|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۱
کد خبر: ۱۳۱۸۲۰
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۳
برخی از اعضای کنگره آمریکا هم در مخالفت با این طرح گفته اند در صورت تصویب و اجرای طرح کنگره علیه فروش هواپیماهای مسافربری به ایران،‌ شغل های بسیاری در آمریکا حذف خواهند شد.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در اولین کنفرانس خبری پس از انتخابات ریاست جمهوری این کشور گفت باید پیروز انتخابات آزاد را بپذیریم. او گفت: «هشت سال پیش برخی از افراد من را دوست نداشتند اما به من احترام گذاشتند.»

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، اوباما گفت به گمان او ترامپ باید به گروه ها و اقلیت ها پیام بدهد که کمپین انتخاباتی تمام شده و همه باید متحد شوند.

باراک اوباما هفته گذشته و به دنبال اعلام نتایج انتخابات و پیروزی ترامپ، میزبان دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب و ملانیا ترامپ بانوی اول آینده آمریکا در کاخ سفید بود. اوباما گفت در این دیدار به ترامپ گفت که «فعالیت تبلیغاتی با رئیس جمهور بودن فرق دارد.»

اوباما گفت که به گمان وی دونالد ترامپ در تلاش است تا به کشور و مردم خدمت کند. او گفت ترامپ مرد عمل است.

باراک اوباما درباره توافق اتمی ایران گفت «برخی منتقد آن بودند و می گفتند که ایران از آن پیروی نمی کند. چرا باید توافقی را که درست اجرا می شود تغییر دهیم.»

وی افزود: «توجیه به هم زدن توافقی که موثر بوده و مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای شده، دشوار خواهد بود، به خصوص وقتی که گزینه جایگزین این باشد که ایران از زیر بار تمام تعهداتش بیرون بیاید و آزادانه به دنبال کسب سلاح هسته ای برود.»

رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد: «همچنین به خاطر داشته باشید که این توافق فقط بین ما و ایرانی ها نیست. توافق بین ایران و گروه ۵ به علاوه یک - یعنی کشورهای دیگر از جمله برخی از نزدیک ترین متحدان ماست. اگر ما از برجام خارج شویم به معنای آن خواهد بود که باید کشورهای اروپایی، یا روسیه یا چین را که به توافق پایبند مانده اند تحریم کنیم.»


براساس طرح کنگره آمریکا،‌ وزیر خزانه داری آمریکا باید از صدور مجوزهای لازم برای اجرایی شدن فروش یا بازفروش هواپیماهای مسافری به ایران خودداری کند.

اوباما کنگره را تهدید کرد در صورت تصویب طرح ممنوعیت فروش هواپیماهای مسافربری به ایران،‌ آن را وتو خواهد کرد.

 به نقل از خبرگزاری ها،‌ دولت باراک اوباما رئیس ایالات متحده آمریکا ضمن اعلام این تهدید گفت که این طرح کنگره، توافق هسته ای با ایران (برجام) را با مانع مواجه می کند.

هم اکنون طرحی در مجلس نمایندگان آمریکا وجود دارد که براساس آن جمهوریخواهان به دنبال جلوگیری از فروش هواپیماهای مسافربری ایرباس و بوئینگ به ایران هستند.

کاخ سفید هم در واکنش به این طرح اعلام کرد شرکای آمریکا معتقدند که اگر این طرح،‌ اجرایی شود نقض توافق هسته ای ایران (برجام) خواهد بود.


ایران با دو غول هواپیماسازی جهان یعنی بوئینگ آمریکایی و ایرباس اروپایی قراردادهای جداگانه ای برای خرید حدود 200 فروند هواپیمای مسافربری امضا کرده است.

ایران بیش از 30 سال تحت تحریم های شدید بوده به همین دلیل نتوانسته است ناوگان هواپیماهای تجاری خود را نوسازی کند.

برخی از اعضای کنگره آمریکا هم در مخالفت با این طرح گفته اند در صورت تصویب و اجرای طرح کنگره علیه فروش هواپیماهای مسافربری به ایران،‌ شغل های بسیاری در آمریکا حذف خواهند شد.

موافقان هم می گویند که ممکن است ایران از این هواپیماها در امور نظامی مانند انتقال افراد مسلح برای جنگ با نیروهای آمریکایی یا هم پیمانان در سوریه استفاده کند.
              
براساس طرح کنگره آمریکا،‌ وزیر خزانه داری آمریکا باید از صدور مجوزهای لازم برای اجرایی شدن فروش یا بازفروش هواپیماهای مسافری به ایران خودداری کند.

وزارت خزانه داری آمریکا تاکنون مجوزهایی را به بوئینگ و ایرباس برای فروش هواپیماهای مسافری به ایران صادر کرده بود.

قرار است مجلس نمایندگان آمریکا در هفته جاری این طرح را به رای بگذارد که با وجود حضور اکثریت جمهوریخواه، پیش بینی می شود تصویب شود.

با این حال پیش بینی می شود تصویب آن در مجلس سنای آمریکا با دشواری بسیار روبه رو شود زیرا نیازمند تایید سناتورهای دموکرات است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین