مدارس ما ، دانشگاه های ما ، مطبوعات و نویسندگان و فرهیختگان، شعرا و هنرمندان در همه جا حقوق شهروندی را بدانند. می گویند حقوق گرفتنی است درست است اما اول دانستنی است بعد خواستنی است و همه باید بخواهیم.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: باید هر رئیس جمهور و هر مسئولی در این کشور بداند که یکی از مطالبات مهم مردم ایران حقوق شهروندی است و وقتی که این حقوق دانستنی شد خواستنی شد اجرایی و عملیاتی هم خواهد شد. اگر همه بخواهیم اگر همه مطالبه کنیم و دنبال آن برویم چنین می شود. 

وی ادامه داد: اسلام به ما گفته که این حقوق را اجرا کنیم، قانون اساسی گفته که اجرا کنیم، قرآن می گوید ممکن است با فردی دشمنی و اختلافی و حتی پدرکشی داشته باشیم با این حزب بدی با آن جناح بدی... مبادا عداوت و دشمنی و شکاف بین فردی یا گروهی شما را وادار کند که عدل و انصاف و قسط را فراموش کنید حتی نسبت به دشمن.

روحانی با اشاره به فرمان هشت ماده ای امام راحل، تصریح کرد: بند شش فرمان هشت ماده ای امام راحل می گوید که هیچکس حق ندارد که بنام کشف جرم تعقیب و مراقبت نماید و یا نسبت به فردی اهانت نموده و اعمال غیر انسانی و اسلامی مرتکب شود یا به تلفن ، یا نوار ضبط صوت دیگری بنام کشف جرم یا کشف مرکز گناه گوش کند... آیا این مال همین انقلاب اسلامی است؟

وی به بخش دیگری از فرمان هشت ماده ای امام اشاره کرد و یادآور شد: یا اینکه برای کشف گناه و جرم هرچند گناه بزرگ باشد شنود بگذارد... و یا دنبال اسرار مردم باشد، و تجسس از گناهان غیر نماید، یا اسراری که از غیر به او رسیده ولو برای یک نفر فاش کند... (سایت و روزنامه ، جلسات جناحی و این ها که هیچ) تمام این ها جرم و گناه است . مرتکبین هرکدام از امور فوق مجرم و بعضی مستوجب حد شرعی هستند. امیدوارم گاهی صداوسیما گاهی روزنامه ها کلمات امام را پخش کنند و بیان کنند. ما پیرو این امام هستیم...

وی تاکید کرد: راه انقلاب اسلامی راه عدالت است ، راه اخلاق و رفتار و سیره پیامبر عظیم الشان اسلام است. 

روحانی در ادامه بیانیه رسمی رئیس جمهوری در خصوص حقوق شهروندی را قرائت کرد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین