کد خبر: ۱۳۲۵۵۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۴
داروی «اریترومایسین» که برای درمان ذات الریه استفاده می‌شود دارای خاصیت ایجاد حرکات معده است که می‌توان از شربت یا قرص آن برای درمان کم تحرکی معده استفاده کرد.
یک متخصص گوارش گفت: تحرک بدنی و پرهیز از نشستن و به خصوص دراز کشیدن یا خوابیدن بعد از غذا باعث تسریع روند بهبود فلج معده می‌شود.

 سحر عابدینی متخصص تغذیه گفت: گاستروپارزی یا همان فلج معده به معنی شل شدن حرکات معده است که امروزه بسیار رواج یافته است.

وی بیان داشت: بیماری فلج معده طول عمر را  تغییر نداده و باعث مرگ نمی‌شود، ولی کیفیت زندگی را به  شدت  کاهش می‌دهد.در این بیماری غذا مدت زمان زیادی در معده باقی می‌ماند و فرد دچار احساس سیری معده  می‌شود. هنگام بیماری‌های ویروسی سخت احساس سیری نسبت به غذا را تجربه کرده‌ایم که با حالت‌هایی چون تهوع و استفراغ همراه بوده است؛ البته این نوع از فلج معده موقتی است و شخص بعد از بهبودی از بیماری به حالت طبیعی خویش بر می‌گردد. دیابت نیزعاملی جدی در ابتلا به فلج معده به شمار می‌رود.

وی عنوان کرد: انواع داروهای مشتق مورفین مثل تریاک و یا سیگار ایجاد بی‌اشتهایی و سیری کاذب می‌کند همچنین آنتی هیستامین‌هایی مثل دیفن هیدرامین منجر به شل شدن معده را می‌شود.

عابدینی افزود:داروهای مختلفی هم برای این بیماری وجود دارد. متوکلوپرامید و «دومپریدون» که هم خانواده متوکلوپرامید است به صورت قرص و آمپول یکی از قدیمی‌ترین داروها برای درمان فلج معده است که در دیابتی‌ها باید روزانه مقدار بیشتری مصرف شود.

وی تصریح کرد:داروی «اریترومایسین» که برای درمان ذات الریه استفاده می‌شود دارای خاصیت ایجاد حرکات معده است که می‌توان از شربت یا قرص آن برای درمان کم تحرکی معده استفاده کرد.

عابدینی ابراز داشت: غذاهای نرم و مایع که راحت تر هضم می شوند نیز در روند تسریع بهبود این بیماری نقش دارد.

وی افزود:در هنگام صرف غذا  نیز نباید از نوشیدنی‌های گاز داری چون نوشابه استفاده کرد.

عابدینی یاد آور شد: خوردن غذاهایی با حجم کم و پرهیز از خوردن غذاهای چرب که مدت بیشتری در معده باقی می‌ماند، باعث بهبود نسبی این بیماری می‌شود. تحرک بدنی و پرهیز از نشستن و بخصوص دراز کشیدن یا خوابیدن بعد از غذا باعث بهتر شدن این عارضه می‌شود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین