|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱
کد خبر: ۱۳۵۴۵۲
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۲
یک استاد ارتباطات درباره مجوز دار شدن کانال‌های تلگرامی در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: وسایل ارتباط جمعی ابزارهایی برای ایجاد جریان‌های اطلاعاتی هستند و بدون آنها نمی‌توان شرایطی را فراهم کرد که مردم به راحتی با هم مشارکت همگانی داشته باشند.
یک روز بعد از اعلام این خبر که کانال‌های تلگرامی و صفحاتی که بیش از پنج هزار عضو و کاربر دارند باید مجوز دریافت کنند، اظهار نظرات مختلفی درباره این تصمیم انجام شد و مسئولان از تصمیم جدید در حوزه فضای مجازی استقبال کردند. رئیس پلیس فتا در حاشیه همایش «پی جویی موثر و کارآمد جرایم سایبری» گفت: «وزارت ارشاد باید کانال‌هایی را که بیش از پنج هزار عضو دارد ساماندهی کند و شاید در ۱۰ روز آینده سایتی که وزارت ارشاد برای ساماندهی تاسیس کرده فعال شود.» کمال‌هادیانفر همچنین از شناسایی بیش از ۳۳۰۰ کانال قماربازی خبر داد و اعلام کرد: ۳۰پیام رسان فیلتر می‌شوند.

«در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی پیشنهاد شد کسانی که در کانال‌های شبکه‌‌های اجتماعی از یک تعداد مشخص، عضو بیشتری دارند و در این شبکه‌‌های اجتماعی فعالیت‌های خبری می‌کنند، باید از یک مرجع مجوز بگیرند.» این اظهارنظر روز دوشنبه هفته جاری توسط محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شد، تا جایی که این طرح موافقان و مخالفان خود را پیدا کرد و به یک مساله چالشی تبدیل شد، چرا که عده ای بر این باورند که با این راه بهبود کاربری کانال‌های تلگرام صورت نمی‌گیرد و بدتر اوضاع جامعه را مختل می‌کند. از سوی دیگر، موافقان این طرح نیز پیگیر هر چه زودتر اجرا شدن آن هستند و نامناسب بودن فضای مجازی را ناشی از عدم کنترل و نظارت می‌دانند. این در حالی است که اکنون کانال‌های پر بازدید بسیاری در تلگرام فعال هستند که در حال اطلاع رسانی به مردم گام برداشته اند. روز گذشته رئیس پلیس فتا گفت: وزارت ارشاد باید کانال‌هایی را که بیش از پنج هزار عضو دارد ساماندهی کند. به گفته کمال‌هادیان فر طرح‌های پلیس فتا در سراسر کشور انجام می‌شود و ضمانت اجرایی این طرح باید تضمین شود. او ادامه داد: افرادی که درآمد زیادی کسب می‌کنند حتما باید ثبت نام کنند. طبیعی است بر اساس ضوابطی که وزارت ارشاد تدوین کرده ما باید با افرادی که ثبت نام نمی‌کنند، برخورد کنیم. به گزارش مهر، او عنوان کرد: یک باند قماربازی آنلاین هم منهدم شد که ۲۳ میلیارد تومان کلاهبرداری و قماربازی داشت و تاکنون سه هزار و ۳۲۳ کانال در حوزه قماربازی شناسایی شده اند. در داخل و خارج ۲۴۸ پرونده قضائی تشکیل شده و ۱۸۴ نفر دستگیر شده اند و پول‌ها نیز بلوکه شده است.

کاهش سوءاستفاده در فضای مجازی با برقراری امنیت

با توجه به گسترش فضای مجازی بروز تخلفات نیز در آن صورت می‌گیرد، تا جایی که هنجارشکنان اقدام به انتشار فیلم و تصاویر خصوصی کاربران می‌کنند. «فضای مجازی را باید به گونه ای امن کنیم تا سوء استفاده و تخلفات کاهش یابد.» این اظهارنظر روز گذشته توسط فرمانده نیروی انتظامی انجام شد. به گفته حسین اشتری از وظایف قوه قضائیه، دادستانی و پلیس برخورد با کسانی است که به حریم خصوصی کاربران ورود می‌یابند. به گزارش ایرنا، او با اشاره به نشست تخصصی قوه قضائیه و پلیس فتا که با حضور دادستان برگزار شد، ادامه داد: قضات در سراسر کشور در این زمینه همکاری لازم را با پلیس انجام می‌دهند و تعامل خوبی در این حوزه بین این دو نهاد برقرار است.

آزادی منجر به فساد اسارت است

همچنین روز گذشته دادستان کل کشور با اشاره به ولنگاری در فضای مجازی گفت: مرگ بر این آزادی که همه چیز را به نابودی می‌کشاند. این آزادی نیست بلکه کمال اسارت است. به گزارش مهر، حجت الاسلام منتظری عنوان کرد: وزارت ارتباطات و وزارت ارشاد، پلیس فتا و دولت در این فضای آلوده نجات غریق هستند و نباید کوتاهی کنند. امروز ما اهتمام لازم را در بخش‌های مختلف نمی‌بینیم.

نمی‌توان مقابل فضای مجازی مقاومت کرد

«فضای مجازی قابل انکار نیست و نمی‌توان در مقابل آن مقاومت کرد. این تکنولوژی باید در کشور وجود داشته باشد؛ اما برای مقابله با آسیب‌‌های آن راه حل‌‌های مناسبی اندیشیده شود.» این اظهارنظر روز گذشته توسط دبیر شورای عالی فضای مجازی انجام شد. به گفته ابوالحسن فیروزآبادی در کشور بیش از ۲۰۰ شبکه اجتماعی وجود دارد و فعال هستند و اینکه چه شبکه ‌ای انتخاب شود را مردم تعیین می‌کنند. نمی‌توان با توسل به زور مردم را از استفاده از شبکه‌‌های اجتماعی خارجی منع کرد. این در حالی است که عده ای از صاحبنظران بر این عقیده اند که با ایجاد صلاحیت نمی‌توان جلو آسیب‌های فضای مجازی را گرفت، چرا که این مساله عواقب جبران ناپذیری را به دنبال دارد.

مجوز دادن به کانال‌های تلگرام تبعات دارد

یک استاد ارتباطات درباره مجوز دار شدن کانال‌های تلگرامی در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: وسایل ارتباط جمعی ابزارهایی برای ایجاد جریان‌های اطلاعاتی هستند و بدون آنها نمی‌توان شرایطی را فراهم کرد که مردم به راحتی با هم مشارکت همگانی داشته باشند. اسماعیل قدیمی می‌افزاید: هرچه در راستای این وسایل ارتباط جمعی منطقی‌تر و حسابگرایانه‌تر عمل کنیم جریان منطقی اطلاعات بر اساس تعامل دولت با مردم شکل می‌گیرد. او ادامه می‌دهد: اگر نگاه ما به این ابزار یک نگاه بسته و محدود ناشی از منافع گروهی و جناحی باشد همه از آن آسیب خواهند دید. او با بیان اینکه حاکمیت و دولت بیشتر از همه از محدودیت ضربه خواهند خورد، می‌افزاید: وقتی ابزارهای ارتباطی را بر اثر موانع حقوقی و مقررات محدود کنیم بی اعتمادی تشدید می‌شود. بنابراین ما باید برای استفاده از وسایل ارتباط جمعی رژیم حقوقی منطقی قایل شویم که امروزه در دنیا حاکم است، به گونه‌ای که بیشتر کشورهای پیشرفته و دارای شاخص‌های توسعه انسانی و اجتماعی از این رژیم استفاده می‌کنند؛ رژیمی که اجازه می‌دهد مردم بر اساس آزادی و حقوق طبیعی و مدنی با هم مبادله ارتباطات داشته باشند، تجربیات و دیدگاه‌ها را بیان کرده و هم افزایی ایجاد کنند. قدیمی اظهار می‌کند: تصمیمات هر چه در سطح عمومی عاقلانه گرفته شوند خرد جمعی در آن سهم دارد. در غیر این صورت محدودیت تبعات زیانباری خواهد داشت. این استاد دانشگاه توضیح می‌دهد: با احراز صلاحیت هویت، شخصیت و اختیارات مستقل برای مردم ایجاد نمی‌شود و متقابلا مردم هم به وسایل ارتباط جمعی کنترل‌شده بی‌اعتماد خواهند شد و آن‌گونه که باید و شاید از آنها استفاده نمی‌کنند. او ادامه می‌دهد: به مرور زمان بی اعتمادی‌ها عمق پیدا کرده و مردم به سمت ابزارهای خارجی کشیده می‌شوند. قدیمی بیان می‌کند: این مساله باعث دور زدن فیلترینگ، خودسانسوری، شایعه پراکنی و تقویت عملکرد برنامه‌های بیگانه می‌شود. او عنوان می‌کند: در واقع مردم به گفت‌وگوهای شفاهی بسنده می‌کنند و این پراکندگی تقریبا بنیان اجتماعی مردم را از بین می‌برد و به این ترتیب جامعه دچار فروپاشی می‌شود. قدیمی می‌گوید: بنده توصیه می‌کنم که به سمت مجوز دادن کانال‌های تلگرامی حرکت نکنیم، چرا که بهبود کاربری این رسانه‌ها تنها از طریق آموزش، تفاهم، افزایش سواد رسانه‌ای مردم، اعتماد سازی از طرف دولت، ارتقای آگاهی مردم، دولت و تمام کاربران فراهم می‌شود.

منبع:آرمان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین