|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۶
کد خبر: ۱۳۶۰۳۳
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۱
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: طرف آمریکایی در مساله حلب و خروج جنگجویان از این شهر رفتار متناقض دارد.
 سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: طرف آمریکایی در مساله حلب و خروج جنگجویان از این شهر رفتار متناقض دارد.

به گزارش ایرنا، لاوروف در یک کنفرانس مطبوعاتی با یادآوری اینکه وزیر امور خارجه آمریکا دوم دسامبر (12آذر) پیشنهاد کتبی همکاری برای بهبودی اوضاع انسانی شرق حلب را ارائه داد، گفت: روسیه این ایده را پذیرفت و برای برگزاری نشست کارشناسان روسی و آمریکایی برای روز بعد در ژنو و توافق در باره این سند اعلام آمادگی کردیم.

وزارت خارجه روسیه روز شنبه به نقل از سخنان لاوروف در هامبورگ آلمان نوشت: در سند ارائه شده بر لزوم خروج بدون استثنای تمامی جنگجویان از شرق حلب تاکید شده بود و طرف های روسی و آمریکایی باید در تماس با رهبری سوریه و ارتش این کشور، گذرگاههایی را که جنگجویان از طریق آن به سوی مرز ترکیه یا شهر ادلب روانه می شدند، تعیین می کردند.

وی افزود: در پیشنهاد طرف آمریکایی تعیین راهروهایی نیز برای خروج ساکنان نواحی شرق حلب در صورت تمایل برای ترک شهر و عزیمت به مناطق دیگر پیش بینی شده بود.

وزیر خارجه روسیه گفت: قرار شده بود پس از تعیین این راهروها، اقدام های جنگی متوقف شود و جنگجویان از حلب خارج شوند.

وی افزود: درخواست دیدار برای چهارم دسامبر (14 آذر) را ارائه کردیم، اما طرف آمریکایی هفتم دسامبر (17 آذر) را پیشنهاد کرد که عجیب می نمود، زیرا پیشتر گفته بودند مساله فوری است، با این وجود با زمان پیشنهادی موافقت کردیم.

لاوروف ادامه داد: ششم دسامبر (16 آذر) طرف آمریکایی باز اعلام کرد، پیشنهاد خود را پس گرفته و سند جدیدی را می خواهند تنظیم کند و این رفتار نیز بسیار عجیب بود که یک روز بعد هم پاسخ آن را دادیم و اکنون براساس توافق صورت گرفته کارشناسان نظامی و دیپلمات های روس و آمریکایی شنبه (امروز) در ژنو برای گفت وگو در باره این سند دیدار می کنند.

وی گفت: اما رفتار عجیب آمریکا به این نکات محدود نمی شود، پنجم دسامبر در حالیکه روشن بود برای مساله شرق حلب دیدار می کنیم، در شورای امنیت پیش نویس قطعنامه ای در باره این مساله به رای گیری گذاشته شد که هیچ اشاره ای به ضرورت خروج جنگجویان از شرق حلب نشده بود و فقط بر لزوم توقف اقدام های جنگی تاکید داشت.

لاوروف افزود: اما این خواسته پیش نویس قطعنامه قابل پذیرش نبود و وقفه در عملیات نظامی برای تجدید قوای جنگجویان و تقویت آنها در نظر گرفته شده بود. طرف روسی پیشنهاد کرد متن رای گیری نشود، زیرا با توافق اولیه روسیه و آمریکا در باره شرق حلب مغایر بود.

وزیر خارجه روسیه گفت: اما نماینده دائمی آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد، از پیشنهاد کشور خود در باره شرق حلب هیچ اطلاعی ندارد و لزومی هم برای تماس های واشنگتن -مسکو در این زمینه نمی بیند. زمانی هم که علت را از جان کری جویا شدم، اظهارنظر عجیبی کرد و گفت برای نخستین بار این موضوع را شنیده است و به مسائل و امور یک مجموعه مدیریتی کوچک (شورای امنیت) نمی پردازد.

لاوروف در پایان اظهار کرد: این عجیب است که نهاد عالی جامعه جهانی مسئول حفظ صلح و امنیت بین المللی، مجموعه مدیریتی کوچک خوانده می شود.

بنا به اعلام وزارت خارجه روسیه، لاوروف و کری روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته در حاشیه مذاکرات وزیران خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا در هامبورگ سه دور مذاکره کردند که بنا به خواسته طرف آمریکایی انجام گرفت.

افزون بر این دیدارها، طرف های روس و آمریکایی شامگاه پنجشنبه در یک گفت وگوی تلفنی نتایج مذاکرات خود را جمع بندی کردند.

مسکو در برابر فشارهای گسترده گروه کشورهای غربی ضدسوری برای برقراری آتش بس در حلب، اعلام کرده که حاضر است در چارچوب برنامه نهایی تعیین برنامه خروج کامل جنگجویان از شرق این شهر و لزوم اجرای تعهدهای تمامی طرفین، در این زمینه با آمریکا مذاکره و توافق کند.

با وجود بارها برقراری آتش بس موقت در حلب از سوی روسیه و سوریه، کشورهای غربی-عربی ضدسوری به ویژه آمریکا حاضر نشده اند، گروههای مسلح تحت الحمایه خود موسوم به معارضان مسلح میانه روز را از تروریست ها در شرق حلب جدا کنند.

آمریکا از اسفند ماه سال گذشته که با روسیه بر سر برقراری آتش بس در سوریه توافق کرد وعده داد، گروههای مسلح تحت الحمایه خود موسوم به معارضان میانه رو را از همکاری با تروریست های داعش و جبهه النصره بازدارد و آنها را از مناطق زیر سلطه گروههای تروریستی خارج کند که حتی با وجود موافقت کتبی در 19 شهریور ماه نیز حاضر به اجرای آن نیست.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین