|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۴
کد خبر: ۱۳۴۹۷۲
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۶
توافق کاهش تولید نفت اوپک سبب تثبیت و متنوع سازی منابع عرضه نفت به چین می‌شود؛ این که سهم روسیه و ایران در بازار نفت این کشور در حال افزایش است، خبر خوبی برای پکن است.
 توافق کاهش تولید نفت اوپک سبب تثبیت و متنوع سازی منابع عرضه نفت به چین می‌شود؛ این که سهم روسیه و ایران در بازار نفت این کشور در حال افزایش است، خبر خوبی برای پکن است.

تا چندی پیش عربستان منبع اصلی عرضه نفت به چین به شمار‌ می‌رفت به طوری که در اکتبر ٢٠١٣ میلادی ٢٢ درصد از نفت وارداتی چین را تأمین می‌کرد؛ اما امروزه روسیه جایگاه این کشور اوپکی را گرفته و عراق و ایران نیز در چند قدمی آن است.

انتظار می‌رود که با توجه به توافق اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای محدود کردن سطح تولید نفت، کاهش صادرات نفت عربستان به چین ادامه یابد.

اعضای این سازمان در یک صد و هفتاد و یکمین نشست خود در وین برای نخستین بار از سال ٢٠٠٨ میلادی بر سر کاهش تولید نفت خام به میزان یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در روز (٤,٦ درصد) به اجماع رسیدند؛ اگرچه ایران از کاهش تولید معاف شد و حتی می‌تواند ٩٠ هزار بشکه در روز عرضه خود را افزایش دهد.

این اقدام اوپک، حرکت چین را به سوی تبدیل شدن به پایگاه اصلی تقاضای نفت تسریع می‌کند و سبب خواهد شد منابع عرضه نفت به این کشور متنوع شود.

عربستان و آنگولا در سال ٢٠١٣ میلادی در مجموع ٣٣ درصد از نفت مورد نیاز چین را تأمین می‌کردند.

به نظر می‌رسد که حتی دیگر تولیدکنندگان نفت حاشیه خلیج فارس در صادرات نفت به چین از عربستان سبقت گرفتند. به طوری که عراق در ماه سپتامبر امسال با عرضه چهار میلیون و ١٠٠ هزار تن نفت به آن کشور، از عربستان (سه میلیون و ٩٠٠ هزار تن) پیشی گرفت.

ایران نیز در این مقطع با عرضه سه میلیون و ٣٠٠ هزار تن نفت به چین، تنها اندکی پس از عربستان قرار داشت؛ این خبر خوبی برای تهران است که تازه از تحریم‌ها رهایی یافته و از اجرای توافق اوپک نیز معاف شده است.

اما بزرگ‌ترین برنده این میدان چین است، زیرا توافق اخیر سبب تثبیت و متنوع سازی منابع عرضه نفت به این کشور می‌شود. اینکه سهم روسیه و ایران در بازار نفت چین در حال افزایش است، خبر خوبی برای پکن است.

به گزارش شانا، اگرچه هند از لحاظ رشد تقاضا در حال پیشی گرفتن از چین است. میزان تقاضای نفت چین در بیش از یک سال گذشته راکد بوده است و انتظار می‌رود این شرایط به علت پر شدن تدریجی ذخایر راهبردی نفت این کشور ادامه یابد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین