کد خبر: ۱۳۶۵۳۲
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵
آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی ضمن باراز امیدواری به بهبود روابط مسکو و واشنگتن در دولت دونالد ترامپ گفت: «جهان به همکاری روسیه و آمریکا نیاز دارد».
 آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی ضمن باراز امیدواری به بهبود روابط مسکو و واشنگتن در دولت دونالد ترامپ گفت: «جهان به همکاری روسیه و آمریکا نیاز دارد».

«میخائیل گورباچف» که از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۱ رهبر اتحاد جماهیر شوروی بود، در مصاحبه با یک رسانه آمریکایی درباره بهتر شدن روابط مسکو و واشنگتن در دولت دونالد ترامپ ابراز امیدواری کرده است.

وی در مصاحبه با آسوشیتدپرس درباره لزوم بهبودی روابط روسیه و آمریکا گفت: «روابط بین ما اهمیت زیادی دارد و مورد دغدغه همه است در نتیجه ما باید منافع دیگران را هم در نظر بگیریم».

 گورباچف 85 ساله با بیان اینکه از پیروزی دونالد ترامپ بر هیلاری کلینتون شگفت زده شد، درباره رئیس‌جمهور منتخب آمریکا اینگونه اظهارنظر کرد: «او تجربه سیاسی کمی دارد اما شاید این موضوع خوبی باشد».

او در بخشی از این مصاحبه مفصل، درباره روابط روسیه و آمریکا و به طور کلی کشورهای غربی، به انتقاد از «تفوق جویی» آن‌ها در قبال مسکو پرداخته و این موضوع را عاملی مهم در تنش‌ها بین روسیه و غرب خوانده است.

گورباچف البته تاکید کرد که رهبران روسیه و آمریکا باید دور میز مذاکره نشسته و «تا زمان حصول توافق، بر سر میز باقی بمانند. جهان به همکاری روسیه و آمریکا نیاز دارد. آن‌ها در کنار هم، می‌توانند جهان را در یک مسیر و راه تازه رهبری کنند».

وی با دفاع از الحاق «کریمه» به روسیه تاکید کرد که «نیکیتا خروشچف» رهبر شوروی در سال 1954 کنترل اجرایی این شبه جزیره را به اوکراین سپرد اما تا پیش از فروپاشی شوروی این اقدام اهمیت نداشت.

گورباچف با اشاره به حمایت اکثریت ساکنان شبه جزیره کریمه در همه پرسی الحاق به روسیه گفت: «وقتی مردم بگویند آری، باید در این خصوص تصمیمی گرفته شود.»

او درباره مواضع دولت باراک اوباما در قبال روسیه گفت: «آن‌ها روسیه را با تهمت‌هایشان اذیت کرده‌اند و روسیه را به خاطر همه چیز متهم می‌کنند و حالا شما شاهد عکس العمل و واکنش شدید به این موضوعات در روسیه هستید. روسیه خواهان روابط دوستانه با آمریکا است اما انجام این کار در زمانی که روسیه می‌بیند دارد به این کشور خیانت می‌شود، سخت است».

وی با اشاره به توافق‌هایی که با «رونالد ریگان» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در حوزه‌های کنترل تسلیحاتی داشت، تصریح کرد: «ما به دستاوردهای زیادی رسیدیم. ما می‌توانستیم علنا به صورت یک شریک واقعی با هم صحبت کنیم. ضروری است که دوباره این رویکرد را در پیش بگیریم».

خبرنگار آمریکایی نظر گورباچف را درباره ولادیمیر پوتین جویا شد که او ضمن تاکید بر انتقاداتش درباره برخی از سیاست‌های پوتین، او را «رئیس‌جمهوری شایسته و لایق» خواند.

او ادامه داد: «من در ابتدا، تقریبا به طور کامل از او حمایت کردم اما بعد شروع به انتقاد کردم. من نمی‌توانم نظراتم را نفی و انکار کنم».

گورباچف درباره سخنرانی تلویزیونی اخیر پوتین و پیام آشتی جویانه او نسبت به غرب گفت: «این سخنرانی او با سخنرانی‌های قبلی فرق داشت. این سخنرانی نشان داد که او شدیدا نگران است».

آخرین رهبر شوروی با یادآوری اواخر دوران اتحادد شوروی پیش از فروپاشی آن از مواضع «بوریس یلتسین» رئیس‌جمهور اسبق روسیه در آن زمان به شدت انتقاد کرد.

او گفت: «یلتسین وارد صحنه شد و من از او حمایت کردم اما او پشت سر من در حال توطئه برای خلاص شدن از گورباچف بود. روسیه در فروپاشی شوروی پیشگام بود».

خبرنگار آمریکایی با اشاره به تحولات منجر به کناره گیری او از مقام رهبری اتحاد شوروی و در نهایت فروپاشی آن از او پرسید: آیا به توسل به نیروی نظامی و زور به منظور ممانعت از فروپاشی شوروی فکر کرده بود؟

گورباچف جواب داد: «کشور تا خِرخِره از تسلیحات پر شده بود و در نتیجه (در صورت توسل به نیروی نظامی و زور) کشور به سرعت به سمت یک جنگ داخلی می‌رفت».
منبع: فارس
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین