|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۲
کد خبر: ۱۳۶۰۵۹
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۰
دولت چین در بیانیه ای اعلام کرد: مطابق با قطعنامه اخیر سازمان ملل متحد واردات زغال سنگ از کره شمالی را به مدت سه هفته به حال تعلیق درآورده است.
 دولت چین در بیانیه ای اعلام کرد: مطابق با قطعنامه اخیر سازمان ملل متحد واردات زغال سنگ از کره شمالی را به مدت سه هفته به حال تعلیق درآورده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در بیانیه دولت چین آمده است:" به منظور اجرای قطعنامه 2321 شورای امنیت سازمان ملل متحد ، چین واردات زغال سنگ از کره شمالی را به حال تعلیق در می آورد. اجرای این تدبیر از روز یکشنبه آغاز می شود و سی و یکم دسامبر به پایان خواهد رسید."

به موجب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، فروش سالانه زغال سنگ کره شمالی از اول ژانویه سال دو هزار و هفده به هفت و نیم ملیون تن در سال محدود می شود. با اجرای این تدبیر فروش سالانه زغال سنگ کره شمالی در سال دو هزار و هفده نسبت به سال دو هزار و پانزده حدود شصت و دو درصد کاهش خواهد یافت.

تحریمهای شورای امنیت بر ضد کره شمالی برای صادرات زغال سنگ از این کشور به چین سقف تعیین کرده است. همچنین در قطعنامه جدید علیه کره شمالی تحریم هایی بر ضد یازده تن از مقامات سیاسی این کشور، ممنوعیت صادرات بالگرد و‌ کشتی پیش بینی شده است. این تحریم های جدید همچنین شامل حال حدود ده شرکت کره شمالی می شود. طبق این قطعنامه جدید شورای امنیت بر ضد کره شمالی، کشورهای عضو سازمان ملل متحد ملزم شده اند تعداد مقامات فعال در دفاتر خارجی خودشان را در کره شمالی کاهش دهند و حساب های بانکی آنها را نیز محدود نمایند.

چین در حال حاضر تقریبا تنها خریدار زغال سنگ کره شمالی است. چین با این که تنها متحد و اصلی ترین شریک تجاری کره شمالی محسوب می شود ، به قطعنامه اخیر شورای امنیت بر ضد پیونگ یانگ رای مثبت داد.

چین واردات زغال سنگ از کره شمالی را در ماههای اخیر افزایش داده است. طبق آمار و ارقامی که اداره گمرک چین منتشر کرده است، در ماه اکتبر واردات زغال سنگ چین از کره شمالی با افزایش چهل درصدی در مقیاس سالانه به یک میلیون و هشتصد و بیست هزار تن معادل یکصد و یک میلیون و پانصد هزار دلار رسید.

در تحریمهایی که پیش از این شورای امنیت سازمان ملل متحد بر ضد کره شمالی وضع کرده بود، خرید زغال سنگ و سنگ آهن از این کشور مجاز بود به شرط این که درآمدهای تجاری حاصل از فروش این مواد در اجرای برنامه های هسته ای یا تسلیحاتی پیونگ یانگ مورد استفاده قرار نگیرد. با این حال سازمان ملل متحد معیار ارزیابی مشخصی در این زمینه تعیین نکرده بود به همین علت پکن به خود اجازه داده بود میزان وادرات خود را از این کشور به طرز قابل ملاحظه ای افزایش داده بود.

پیونگ یانگ از زمان اولین آزمایش هسته ای خود در سال دو هزار و شش تا کنون پنج بار با تحریمهای سازمان ملل متحد مجازات شده است. شدیدترین تحریمهای اعمال شده بر ضد پیونگ یانگ توسط شورای امنیت به مارس گذشته بر می گردد. شورای امنیت سازمان ملل متحد در این تاریخ در واکنش به آزمایش هسته ای و همچنین پرتاب موشک بالستیک کره شمالی یک رشته تدابیر جدید بر ضد این کشور وضع کرد اما پیونگ یانگ پس از این تاریخ نیز چند بار اقدام به شلیک موشکهای کوتاه و میان برد کرده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین