|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۳
کد خبر: ۱۳۱۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۵
دادستان تهران تاکید کرد: بانک مرکزی باید پاسخگوی مطالبات سپرده گذاران باشد که البته اقدامات مناسبی هم در این زمینه صورت گرفته است.
 دادستان تهران در رابطه با پرونده‌های اقتصادی مربوط به موسسه‌های مالی و تعاونی­های اعتباری، نظارت بانک مرکزی بر این موسسات را در حال پیشرفت ارزیابی نمود و درباره پرونده قضایی موسسه اعتباری ثامن الحجج گفت: این تعاونی اعتباری که پرونده آن از دو سال گذشته در دادسرای تهران تشکیل شده است، هزاران نفر سپرده گذار دارد و این رقم اهمیت پرونده و صعوبت رسیدگی به آن را روشن می سازد.

جعفری دولت ­آبادی  در هجدهمین نشست شورای معاونان دادستانی تهران اعلام کرد: دادسرای تهران افزون بر رسیدگی قضایی به پرونده ثامن الحجج، با همکاری بانک مرکزی امور مالی پرونده را با هدف امکان استرداد وجوه به سپرده گذاران پیگیری ‌کرده است. طبق آخرین تصمیم بانک مرکزی که با همکاری وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی اتخاذ گردیده، منتهی به انحلال تعاونی اعتباری ثامن الحجج شده و طبق ماده 55 قانون تعاون، هیات تصفیه امور مالی این تعاونی اعتباری را بر عهده خواهد گرفت.  

وی با تاکید بر این که دادستانی رسیدگی قضایی به این پرونده را به سرعت به سرانجام خواهد رساند، اظهار داشت: به رغم تشکیل هیات تصفیه برای انجام و پیگیری امور مالی موسسه،  همکاری و حمایت قضایی دادستانی برای استرداد وجوه سپرده‌گذاران ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به این که وجوه این تعاونی اعتباری در اختیار دادستانی نمی باشد از سپرده گذاران خواست که از تجمع در مقابل دادستانی خودداری کنند؛ زیرا که از این پس اقدامات مالی موسسه ثامن الحجج برعهده هیئت تصفیه خواهد بود و دادسرای تهران صرفا به پرونده قضایی این موسسه رسیدگی خواهد کرد.

دادستان تهران تاکید کرد: بانک مرکزی باید پاسخگوی مطالبات سپرده گذاران باشد که البته اقدامات مناسبی هم در این زمینه صورت گرفته است.

دادستان تهران افزایش تعداد موسسه‌های مالی و تعاونی‌های اعتباری را موجب نگرانی خواند و در خصوص ماهیت یکی از این موسسه‌ها اظهار داشت: از جمله آن ها، تعاونی اعتباری فرشتگان است که حسب اعلام بانک مرکزی میلیاردها تومان در آن حیف و میل شده است.

وی جلوگیری از فعالیت‌های غیرقانونی موسسه­های مالی و تعاونی­های اعتباری را مستلزم تشدید نظارت بانک مرکزی دانست و معضل این‌گونه موسسات و تعاونی‌های اعتباری را از این جهت که معمولاً سود بیشتری به سپرده‌ها اختصاص می یابد قابل توجه خواند.

وی از رییس بانک مرکزی خواست ضمن تشدید نظارت‌ها، از ادامه فعالیت موسسه‌ها و تعاونی‌های اعتباری که فاقد مجوز هستند یا فعالیت غیرمجاز می­نمایند جلوگیری شود.

تکذیب اظهارات هاشمی رفسنجانی

دادستان تهران هم‌چنین با اشاره به اظهارات اخیر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با یک روزنامه مبنی بر انتقال مهدی هاشمی از زندان به بیمارستان به دستور مقام معظم رهبری اظهار کرد: دادستانی تهران پس از بررسی و کسب اطلاع از مقامات ذی ربط، این ادعا را کلا تکذیب می‌کند.

دادستان تهران با بررسی عمده مشکلات اجرا شامل کمبود نیروی قضایی و اداری، نامناسب بودن ساختمان‌های محل استقرار واحدهای اجرای احکام، از سرپرستان نواحی خواست نظارت خود را بر اجرای احکام تشدید نمایند.

واکنش به اظهارات مشاور رئیس جمهور

وی با منع رسانه‌ها از درج مطالب خلاف واقع و کذب، اظهارنظر یکی از مشاوران دولت را علیه قوه قضاییه و توهین‌آمیز دانست و اظهار کرد: اخیرا آقایی با نام آشنا که برخلاف نامش که ادعا دارد با امور حقوقی و قضایی کاملا آشناست، برای حمایت از رییس جمهور حرف‌هایی زده است که محل تامل است.

وی با بیان این‌که «هیچ کس حق ندارد به قوای کشور و مسوولان به ویژه رئیس قوه قضاییه توهین کند»، افزود: در مورد قوه قضاییه که ضامن سلامت همه دستگاه‌هاست، اگر کسی قوه قضاییه را تخریب و یا به آن توهین کند راه برای دیگران هموار خواهد شد.

دادستان تهران با انتقاد از عده‌ای که با اظهارات توهین آمیز فضای جامعه را مشوش می‌کنند، اظهار داشت: از پنجاه سال قبل تاکنون موضوع تخلف و جرم از یکدیگر تفکیک شده و قوه قضاییه به خوبی می‌داند که تخلف از حوزه اختیارات رسیدگی جزایی خارج است؛ ولی حالا برخی عنوان کنند که می خواهند به تخلفات جدا از جرایم رسیدگی کنند. مگر قوه قضائیه تا به حال با تخلفی برخورد کرده بود که برخی بخواهند رسیدگی به تخلفات مطبوعاتی را وارد نظام رسانه ای کنند. جعفری دولت آبادی تصریح کرد: در حال حاضر طبق قانون مطبوعات و برخی قوانین جزایی توهین و افترا به مسؤولین و نهادها جرم است و برخلاف اظهارات این فرد، دادستانی تاکنون در مورد رسیدگی به تخلفات ورود نداشته است.

وی ادامه داد: آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم اظهاراتی را در نمایشگاه مطبوعات بیان کرد، بعد فردی برای حمایت از وی به قوه قضائیه اهانت کرده و عنوان نمود که چند جلد کتاب حقوق مطبوعات به قوه قضائیه ارسال شود. این اظهارات از زبان فردی که مدعی آشنایی با مسائل حقوقی است، توهین محسوب می شود.

وی تاکید کرد: حمایت از مسؤولان مستلزم اهانت به دستگاه قضایی نیست و هیچ‌کس حق ندارد به مسئولین کشور اهانت کند. اساسا رئیس جمهور محترم مطالبی را در رابطه با مطبوعات عنوان کرده که با جواب ریاست قوه قضائیه مواجه شده است؛ چرا عده ای برای حمایت از رئیس جمهور محترم به جای اینکه فضا را به نفع پیشرفت کشور رقم بزنند حرف های خلاف واقع بیان می کنند و یا به قوه قضائیه توهین می‌کنند.

جعفری دولت آبادی تاکید کرد: این‌گونه اظهارات که در پوشش اهانت به مسئولان قوه قضائیه و بخصوص شخص رئیس قوه قضائیه صورت می‌گیرد طبیعی است که با واکنش مواجه خواهد شد.

وی عبور از مرز انتقاد منصفانه و سازنده را تخریب و توهین دانست و با تاکید دوباره بر جرم بودن توهین به مسئولان مطابق ماده 609 قانون مجازات اسلامی اظهار کرد: افترا و توهین به مقامات و ارگان ها جرم است و نباید توقع عدم برخورد با عوامل این قبیل جرایم را داشت.

رسیدگی به چند پرونده در حوزه سلامت و زیبایی

دادستان تهران با اشاره به تشکیل چند پرونده مرتبط با سلامت و جراحی زیبایی طی هفته‌های اخیر نیز اظهار کرد: پرونده‌ای مربوط به اقدامات غیرقانونی یک کلینیک زیبایی در منطقه فرمانیه در دادسرا مفتوح شده است که زن و شوهری بدون داشتن تخصص لازم با اخذ وجوهی از شکات نسبت به عمل‌های جراحی غیرمجاز اقدام می‌کردند که تاکنون 25 نفر اعلام شکایت نموده و 250 میلیون تومان از شکات اخذ شده است.

وی از دستگیری اعضای یک باند سقط جنین‌های غیرمجاز، و فروش نوزادان با اخذ شناسنامه مجعول و با پرداخت رشوه در استان های تهران، مازندران و البرز خبر داد که پرونده‌ در دادسرای جرایم پزشکی تحت رسیدگی است. در این پرونده سه نفر از متهمان در تهران و 6 نفر در شهرستان آمل شناسایی و دستگیر شده‌اند. چند نفر از متهمان ماما بوده و از طریق ارتباط با برخی بیمارستان ها و مراکز درمانی غیرمجاز و برخی کارکنان ثبت احوال اقدامات مجرمانه خود را انجام می دادند. در حال حاضر دو نفر کارمند و یک مدیر مرتبط با موضوع دستگیر شده اند. وی خواستار نظارت بیشتر وزارت بهداشت در این زمینه شد.

وی با اشاره به اخبار منتشره در رسانه‌های عمومی دائر بر سفر برخی هنرپیشه‌ها و مدل‌های خارجی به کشور به منظور انجام عمل جراحی، این اخبار را مبنای اقدامات دادستانی در بررسی موضوع و تشکیل پرونده‌ای در این خصوص اعلام و اظهار کرد: اخیراً در برخی از سایت‌های خبری اعلام شد که یک زن مدل خارجی جهت انجام عمل جراحی وارد ایران شده که با پیگیری پلیس و دستور دادستانی فرد اقدام کننده دستگیر و در بازرسی از منزل متهم پنجاه بطری مشروبات الکلی کشف گردید.

جعفری دولت‌آبادی با تاکید بر این‌که «انجام عمل جراحی زیبایی در کشور جرم نسیت»، اما ورود فردی که حسب گزارش های واصله در حوزه مدلینگ و امور مبتذل فعال بوده جای بررسی دارد.در تحقیقات صورت گرفته از متهم مشخص شد که شرکت هایی وجود دارد که افرادی را که از خارج به کشور وارد می شوند را هدایت کرده و به این گونه مراکز معرفی می‌کنند.

مبارزه با مفاسد اجتماعی

دادستان تهران هم چنین از محکومیت زنی که چند ماه پیش در اطراف برج میلاد برهنه شده بود، خبر داد و اظهار کرد: دادگاه این زن را از بابت تشویق به فساد و فحشا به حبس محکوم نموده است.

سیاست دادستانی در قبال جرایم مطبوعاتی

وی با بیان این‌که «این‌روزها مسائل مرتبط با مطبوعات چالش برانگیز شده است»، تاکید کرد که رسانه‌ها برای فعالیت خود باید تابع قانون مطبوعات باشند.

وی انتشار خبری در رابطه با حساب‌های رئیس قوه قضاییه از سوی برخی سایت‌ها را تکذیب کرد و مورد انتقاد قرار داد و افزود: پس از آن‌که آقای طیب‌نیا وزیر اقتصاد این خبر را تکذیب  و عنوان کرد این حساب‌ها به نام قوه قضائیه است نه شخص رئیس دستگاه قضایی اما باز هم شاهدیم که برخی سایت‌های خبری به نقل از برخی افراد ادعا کردند این حساب ها به نام شخص رئیس قوه قضائیه است.

دادستان تهران با طرح این مسئله که «چرا وقتی وزیر اقتصاد این خبر را تکذیب کرده است، دوباره عده‌ای به دنبال فضاسازی در این زمینه هستند»، ادامه داد: وقتی دادستانی با این‌گونه مسائل برخورد می‌کند عده‌ای معترض می‌شوند در حالی که مطابق قانون مطبوعات انتشار اخبار کذب، بازنشر آن حتی به نقل از فردی که سمت رسمی دارد نیز جرم محسوب می شود.

انتقاد از برخی رسانه‌ها

جعفری دولت آبادی از عملکرد برخی رسانه‌ها در مبارزه با مفاسد اجتماعی انتقاد کرد و با اظهار این که رسانه‌ها نباید حرکت مبارزه با فساد را سست کنند، افزود متاسفانه برخی رسانه‌ها به عکس عمل می‌کنند به عنوان مثال چنان مقرر گردد با تولید و عرضه لباس‌های مبتذل مبارزه شود، به جای کمک به پلیس و دادستانی، با افرادی مصاحبه می‌شود که مخالف این‌گونه اقدامات هستند و یا آن را غیرممکن می دانند. این در حالی است که قانون مجازات عرضه کنندگان لباس‌های خلاف عفت و واجد علائم گروه‌های انحرافی که در سال 1365 تصویب شده، اقدام در این حوزه به ویژه نسبت به لباس‌های واجد علائم شیطان پرستی و دیگر گروه‌های انحرافی جرم محسوب شده است.

دادستان تهران جلسه اخیر دادستانی در خصوص آسیب‌های اجتماعی را مورد توجه قرار داد که طی آن اقدامات پلیس و دادستانی در خصوص جمع‌آوری تجهیزات ماهواره ای مورد بحث قرار گرفته بود و در توضیح گفت: روزنامه ایران با انتشار گزارشی در صدد نفی این اقدام بر آمده است.

وی خطاب به مدیر مسئول این رسانه گفت: قرار نیست روزنامه ای که متعلق به دولت است مبارزه با مفاسد اجتماعی را سست کند، اگر مدیر مسؤول روزنامه‌ای فکر می کند باید فرهنگ غربی را در کشور رواج داد، باید گفت که این موضوع در ایران عملی نیست چرا که جمهوری اسلامی ایران یک نظام دینی و ارزشی است و ضوابط خاص خود را دارد.

به گزارش ایسنا، هجدهمین نشست شورای معاونان دادستانی تهران با موضوع اجرای احکام روز دوشنبه بیست و چهارم آبان ماه سال جاری با حضور معاونان دادستان، سرپرستان نواحی دادسرای تهران، سرپرستان دوایر نظارت زندان‌ها و قضات اجرای احکام چند ناحیه از دادسرای تهران، به ریاست عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران برگزار شد.

دادستان تهران در ابتدای این نشست ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ایام اربعین حسینی (ع) با بیان این‌که «هر چه از واقعه کربلا می گذرد پیام قیام امام حسین (ع) که مظهر آزادگی و دفاع از حق است پررنگ‌تر می‌شود»، اظهار کرد: کربلا واقعه بزرگی است که آثار آن همواره تاثیر گذار بوده و به یک فرهنگ حماسی تبدیل شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین