کد خبر: ۱۳۵۳۶۳
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۲
فضای قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را به یادآورید که یأس عمومی همه جا را فراگرفته بود، اما ناگهان موج اراده سیاسی مردم از دل اقیانوس مردمی برخاست و دولت تدبیر و امید انتخاب شد
 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در روز دانشجو، یعنی 16 آذر، در دیدار جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، پیام‌نور، مؤسسات آموزش عالی و دانشگاه آزاد اسلامی از استان‌های تهران، البرز، قزوین، زنجان، مازندران و کرمان، دیدگاه‌ها، درد و دلها و دغدغه‌های آنان را شنید و در سخنانی گفت: واقعاً مایل بودم که روز دانشجو با دانشجویان گفت‌وگو کنم و خوشحالم که شما را می‌بینم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی «تدبیر و امید»،رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این دیدار که جمعی از دانشجویان عضو تشکّل‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی هم حضور داشتند، امید را ویژگی همیشگی جوانان دانست و گفت: براساس شواهد موجود و رشد آگاهی جوانان، می‌توان با یقین گفت که آینده جوانان دختر و پسر ایران عزیز بهتر از گذشته‌ها خواهد بود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با اشاره به برخی انتقاد وگلایه‌های دانشجویان، گفت: حتی گلایه‌های دانشجویان هم به شنونده روحیه می‌دهد که چگونه با آینده‌نگری و دلسوزی، مسایل را تحلیل می‌کنند.

ایشان گسترش و افزایش ابزار اطلاع‌رسانی را امتیاز جوانان در این عصر و آینده خواند و گفت: امروز و در عصر ارتباطات، دیگر کسی نمی‌تواند مسایل مهم کشور را پنهان کند و وضع به گونه‌ای شده که خبر، عکس و حتی فیلم هر خبری به سرعت در اقصی نقاط جهان پخش می‌شود و این فضا برای جوانان خوب است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشریح اوضاع اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی امروز با زمان جوانی‌های خویش، گفت: واقعاً اوضاع امروز به نفع شماست و آن زمان علاوه بر فقر عمومی، ابزاری برای اطلاع‌رسانی و حتی مسافرت‌ها نبود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، حضور گسترده خانم‌ها و دختران و ارتقاء علمی آنان را ویژگی ممتاز دیگر جوانان امروز دانست و گفت: متأسفانه در گذشته، علاوه بر نگرانی خانواده‌ها از اوضاع فرهنگی و اجتماعی جامعه، خود جامعه به این باور غلط رسیده بود که زن باید در کنج خانه باشد، اما انقلاب اسلامی که آمد، این تابو را شکست و امروز زنان ایرانی، فراتر از مرز کشور در مسایل علمی، آموزشی و ورزشی و المپیادها می‌درخشند.

ایشان در ادامه سخنان خویش و در پاسخ به سؤال  یکی از دانشجویان که اوضاع را چگونه می‌بینید؟، به تشریح و تحلیل اتفاقات سه چهار سال اخیر پرداخت و گفت: فضای قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را به یادآورید که یأس عمومی همه جا را فراگرفته بود، اما ناگهان موج اراده سیاسی مردم از دل اقیانوس مردمی برخاست و دولت تدبیر و امید انتخاب شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به تشریح اقدامات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دولت یازدهم در سه سال و چند ماه گذشته پرداخت و گفت: به یاد آورید که هواپیماها و کشتی‌ها ما قبل از برجام چه وضعی داشتند و حتی همسایگان به ما در بنادر و فرودگاه‌ها اجازه ورود نمی‌دادند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با بیان بعضی از مصادیق اوضاع فرهنگی کشور و حتی عدم پذیرش جوانان ایرانی برای رشته‌های خاص در دانشگاه‌های معتبر جهان، گفت: آن‌وضع چنان تغییر یافت که امروز رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان رئیس هیأت امنای انجمن بین‌المللی «آسایهل» انتخاب شد.

ایشان با اشاره به تحریم‌های ظالمانه و کاری که کنگره آمریکا اخیر انجام داده، گفت: لابی صهیونیسم که از اول برای کارشکنی در آمریکا فعال بود، با این کار تلاش کرد که بین مردم و مسؤولین ایران اختلاف بیندازند و الان هوشیاری سیاسی، لازمه کار است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری شرایط کشور و تهدیدهای فراوان، گفت: اطلاعات موثقی داشتیم که تندروهای آمریکا می‌خواستند تجربه عراق را در ایران تکرار کنند تا با قانون نفت در برابر غذا، ملت بزرگ ایران را تحقیر کنند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با بیان این نکته که «دولت برخاسته از آرای مردمی ایران در انتخابات 92 براساس نظرات مردمی کارهای خود را برنامه‌ریزی کرد» به انتخاب تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران و جدال دیپلماسی آنها با کارشناسان و مسؤولان 6 کشور بزرگ دنیا اشاره کرد و گفت: برجام سندی بین‌المللی است که به تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد و کشورهای اروپایی رسیده و کنگره آمریکا نمی‌تواند یک طرفه آن را نقض کند، چون آمریکا که سخنگوی دنیا نیست. آمریکا یکی از طرف‌های مذاکره است که مطمئن باشید دیگر طرف‌های مذاکره از امضاهای دیپلماتیک و تعهدات سیاسی دولت‌های خود دفاع می‌کنند.

ایشان با تشریح بندهای برجام و ترس و اضطراب غیرواقعی برخی قدرت‌ها از ایران اسلامی، گفت: نگرانی آنها از ایران اتمی مشتاقشان کرد که به میز مذاکره بر گردند و ایران با همان علم و دانش بومی، به تحقیقات خویش می‌پردازد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان سوابق علمی ایران و جهان در جوش هسته‌ای(ایتر) و تلاش بشریت برای استفاده از سیستم کار خورشید در جهت تولید انرژی‌، گفت: یکی از دستاوردهای بزرگ برجام این است که ایران را عضو 7 کشور مهم دنیا کرده‌اند که از سال‌ها قبل دارند اولین نیروگاه را در فرانسه می‌سازند که مواد اولیه و مهم آن آب دریاست.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، افزود: ایران الان می‌تواند عضو یا وابسته آن جمع شود که هر کدام شرایطی دارد و مسؤولین مربوطه ایران برای تهیه مقدمات به آنجا رفتند و مسؤولین صنعت ایتر هم برای بررسی توانایی‌ها و ظرفیت‌ها به ایران آمدند.

ایشان تربیت دانشجو را یکی از خواسته‌های مسؤولین ایتر از ایران دانست و گفت: قرار شد تربیت دانشجو به عنوان هزینه‌ای که حق عضویت ایران است، در کشور ما انجام شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با انتقاد از کسانی که بدون آگاهی، نسبت به جهادگران دیپلماسی در دولت یازدهم حرف می‌زنند، گفت: دوره قبل را به یاد آورید که پس از مذاکره، دو طرف بیانیه‌های تهدید‌آمیز می‌دادند و پس از آن تشدید تحریم‌های جهانی و قطعنامه‌های سازمان ملل بود.

ایشان افزود: همان کسانی که در دولت قبل قطعنامه‌های شورای امنیت را برای اداره ایران بی‌تأثیر می‌دانستند، الان پس از تمدید تحریم‌های ظالمانه در کنگره آمریکا، از تأثیر آن در آینده کشور می‌گویند، در حالی که آمریکا در تمام 38 سال از این تحریم‌ها داشت.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بخش پایانی سخنان خویش خطاب به دانشجویان، گفت: ایران متعلق به شماست و باید مسلح به علم، دانش و آگاهی شوید. باز هم به همه دانشجویان در سراسر کشور سلام و تبریک می‌گویم و تأکید می‌کنم که خود را برای مسؤولیت‌های خطیر آماده کنند.

در آغاز دیدار، آقایان پویا پورمعانی، دانشجوی روان‌شناسی و قاری قرآن ـ دکتر روشنی، از فعالان دانشجویی سابق ـ امین پزشکیان، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ـ ساجد رحمانیان، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد تهران جنوب ـ تابش، دانشجوی عمران دانشگاه صنعتی شریف ـ محمد تمیزکار، دانشجوی کارشناسی مدیریت تبلیغات ـ سالار احمدی، دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع شاخه دانشجویی حزب ندای ایرانیان و رسول توکلی، دانشجوی فوق لیسانس کارگردانی به بیان دیدگاه‌های خود درباره مسایل مختلف، از جمله ضرورت توجه به توانایی‌های جوانان، ضرورت جوان‌گرایی دولت، فضاهای بسته دانشگاه‌ها، عدم دادن مجوزها برای خیلی از برنامه‌ها و به هم زدن بعضی از برنامه‌ها، آن هم پس از صدور مجوز، انتقاد جوانان از بیکاری، امنیت شغلی، عدم توجه کاربردی به رابطه دانشگاه و صنعت با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پرداختند و انتظارات جامعه جوان کشور و دانشجویان را با ایشان مطرح کردند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین