کد خبر: ۱۳۵۳۴۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۹
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: دولت تدبیر و امید آنچه که در حوزه کاری دولت مربوط به آزادی سیاسی بوده به خوبی انجام داده و اقدامات جدی در این زمینه داشته است.
 معاون حقوقی رییس جمهوری گفت: دولت آهنگ مبارزه با فساد را در کشور به صدا درآورد ولی ریشه کن شدن این مساله، فرصت زیادی را می طلبد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی «تدبیر و امید»،حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری عصر سه شنبه در جمع دانشجویان علم و صنعت به مناسبت روز دانشجو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اقدامات دولت در حوزه مبارزه با فساد چه بوده است؟ گفت: تلاش دولت برای جلوگیری از رانتخواری یکی از این اقدامات بوده که امیدواریم با تلاش همه دولتمردان بتوانیم موضوع مبارزه با فساد را به صورت جدی پیگیری کنیم.

وی در پاسخ به این سوال دانشجویان که دولت برای آزادی زندانیان سیاسی چه اقداماتی انجام داده است؟ اظهارکرد: دولت تدبیر و امید آنچه که در حوزه کاری دولت مربوط به آزادی سیاسی بوده به خوبی انجام داده و اقدامات جدی در این زمینه داشته است.

انصاری ادامه داد: امیدواریم موضوع توسعه آزادی سیاسی با همکاری سایر قوا به انجام برسد.

دولت روحیه انتقاد پذیری را به جامعه بازگرداند

معاون حقوقی ریاست جمهوری در ادامه افزود: با وجود همه دشواری ها و سنگلاخ ها در مسیر دولت، اما روحیه امید و انتقاد پذیری را به جامعه بازگرداند. باید به گونه ای همه انتقادها به دولت گفته شود و ما از این گونه انتقادها استقبال می کنیم.

امروز دانشگاههای ما زنده است

انصاری در ادامه با بیان اینکه 16 آذر روز دانشجو، صرفا یک روز تاریخی یا بزرگداشت نیست،‌ادامه داد: نبض حیات سیاسی جامعه در دانشگاه می تپد و نشانه سلامتی فضای سیاسی کشور را با اعتدال در نبض سیاسی در دانشگاه می توانیم اندازه گیری کنیم.

وی اضافه کرد: خوشحالم که امروز دانشگاه های ما زنده است و نبض آزادی و آزاداندیشی و زبان باز و منتقد در دانشگاه زنده است.

کوتاه ترین دیوار برای انتقاد

معاون حقوقی ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به برخی از اقدامات دولت در بیش از سه سال فعالیتش گفت: موانع زیادی برای کار داریم اما دیوار دولت کوتاه ترین دیوار برای انتقاد، تخریب و اتهام است اما دولت با روی گشاده پذیرفته است.

وی خاطرنشان کرد: دولت اولویت هایی از جمله اقتصاد و رکود را برای خروج از این وضعیت به عنوان برنامه های اصلی اش مدنظر داشت اما به این معنا نبود که دیگر برنامه ها را در اولویت قرار ندهد.

اقتصاد ایران در شرف خونریزی شدید و رو به موت

انصاری در ادامه با بیان اینکه زمانی که دولت روحانی روی کار آمد اقتصاد ما در شرف خونریزی شدید و رو به موت بود،‌ ادامه داد: نظام اقتصادی ما در آن زمان تهدید به فروپاشی شد و همزمان با تورم 44 درصدی از رکود و رشد منفی 6،7 درصدی در سال 91 و آغاز آن در سال 92 رنج می بردیم.

وی خاطرنشان کرد: روزی که رئیس جمهوری روی کار آمد از وضعیت اقتصادی کشور بسیار نگران بود چون آن زمان براساس اطلاعات و آمار فقط برای 18 روز ذخیره گندم در کشور داشتیم اما در استان سیستان و بلوچستان این ذخیره برای سه روز بود.

نظام بانکی زمین گیر تحویل گرفتیم

معاون حقوقی ریاست جمهوری افزود: ما نظام بانکی زمین گیر شده در اثر دهها هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سیستم بانکی و نظام بانکی به بانک مرکزی و دیون کمرشکن دولت به پیمانکاران و کارکنان دولت، تحویل گرفتیم.

وی با بیان اینکه تنها وزارت نیرو 26 هزار میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار بود، گفت: 150 هزار میلیارد تومان سهام دولت و سرمایه انباشته شده چند ساله دولت در کشور به بخش خصوصی واگذار شده بود.

انصاری اضافه کرد: همچنین نیروگاه های کشور به جز یک نیروگاه به دستگاه های مختلف با قیمت گذاری خاص واگذار کردند اما دیون آنها برای دولت باقی مانده بود وما یک دولت به لحاظ اقتصادی ورشکسته و به لحاظ تامین منابع در بن بست را تحویل گرفتیم.

وی اظهار داشت: سقوط قیمت نفت، کاهش تولید نفت و میانگین قیمت نفت از 107 به 30 دلار از دیگر مشکلات اقتصادی در کشور بود و حتی هزینه های جاری کشور از سال 84 با پایان دولت اصلاحات از 23 هزار میلیارد تومان در سال 92 که دولت تحویل گرفت به 126 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده بود.

وی تصریح کرد: دیون گسترده دولت به آموزش و پرورش، آموزش عالی و بهداشت و درمان با 10 میلیون نفر مستضعف و بیمه نشده روستایی و هزینه های کمرشکن درمانی از دیگر مشکلات دولت بود و به همین منظور دولت احساس می کرد اگر این خونریزی اقتصاد را درمان نکند کشوری باقی نمی ماند به همین خاطر اقدامات جدی برای توسعه اقتصاد در کشور انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: بالاخره دولت توانست آرزوی چند ده ساله و شعار رئیس جمهوری را که تورم تک رقمی بود را محقق کند که اکنون تورم ما زیر هشت درصد است.

انصاری ادامه داد: رشد اقتصادی در کشور به عنوان اولویت دیگر دولت بود که از رشد منفی 6،7 درصدی دولت قبل، در سال 93 به بالای سه درصد رسید و در سال 94 به دلیل شوک نفتی قدری کاهش یافت اما باز هم به یک درصد رسید و امسال رشد پنج درصدی را هدفگذاری کرده ایم.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت اشتغال در کشور نیز گفت: خالص اشتغال در هشت سال دولت گذشته از 14 تا 40 هزار شغل با درآمد ارزی 700 میلیارد دلار بود که این رقم ارز در تاریخ ایران از بدون استخراج نفت تا آن زمان بی سابقه بوده است.

انصاری با بیان اینکه درآمد نفت دولت قبل برابر با کل دولت نفتی دولت از ابتدا تاکنون بوده است، اظهار داشت: این دولت با همه سختی ها و آثار به جامانده از فرصت ها، 750 هزار فرصت شغلی را ایجاد کرده است.

آمریکا نمی تواند برجام را لغو یا پاره کند

معاون حقوقی رئیس جمهوری در ادامه یکی دیگر از اولویت های دولت یازدهم را مساله برجام دانست و گفت: مساله برجام یعنی بازکردن زنجیره هایی که با ظلم بر دست و پاهای کشور بسته بودند و دولت کشور را در آستانه یک رویارویی خطرناک تحویل گرفت.

وی با بیان اینکه 16 تا 17 ماه مذاکرات نفس گیر هسته ای ادامه داشت، افزود: پروژه ای ملی با سیاستگذاری رهبری و پیگیری مجاهدانه تیم هسته ای بود و توانستند سند حقوقی برجام را به عنوان یک سند محکم به تصویب سازمان ملل و شورای حکام برسانند.

انصاری ادامه داد: با این توافق توانستند تحریم هایی که گفته می شد کاغذ پاره ای بیش نیست و به زندگی همه پیچیده بود آنها را لغو کنند.

وی اظهار داشت: درست است که امروز یکی از طرف های 1+5 بدعهدی می کند اما سند برجام یک سند بین المللی و معتبر است و طرف های دیگر مانند اتحادیه اروپا، روسیه و چین آن را امضا کرده اند.

معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: لغو یا پاره کردن برجام چیزی نیست که آمریکا آن را انجام دهد، البته در برابر تصویب قانون ضدبشری و داماتوی آنها ما اقدامات جدی را انجام داده ایم و ما مقابله خواهیم کرد و دولت این را در دستور کار خود قرار داده است.

وی با بیان اینکه امروز غیر از تحریم بانکی، همه تحریم ها برداشته شده است، افزود: امروز ما ناچار نیستیم کالایی را با ذلت با کشورهای سوری و واسطه خریداری کنیم و امروز دیگر مانند گذشته نیست که پول نفت را بلوکه کنند، مانند گذشته که 22 میلیارد دلار را به یک کشور دادند تا اعتبار کسب کنند و آنها بگویند که چه کالایی با چه کیفیتی و نوعی را تحویل بگیریم.

وی ادامه داد: امروز جمهوری اسلامی ایران با اقتدار وارد تعامل با جامعه جهانی شده است.

عده ای در داخل با قانون داماتو خوشحال شدند

وی در ادامه اظهار داشت: عده ای در داخل کشور به حدی خوشحال شدند که قانون داماتو در کشور اجرا شده است که کم مانده بود به دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا تبریک بگویند.

انصاری ادامه داد: اما دولت ایستادگی می کند و برای این موضوع نیز برنامه هایی دارد.

برخی اقدامات دولت را کوچک می شمارند

معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: شرط حیات طیبه با حیات کشور امید و نشاط است و دشمنان ما این امید را به نشانه گرفته اند و در داخل کشور هر کاری که می کنند آن را کوچک می شمارند و یا دولت را تخریب می کنند.

وی با بیان اینکه در مسائل هسته ای و اقتصادی از هیچ کوششی دریغ نمی کنند، افزود: دولت هیچ یک از شعارها و وعده هایی را که داده است را فراموش نکرده است.

تثبیت وضعیت فعلی با ایجاد 900 هزار فرصت شغلی

معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: دولت اگر 900 هزار شغل را در سال ایجاد کند وضعیت اشتغال فعلی که مناسب نیست را می تواند حفظ کند، البته می بایست سالانه یک میلیون و 200 هزار فرصت شغلی ایجاد کند.

85 درصد بودجه عمومی کشور در اختیار 4 دستگاه

انصاری در ادامه به بودجه عمومی کشور که حدود 210 تا 215 هزار میلیارد تومان است، افزود: بیش از 85 درصد از این بودجه متعلق به چهار دستگاه آموزش و پرورش، آموزش عالی، سلامت و نیروهای مسلح است و برای 10 میلیون مردم بیمه شده در حوزه سلامت 12 هزار میلیارد تومان بودجه جدید در نظام سلامت تخصیص داده شد.

وی اظهار کرد درآمد نفتی دولت از 2،5 بشکه صادرات به 970 بشکه و قیمت نفت از 120 دلار به 30 دلار کاهش یافته است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین