|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۹
کد خبر: ۱۳۵۹۵۳
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۲
یک منبع آگاه در نیروی انتظامی خوزستان نیز در این باره اظهار کرد: براساس قانون مصوب ۱۳۹۰ شوکر در زمره سلاح‌های غیرمجاز به شمار می‌رود و استفاده و حمل آن ممنوع است و جزای حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه به همراه دارد.
در پی ضرب و شتم یکی از دستفروشان توسط ماموران شهرداری اهواز، معاون فرماندار اهواز گفت: «این حادثه پیگیری و با مامور خاطی برخورد می‌شود.» دستفروشی یکی از مشاغل کاذب است که با گذشت زمان افزایش پیدا کرده است. براساس بررسي‌هاي انجام‌شده و اعلام مسئولان، مشاغل كاذب در چند سال اخير رواج بيشتري پيدا كرده‌اند، به طوري كه هفت ميليون نفر داراي اشتغال کاذب یا غيررسمي هستند. نکته قابل توجه در مورد دستفروشان این است که آنها اقتصاد کشور را با مشکلاتی روبه‌رو می‌کنند، اما از سوی دیگر اقداماتی از این دست، کرامت انسانی را خدشه‌دار می‌کند و باید در راستای ساماندهی این افراد تلاش شود. با توجه به نرخ بالای بیکاری و حاشیه‌نشینی در اهواز، دستفروشی یکی از مشکلات این کلانشهر است که در سال‌های اخیر به شدت آن افزوده شده است. با وجود این، هیچ‌گاه به صورت ریشه‌ای به این مساله پرداخته نشده است. برخورد با دستفروشان، همیشه مقطعی و قهری و در یک بازه زمانی خاص، آن هم در قالب جابه‌جایی، تخریب و انهدام بوده است، به همین دلیل بعد از هر بار جابه‌جایی، وضع به شکل سابق خود باز می‌گردد. تعداد دستفروشان هسته مرکزی شهر اهواز ۷۰۰ تا هزار نفر برآورد شده است که جمع‌آوری آنها از مرکز شهر از آذر پارسال و بعد از اعتراض کسبه بازار نادری آغاز شد. در پی حوادث مختلف و اعتراضات دستفروشان اهوازی، ۲۹ مهر ماه هیاتی از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای مطالعه وضعیت دستفروشان و همکاری در ساماندهی آنها به اهواز سفر کرد و قرار بود مصوبات آن یک هفته بعد اعلام شود، اما این مساله هنوز به نتیجه نرسیده است. انتشار گسترده تصاویر سیلی خوردن زن دستفروش فومنی در روزهای اخیر در شبکه‌های اجتماعی، بحث ضرب و شتم دستفروشان و حقوق آنها را دوباره مطرح کرده است. پیش از این نیز مرگ کارگر بازیافت با ضرب و شتم ماموران شهرداری تهران نگاه‌ها را متوجه عملکرد ماموران شهرداری‌ها کرده و موجی از انتقادات را نسبت به آنها در پی داشته است اما آن‌طور که پیداست این حوادث نتوانسته مانع ادامه رفتارهای خشن ماموران شهرداری در مواجهه با دستفروشان و اصلاح شیوه برخورد با آنها شود. انتشار تصاویری از ضرب و شتم یکی از دستفروشان به وسیله یک مامور اجراییات شهرداری اهواز واکنش‌هایی را به همراه داشته است. در این تصاویر یکی از ماموران اجراییات شهرداری اهواز با یک دستفروش در یکی از خیابان‌های مرکز شهر درگیر می‌شود و با شوکر او را مضروب می‌کند. یکی از شاهدان عینی در این باره گفت: ظهر سه شنبه، سه چهار نفر از ماموران اجراییات شهرداری برای جمع آوری بساط یکی از دستفروشان در یکی از خیابان‌های فرعی نادری مراجعه کرده بودند. او با بیان اینکه فرد دستفروش با ماموران درگیر نشده است، افزود: این دستفروش قصد داشت از ضبط اموال و اجناس خود که می‌گفت به صورت نسیه خریداری کرده، ممانعت کند اما ماموران نپذیرفتند و بعد از اصرار و فریاد زدن فرد دستفروش، با شوکر او را مضروب کردند.

درگیری اجتناب‌ناپذیر است!

معاون خدمات شهری شهردار اهواز با تکذیب این حادثه اظهار داشت: مسئول واحد اجراییات شهرداری اهواز به تنهایی در خیابان‌های مرکزی مشغول گشتزنی بوده که تعدادی از دستفروشان به او حمله می‌کنند و او ناچار می‌شود که از خود دفاع کند و با آنها درگیر شود. علیرضا حلاج ادامه داد: بعد از درگیری با کلانتری محل تماس گرفته شده و دستفروش بازداشت می‌شود. او نسبت به استفاده از شوکر توسط مامور اجراییات اظهار بی‌اطلاعی کرد و افزود: هیچ‌کدام از ماموران اجراییات شهرداری شوکر در اختیار ندارند. حلاج اضافه کرد: دستفروشان به تذکرها و اخطارهای ماموران اجراییات که وظیفه ممانعت از حضور آنها در خیابان نادری را دارند، بی توجهی می‌کنند بنابراین این درگیری‌ها اجتناب‌ناپذیر است. او تصریح کرد: ماموران اجراییات شهرداری نیز بارها در این درگیری‌ها مجروح و مصدوم شده اند. این مقام مسئول با بیان اینکه شهرداری اهواز برای ساماندهی دستفروشان طرحی ارائه کرده است، اظهار کرد: دستفروشی ریشه‌های متعددی دارد و ساماندهی دستفروشان، همکاری همه مسئولان استان را می‌طلبد. به گفته حلاج، شهرداری اهواز پارک ربیع را برای استقرار دستفروشان هسته مرکزی شهر پیشنهاد و آماده سازی کرده بود که دستفروشان با این محل موافقت نکرده‌اند.

برخورد با مامور خاطی

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار اهواز نیز با بیان اینکه هیچ‌کدام از ماموران شهرداری اهواز حق برخورد با دستفروشان را ندارند، گفت: مساله ضرب و شتم این دستفروشان پیگیری و با مامور خاطی در این ماجرا برخورد می‌شود. علی مظفری تاکید کرد: اخلاق و رفتار نیکو باید در دستورکار ماموران شهرداری اهواز قرار گیرد و این ماموران وظیفه دارند با همه شهروندان، حتی افراد متخلف، رفتار محترمانه داشته باشند. او افزود: حتی در صورتی که قوانین از سوی عده‌ای از افراد از جمله دستفروشان رعایت نشود، شهرداری اهواز باید حقوق شهروندی آنها را به جا آورد. مظفری همچنین با بیان اینکه ساماندهی دستفروشان از برنامه‌های فرمانداری اهواز است، اظهار کرد: در این زمینه جلسات متعددی برگزار شده و چندین نقطه از سوی شهرداری به عنوان محل استقرار دستفروشان جانمایی و پیشنهاد شده است. مظفری اعلام کرد: دستفروشان نیز پیشنهاداتی از جمله اختصاص بخشی از پارکینگ رفاه در مرکز شهر را مطرح کرده‌اند که هنوز در حال کارشناسی است و در صورت موافقت مسئولان متولی، نهایی می‌شود.

شوکر سلاح غیرمجاز است

یک منبع آگاه در نیروی انتظامی خوزستان نیز در این باره اظهار کرد: براساس قانون مصوب ۱۳۹۰ شوکر در زمره سلاح‌های غیرمجاز به شمار می‌رود و استفاده و حمل آن ممنوع است و جزای حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه به همراه دارد. او تاکید کرد: ماموران شهرداری، در زمره افرادی که اجازه استفاده از شوکر را دارند همانند مامور خاص نیستند و شبه ضابط به شمار می‌روند. بنابراین تحت هیچ شرایطی حق استفاده از شوکر را ندارند. این منبع آگاه تصریح کرد: براساس ماده ۷ آیین دادرسی کیفری و ماده ۵۷۰ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ مجازات مامورانی که مرتکب جرم می‌شوند تا انفصال از خدمت نیز پیش بینی شده است. به گزارش ایرنا، او اظهار کرد: بر اساس ماده ۶۱۴ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ ماموری که ضرب و جرح کرده، مرتکب جرم شده و ملزم به پرداخت دیه است.

منبع:آرمان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین