|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
کد خبر: ۱۳۴۵۵۰
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۰
هنگامی که درد در قفسه سینه را تجربه می کنید، شاید نخستین چیزی که موجب نگرانی شود، احتمال بیماری قلبی و یا بروز حمله قلبی باشد. اما گاهی اوقات درد در ناحیه سینه از چیزی غیر از قلب ناشی می شود.
 هنگامی که درد در قفسه سینه را تجربه می کنید، شاید نخستین چیزی که موجب نگرانی شود، احتمال بیماری قلبی و یا بروز حمله قلبی باشد. اما گاهی اوقات درد در ناحیه سینه از چیزی غیر از قلب ناشی می شود.

به نقل از "اکتیو بیت"، درد سینه غیر قلبی (NCCP) اصطلاحی است که برای توضیح درد در ناحیه سینه که از بیماری قلبی یا حمله قلبی ناشی نمی شود، کاربرد دارد. در ادامه با برخی از دلایل ایجاد این درد بیشتر آشنا می شویم.

بیماری رفلاکس معده
بیماری رفلاکس معده (GERD) یا بازگشت اسید، شایع‌ترین دلیل درد سینه غیر قلبی است و سهمی 22 تا 66 درصدی را در این زمینه به خود اختصاص داده است. این شرایط به واسطه بازگشت محتویات معده به مری رخ می دهد. درمان بیماری رفلاکس معده نیازمند رویکردی گام به گام است که تغییر در سبک زندگی و کنترل ترشح اسید معده را شامل می شود. از جمله تغییرات سبک زندگی می توان به کاهش وزن، پرهیز از وعده های غذایی بزرگ، و دراز نکشیدن حداقل سه ساعت پس از صرف وعده غذایی اشاره کرد. همچنین، پرهیز از الکل، نعناع، کافئین، شکلات، آب مرکبات، و غذاهای مبتنی بر گوجه فرنگی توصیه می شود. با توجه به شدت بیماری، درمان دارویی برای رفلاکس معده می تواند مصرف ضد اسیدها، مسدودکننده های H2، و مهارکننده های پمپ پروتون به منظور کاهش سطوح اسید معده را شامل شود.

اختلالات حرکتی مری
اختلالات حرکتی مری دلیلی کمتر شایع برای دردهای سینه غیر قلبی است. از جمله این اختلالات می توان به اسپاسم منتشر مری (DES)، مری فندق شکن، و آشالازی اشاره کرد.

اختلالات حرکتی مری از طریق رویکردهای درمانی مختلف که اسفنکتر تحتانی مری را هدف قرار می دهند، درمان پذیر است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. استفاده از مسدودکننده های نیترات ها و کلسیم که هر دو اسفنکتر تحتانی مری را تسکین می دهند.
2. تزریق بوتولینوم. بوتولینوم انتقال دهنده های عصبی عضلانی استیل کولین را کاهش می دهد، که تسکین اسفنکتر تحتانی مری را موجب می شود.
3. استفاده از روش بالون گشادکننده در صورت تنگ شدن مری.
4. انجام جراحی برای بریدن اسفنکتر تحتانی مری (برش بافت عضلانی).

حساسیت شدید مری
حساسیت شدید مری یکی دیگر از عوامل درد سینه غیر قلبی است. افراد مبتلا به حساسیت شدید مری با تغییرات کوچک فشار در مری یا مقدار اندکی بازگشت اسید معده، درد در ناحیه قفسه سینه را تجربه می کنند. در صورت ابتلا به بیماری رفلاکس معده، سرکوب اسید معده بخشی از درمان اولیه محسوب می شود. داروهای ضد افسردگی ممکن است برای مسدود کردن سیگنال های درد به کار گرفته شوند. شناخته شده‌ترین کلاس داروهای ضد افسردگی از نظر تعدیل درد، داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TACs) هستند. استفاده متناوب از این داروها و سرکوب اسید معده می تواند بهترین گزینه درمانی برای حساسیت شدید مری باشد.

آمبولی ریه
آمبولی ریه به شکل گیری لخته خون در یک یا چند شریان در ریه ها ارجاع می شود، که می تواند حتی زندگی فرد را تهدید کند. آمبولی ریه یکی دیگر از دلایل شکل گیری درد سینه غیر قلبی است. برای تشخیص آمبولی ریه از سی تی آنژیوگرافی (CTA) استفاده می شود. در صورت عدم دسترسی به سی تی آنژیوگرافی ، از آنژیوگرافی ریه برای تشخیص آمبولی ریوی استفاده می شود. افرادی که آمبولی ریه در آنها تشخیص داده می شود نیازمند داروهای ضد انعقاد یا اقدامانی برای پیشگیری از لخته شدن هر چه بیشتر خون هستند. داروی ضد انعقاد اولیه که مورد استفاده قرار می گیرد، وارفارین است.

پنوموتوراکس
پتوموتوراکس به حضور غیر طبیعی هوا در فضای پلورال یا جنبی ارجاع می شود. فضای پلورال به فضای بین دیواره سینه و سطح شش گفته می شود. پنوموتوراکس یکی دیگر از دلایل درد سینه غیر قلبی است. تروما شایع‌ترین دلیل پنوموتوراکس است. سیگار کشیدن خطر شکل گیری این شرایط را افزایش می دهد. با توجه به شدت پنوموتوراکس، درمان می تواند شامل نظارت بر مقدار اندک هوا تا جایگذاری لوله در سینه برای موارد شدیدتر باشد. از جمله عوارض پنوموتوراکس شدید می توان به نارسایی تنفسی و ایست قلبی اشاره کرد.

سینه پهلو
سینه پهلو شامل عفونت بافت ریه توسط یک ویروس، باکتری یا قارچ می شود و یکی دیگر از دلایل درد سینه غیر قلبی است. استرپتوکوک پنومونیه شایع‌ترین علت باکتریایی ابتلا به سینه پهلو است. تشخیص سینه پهلو اغلب از طریق تصویربرداری پرتو اکس از سینه انجام می شود.

سرطان ریه
سرطان ریه یکی دیگر از دلایل درد سینه غیر قلبی است. سالانه افراد بسیاری در سراسر جهان جان خود را در نتیجه ابتلا به این بیماری از دست می دهند. افرادی که سیگار می کشند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان ریه قرار دارند. قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز می تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. درمان سرطان ریه شامل انجام عمل جراحی، شیمی درمانی، و/یا پرتو درمانی می شود.

برسام (ذات الجنب)
برسام به التهاب پرده جنب، یا غشا اطراف ریه ها ارجاع می شود. این بیماری با درد شدید در قسمت سینه که می تواند با تنفس عمیق، سرفه، عطسه، یا حرکت سینه بدتر شود، توصیف می شود. از جمله دلایل ابتلا به برسام می توان به عفونت های ویروسی، آمبولی ریه، سینه پهلو، تروما، سل، پنوموتوراکس، و بیماری های مرتبط با آزبست اشاره کرد.

التهاب مفصل و غضروف دنده
التهاب مفصل و غضروف دنده به التهاب غضروف اتصال دهنده دنده ها به استخوان سینه یا جناغ سینه ارجاع می شود. بانوان بیشتر از آقایان تحت تاثیر این بیماری قرار می گیرند. درمان این شرایط بر کاهش التهاب متمرکز است و می تواند با استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) همراهی شود. در موارد غیر قابل کنترل و شدید، ممکن است تزریق مسکن و استفاده از یک داروی استروئیدی مانند متیل پردنیزولون یا بتامتازون مد نظر قرار بگیرد.

اختلالات روانی
به گزارش ایران اکونومیست، اختلالات روانی نیز می توانند درد سینه غیر قلبی را موجب شوند. شناخته شده‌ترین موارد در این زمینه اضطراب و افسردگی هستند. درمان های خاص برای اضطراب و افسردگی بکار گرفته می شوند که می تواند در بلند مدت درد سینه را کاهش داده یا از آن جلوگیری کند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین