کد خبر: ۱۳۳۳۸۸
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۵
ما طراح‌مان را می‌فرستیم تا با دیدن محیط برگزاری مراسم و علائق افراد کیک را طراحی کند. طراح‌مان کمتر از دو میلیون‌ تومان نمی‌گیرد. اگر مایل هستید حضوری تشریف بیارید با هم صحبت کنیم. این را هم بگویم که اگر کیک درست و حسابی و زیبایی بخواهید با کمتر از این برایتان طراحی نمی‌کنند
با آن که زمان زیادی گذشته اما هنوز هم کیک عروسی یک زوج در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و همه از دیدنش هم لذت می‌برند و هم تعجب می‌کنند. بعضی سایت‌ها هم عکس این کیک را چاپ کردند. علاوه بر زیبایی، قیمت این کیک هم زبان‌زد شد. بعضی از سایت‌ها و پیج‌های اجتماعی آن را کیک 15 میلیونی نامیدند و بعضی 20میلیونی. خلاقیت پخت کیک در ایران اولین بار با چاپ عکس روی آن شروع شد. اما این شبکه‌های خارجی بودند که برای اولین بار طراحی و ساخت کیک‌های خاص را به تصویر کشیدند تا برخی به فکر طراحی‌های متفاوت بیفتند. اولین بار زمزمه طراحی کیک‌ها در اقدسیه تهران به گوش رسید. یک قنادی طراحی استخدام کرد و علائق عروس داماد یا کسی که تولدش بود را می‌پرسید و نسبت به آن کیک طراحی می‌کرد. دیری نگذشت که این رویه به دیگر محله‌های بالاشهر پایتخت هم سرایت کرد. اما کسانی که آنقدر پولی برای ریخت و پاش ندارند، نمی‌توانند این کیک‌ها را سفارش دهند.

**کیک‌های میلیون دلاری

اما انگار فقط قیمت‌ کیک‌های ایرانی نیست که گاهی هوش از سر آدم می‌برد. یک خانواده اماراتی برای جشن تولد 77 میلیون دلار برای خرید کیک هزینه کردند. بعضی‌ها گفتند که این کیک را خانواده سلطنتی سفارش دادند اما سازنده این کیک هیچ‌گونه اطلاعاتی در مورد سفارش‌دهنده خودش نداد. به گزارش روزنامه دیلی میل انگلیس، کیک 77 میلیون دلاری با 60کیلو شکلات، 120کیلو شکر، 15 قطعه الماس 5قیراطی سفید، 2.5 قیراط الماس سرخ، 4.6 قیراط الماس زرد و 4هزار قطعه سنگ قیمتی تزئین شده بود. این کیک 450 کیلو بوده که 1100 ساعت برای ساخت آن وقت صرف شده است.

**طراحی ؛ دو میلیون تومان

می‌خواهم سفارش یک کیک معمولی بدهم. به یک شیرینی فروشی به نام زنگ می‌زنم. این شیرینی فروشی با آن که در مرکز تهران قرار دارد اما معروف است. او می‌گوید که شیرینی‌های معمولی‌اش از 70 هزار تومان شروع می‌شود. از او می‌پرسم اگر بخواهم عکس کیکی را بفرستم که برایم طراحی کنند چقدر باید هزینه کنم. او می‌گوید چیزی حدود 90-80 تومان برای هر کیلو باید هزینه کنم. برای هر 6 نفر یک کیلو باید شیرینی در نظر بگیرم. این را قنادی می‌گوید. می‌پرسم اگر بخواهم شما برایم طراحی کنید چقدر هزینه برمی‌دارد. می‌گوید: «ما طراح‌مان را می‌فرستیم تا با دیدن محیط برگزاری مراسم و علائق افراد کیک را طراحی کند. طراح‌مان کمتر از دو میلیون‌ تومان نمی‌گیرد. اگر مایل هستید حضوری تشریف بیارید با هم صحبت کنیم. این را هم بگویم که اگر کیک درست و حسابی و زیبایی بخواهید با کمتر از این برایتان طراحی نمی‌کنند.» با یک حساب سرانگشتی سفارش دادن به این شیرینی فروشی برای طراحی یک کیک باید چیزی حدود دو میلیون و 700-600 هزار تومانی پیاده شد.

جولان شیرینی‌های خارجی

کافی است در گوگل و شبکه‌های اجتماعی سرچی بزنید. با دیدن کیک‌های زیبا برای لحظه‌ای آب از دهانتان راه می‌افتد اما وقتی هزینه خرید را می‌بینید گوش‌تان سوت می‌کشد. اما فقط این کیک‌های طراحی شده نیستند که با پول‌های آنچنانی تقدیم‌تان می‌شوند بلکه کیک‌های معمولی و شیرینی‌هایی در محله‌های لوکس‌نشین تهران هستند که برای خرید یک کیلو از این شیرینی‌ها یا کیک‌های معمولی باید با چند تراول‌ چک وارد مغازه‌هایشان بشوید.

علی بهرمند، رئیس اتحادیه قنادان تهران در مورد وجود این شیرینی‌های گران‌قیمت در پایتخت می‌گوید: «متریال این کیک‌ها از خارج ایران وارد می‌شود و حتی شکر آن هم از ایران تهیه نمی‌شود. به همین دلیل گرانقیمت‌ هستند. اما مغازه‌هایی که کیک‌های خارجی را می‌فروشند بیش از دو، سه مغازه نیستند.»

**دست‌هایتان در پوست گردو

برای سفارش کیک نامزدی زنگ می‌زنم، خانمی گوشی را برمی‌دارد. با روی‌خوش دعوت می‌کند که به اینستاگرام و پیج تلگرامش سری بزنم و ببینم کدامیک از کیک‌ها را می‌پسندم. کیک‌هایش ساده هستند و پیچیدگی کیک‌های اینترنت را ندارند.

با این وجود همین کیک‌ها کیلویی 70 هزار تومان به بالا برای خریدارش آب می‌خورد. با این حساب که یک کیلو کیک دست کم برای 7نفر کافی است به نظر می‌رسد باید برای یک مهمانی 70نفره دست‌کم حدود 500 هزار تومان خرج کیک کرد.

او می‌گوید: «اگر طرحی که دوست دارید را به ما بدهید قول می‌دهیم 80 تا 90 درصد شبیه عکس برایتان در بیاوریم. اما گفته باشیم که کار را روز آخر تحویل می‌دهیم. کل پولش را هم باید اول کار پرداخت کنید.»
با این حساب اگر کیک کمتر از 80 درصد هم شبیه عکسی که به آنها می‌دهیم باشد، بازهم بازنده خریدار است. زیرا علاوه بر پولی که از جیبش رفته، ذوقش هم کور شده است.
جدال بر سر قیمت‌ها
به نظر می‌رسد، این موج هم بعد از مدتی می‌خوابد و دوباره این شیرین‌فروش‌ها هستند که باید به دنبال ابداع جدیدی برای فروش بیشتر بگردند. اما همین موج آنها را با مشکلاتی هم روبرو می‌کند. علاوه بر مالیات‌هایی که باید پرداخت کنند، حالا با تهدید قیمت‌گذاری از سوی دولت هم مواجهه شده‌اند.
حالا محصولات قنادی هم لوکس حساب می‌شود. با آن که این محصولات با ظرافت و هنر قنادان با زمان طولانی به ثمر می‌رسد در بعضی از موارد با قیمت‌گذاری دولت به فروش می‌رسند. این در حالی است که قنادان مجبورند مواد اولیه را با نرخ آزاد تهیه کنند و با قیمت دولتی بفروشند. با این رویه احتمال دارد بسیاری از قنادان عطای کار در شیرینی‌فروشی را به لقایش ببخشند و مغازه‌هایشان را با تمام سرمایه‌ای که دارند، تعطیل کنند. علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه قنادان معتقد است؛ «به جای دولت، عرضه و تقاضاست که باید قیمت نهایی را مشخص کند.»

**شوهای خانگی شیرینی‌فروش‌ها

با فعالیت آموزشگاه‌های شیرینی‌پزی حالا بسیاری از کافی‌شاپ‌ها و خانم‌ها خانه‌دار با شرکت در کلاس‌های شیرینی‌پزی مایحتاج خود را تهیه می‌کنند و بخشی از فروش قنادی‌ها را کاهش می‌دهند. قبل از عید هم که می‌شود خیلی از همین خانم‌های شیرینی‌های عید را پخته و می‌فروشند. اما گاهی این شوها رنگ و لعاب لوکس به خود می‌گیرند و لوکس بودن‌شان باز هم به دلیل فروش کیک‌های رنگارنگ و خاص است. کیک‌هایی که مدرسان آموزشگاه‌ها می‌پزند و با قیمت‌های آنچنانی به فروش می‌رسانند.

البته شوهای فروش شیرینی با لقب خیریه افراد زیادی را دور هم جمع می‌کند تا در کمک به نیازمندی کمک کنند. کسانی که شیرینی‌ها را پخته‌اند بدون سود کار می‌کنند اما شیرینی‌هایشان با مبالغ هنگفتی به فروش می‌رسد تا به خانواده‌ای کمک شود. خریدار این شیرینی‌ها هم می‌داند که گاه 20-10 برابر آنچه که باید پول می‌دهد اما راضی است که خریدش دلی را شاد می‌کند.
-----------------------
ما طراح‌مان را می‌فرستیم تا با دیدن محیط برگزاری مراسم و علائق افراد کیک را طراحی کند. طراح‌مان کمتر از دو میلیون‌ تومان نمی‌گیرد. اگر مایل هستید حضوری تشریف بیارید با هم صحبت کنیم. این را هم بگویم که اگر کیک درست و حسابی و زیبایی بخواهید با کمتر از این برایتان طراحی نمی‌کنند
-----------------------
محصولات قنادی هم لوکس حساب می‌شود. با آن که این محصولات با ظرافت و هنر قنادان با زمان طولانی به ثمر می‌رسد در بعضی از موارد با قیمت‌گذاری دولت به فروش می‌رسند. این در حالی است که قنادان مجبورند مواد اولیه را با نرخ آزاد تهیه کنند و با قیمت دولتی بفروشند.

منبع: آفتاب یزد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین