|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
کد خبر: ۱۳۳۸۹۷
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۲:۱۲
از غلامحسین الهام به عنوان دیگر یار نزدیک به احمدی‌نژاد نام می‌برند که گویا او نیز سودای کاندیداتوری دارد. بر اساس اخبار غیررسمی که تاکنون نه تأیید و نه تکذیب شده است، او برای جلب حمایت احمدی‌نژاد نزد رئیس دولت سابق می‌رود اما احمدی‌نژاد تأکید می‌کند نه تنها خود در عرصه حضور نمی‌یابد، بلکه از گزینه‌ای نیز حمایت نمی‌کند.
احمدی‌نژادی‌ها جدی‌تر از سایر طیف‌های اصولگرا به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده می‌اندیشند، اما توان «رأی‌آوری» موضوعی نیست که بتوان براحتی از آن چشم پوشید.

نزدیک دو ماه پیش بود که محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت سابق با انتشار نامه‌ای خطاب به رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام کرد: «برنامه‌ای برای حضور در عرصه رقابت‌های انتخاباتی سال آینده ندارم.» این نامه به منزله نقطه پایان بر تلاش‌ها و امیدواری‌های طیف نزدیکان احمدی‌نژاد بود که این گونه القا می‌کردند که رئیس دولت سابق از چنان محبوبیت و توان رأی‌آوری‌ای برخوردار است که می‌تواند حسن روحانی، اصلی‌ترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را شکست دهد. این در حالی بود که برخی اخبار نیمه رسمی از توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر عدم حضور مجدد احمدی‌نژاد حکایت داشت. احمدی‌نژادی‌ها اما صحت این توصیه را مورد تردید قرار دادند تا اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی پنجم مهرماه سال جاری در ابتدای درس خارج فقه خود تأکید کردند: «یک نفری، یک آقایی آمده پیش من، من هم به ملاحظه‌ صلاح حال خود آن شخص و صلاح حال کشور به ایشان گفتم که شما در فلان قضیه شرکت نکنید. نگفتیم هم شرکت نکنید، گفتیم صلاح نمی‌دانیم ما که شما شرکت کنید. این را گفتیم. خب یک چیز عادی است. انسان باید آن چیزی را که می‌بیند و می‌فهمد و فکر می‌کند که به نفع برادر مؤمنش است باید به او بگوید دیگر. ما هم اوضاع کشور را خب، غالباً بیشتر از اغلب افراد آشنا هستیم. آدم‌ها هم، بخصوص آدم‌هایی که صدها جلسه با ما نشستند و برخاستند، بیشتر و بهتر از دیگران می‌شناسیم. با ملاحظه‌ حال مخاطب و اوضاع کشور به یک آقایی انسان توصیه می‌کند که آقا شما اگر در این مقوله وارد شدید، این دوقطبی در کشور ایجاد می‌شود. دوقطبی در کشور مضر است به حال کشور. من صلاح نمی‌دانم شما وارد بشوید. بله، این چیز خیلی مهمی که نیست. این یک چیز خیلی طبیعی است، خیلی ساده است. بله، ما این توصیه را به یکی از آقایان، به یکی از برادران کردیم. خب حالا این مایه‌ اختلاف بشود بین برادران مؤمن، یکی بگوید فلانی گفته، یکی بگوید نگفته، یکی بگوید چرا پشت بلندگو نگفته؟ خب حالا این هم پشت بلندگو.»

اندکی بعد از این بیانات و نامه احمدی‌نژاد بود که شماری از نزدیکان رئیس دولت قبل، خود را برای ورود جدی به عرصه رقابت‌ها گرم کردند. اعضای «جبهه یکتا» یکی از تشکل‌هایی که شاکله‌اش مدیران ارشد دولت سابق است، فهرستی از کاندیداهای بالقوه خود را منتشر ساختند. سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوم احمدی‌نژاد و عضو شورای مرکزی این تشکل به فارس گفت که رستم قاسمی وزیر نفت دولت احمدی‌نژاد یکی از گزینه‌های مطرح تشکل متبوعش برای انتخابات سال آینده است و حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پروش احمدی‌نژاد، دیگر گزینه «جبهه یکتا» برای ریاست جمهوری. در همین اثنا محمدمهدی زاهدی وزیر علوم احمدی‌نژاد و از دیگر اعضای «یکتا» با تأکید بر اینکه «فکر می‌کنم جریان یکتا آنقدر قوی باشد که به تنهایی یک لشکر است»، گفت که جریان اصولگرا الی ماشاءالله کاندیدا دارند. البته در این میان شماری ناظران وزن و جایگاه این تشکل به ثبت نرسیده و غیرقانونی در اردوگاه اصولگرایان را یادآور شده و واکنشی به این سخنان نشان ندادند.

از غلامحسین الهام به عنوان دیگر یار نزدیک به احمدی‌نژاد نام می‌برند که گویا او نیز سودای کاندیداتوری دارد. بر اساس اخبار غیررسمی که تاکنون نه تأیید و نه تکذیب شده است، او برای جلب حمایت احمدی‌نژاد نزد رئیس دولت سابق می‌رود اما احمدی‌نژاد تأکید می‌کند نه تنها خود در عرصه حضور نمی‌یابد، بلکه از گزینه‌ای نیز حمایت نمی‌کند. غلامحسین الهام که به واسطه تعدد مشاغلش در دولت سابق به «ابوالمشاغل» معروف بود، همسر فاطمه رجبی است. نویسنده کتاب «احمدی‌نژاد؛ معجزه هزاره سوم » که همراه همسرش ید طولایی در تمجید و تحسین رئیس دولت قبل دارد. الهام در زمانی که به عنوان یکی از حقوقدانان شورای نگهبان فعالیت می‌کرد، در میتینگ‌های انتخاباتی احمدی‌نژاد حضور یافت و انتقادهای بسیاری را به جان خرید اما آن گونه که از شنیده‌ها برمی‌آید، احمدی‌نژاد خواسته او را بی پاسخ گذاشت.

آن گونه که از ظواهر امر پیداست، احمدی‌نژادی‌ها جدی‌تر از سایر طیف‌های اصولگرا به انتخابات ریاست جمهوری سال آینده می‌اندیشند، اما توان «رأی‌آوری» موضوعی نیست که بتوان براحتی از آن چشم پوشید. موضوع دیگر این است که دیگر طیف‌های میانه‌رو اصولگرا که معتقدند در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی هزینه حمایت پیشینی از احمدی‌نژاد را داده‌اند، بعید است کماکان حاضر باشند پشت یک احمدی‌نژادی، صف ببندند.

منبع: ایران

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین