|
|
امروز: پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۸
کد خبر: ۱۳۱۲۲۵
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۲
هم اکنون کالیفرنیا به شدت به هم ریخته و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری خشم بیشتر ساکنان این ایالت را برانگیخته است. در چنین شرایطی «کالی اگزیت» یا خروج کالیفرنیا از ایالات متحده آمریکا اندک اندک رنگی واقعی به خود می گیرد.
مهر نوشت:اکنون «کالی اگزیت» واژه ای است که ذهن سیاستمداران آمریکایی را به شدت مغشوش کرده است، تمایلی عمومی که اگر عینیت پیدا کند، مقدمه ای برای تجزیه و فروپاشی ایالات متحده آمریکا خواهد بود.

انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر در ایالات متحده آمریکا با پیروزی دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه به پایان رسید و او توانست در این انتخابات ۲۸۸ رای الکترال را از آن خود کرده و در مقابل هیلاری کلینتون پیروز شود.

اگرجه هیلاری کلینتون نیز در تماسی تلفنی با دونالد ترامپ شکست در انتخابات را پذیرفت اما طرفداران نامزد حزب دموکرات حضور ترامپ در راس معادلات سیاسی و اجرایی کشورشان را نوعی فاجعه قلمداد می کنند.

اما به راستی چه اتفاقی در ایالات متحده رخ داده است؟

هم اکنون در ایالاتی که به صورت سنتی هواداران دموکراتها هستند، شاهد وقوع درگیری های گسترده ای میان معترضان و پلیس هستیم. یکی از این ایالات ها که پس از پیروزی ترامپ شاهد التهابی مزمن و دامنه دار است، کالیفرنیاست. ایالتی بزرگ و پرجمعیت که دارای بیشترین رای الکترال در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.

این ایالت ۵۵ رای الکترال دارد که در انتخابات های مختلف ریاست جمهوری، معمولا به سود دموکرات ها واریز می شود. از سوی دیگر، کالیفرنیا به لحاظ اقتصادی نیز یکی از ایالات کلیدی آمریکا محسوب می شود.

 مطابق سرشماری سال ۲۰۱۵ میلادی، این ایالت حدود ۴۰ میلیون نفر جمعیت دارد و به این ترتیب کالیفرنیا پر جمعیت ترین ایالت آمریکا محسوب می شود.

کالیفرنیا در غرب آمریکا و در کرانه اقیانوس آرام قرار دارد. مرکز آن شهر ساکرامنتو و شهرهای مهم آن لس‌آنجلس، سن دیگو، سن خوزه و سان‌فرانسیسکو هستند. همچنین  کالیفرنیا پس از آلاسکا و تگزاس، سومین ایالت بزرگِ آمریکا به لحاظ وسعت محسوب می شود.

هم اکنون کالیفرنیا به شدت به هم ریخته و پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری خشم بیشتر ساکنان این ایالت را برانگیخته است. در چنین شرایطی «کالی اگزیت» یا خروج کالیفرنیا از ایالات متحده آمریکا اندک اندک رنگی واقعی به خود می گیرد.

انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا باعث شده تا کالی اگزیت دیگر یک شوخی قلمداد نشود! چنانچه تا چند سال قبل کمتر کسی تصور می کرد که برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) روزی رسمیت و عینیت پیدا کند، کمتر کسی هم تصور می کرد که روزی زمزمه های خروج کالیفرنیا از ایالات متحده آمریکا تا این اندازه جدی به نظر برسد.

روزنامه اسپانیایی ال موندو، کالی اگزیت را  پیشنهادی برای استقلال کالیفرنیا از آمریکا پس از پیروزی ترامپ قلمداد می کند. بر این اساس کالیفرنیا نسبت به دیگر ایالات آمریکا استعداد بیشتری برای خروج از آمریکا و تبدیل شدن به کشوری مستقل دارد.

همان گونه که ذکر شد، منابع اقتصادی و جمعیت زیاد این ایالت چنین روندی را تسهیل می کند. به نظر می رسد ساکنان کالیفرنیا تحمل حضور ترامپ در کاخ سفید را ندارند و همین مسئله، کالی اگزیت را از یک تصور غیر قابل عملیاتی به یک احتمال خطرناک برای مقامات آمریکا تبدیل کرده است.

بدون شک خروج کالیفرنیا از ایالات متحده آمریکا تبعات زیادی برای این کشور خواهد داشت. این مسئله مقدمه ای برای فروپاشی ساختار سیاسی و اقتصادی آمریکا و از آن مهم تر، نقطه آغازی برای خروج دیگر ایالات آمریکا از ساختار سیاسی و اقتصادی این کشور است.

از این رو به نظر می رسد سران دو حزب دموکرات و جمهوریخواه نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از تحقق کالی اگزیت صورت دهند.

کالیفرنیا نهمین اقتصاد جهان است و مروری بر اوضاع اقتصادی جاری در آن نشان می دهد که این ایالت، استعداد استقلال از آمریکا را دارد.

 در سال ۲۰۱۲، این ایالت تولید ناخالص داخلی برابر با ۱٬۹۵۸٬۹۰۴ تریلیون دلار داشت که نزدیک به تولید ناخالص داخلی کشور ایتالیا (۲٬۰۱۳٬۳۷۵ میلیون دلار) بود.

 از سوی دیگر، کالیفرنیا صنعت فناوری اطلاعات و رایانه‌ای بسیار پیشرفته‌ای دارد به طوری که شرکت های اوراکل، سیسکو سیستمز، اینتل، گوگل، یاهو، شرکت ای‌ام‌دی، سان مایکروسیستمز و نیز شرکت رایانه‌ای اپل و شِوران نیز در این ایالت مرکزیت دارند. علاوه بر این، دو مجموعه از آزمایشگاه‌های فدرال بزرگ آمریکا در این ایالت قرار دارند از جمله آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور و آزمایشگاه ملی لارنس برکلی.

در جریان اعتراضات وال استریت نیز برخی تحلیلگران آمریکایی نسبت به تمایل برخی ایالات مبنی بر استقلال از ایالات متحده آمریکا و تبدیل شدن به کشوری مستقل هشدار دادند اما این هشدار چندان از سوی سیاستمداران مورد توجه قرار نگرفت. با این حال آنچه امروز در کالیفرنیا می گذرد، پرده از تمایل آشکار تعداد زیادی از ساکنان آن مبنی بر خروج از ایالات متحده بر می دارد.

 به عبارت بهتر، انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، به مثابه کاتالیزور و تسریع کننده ای بود که میل به خروج از آمریکا را در میان ساکنان کالیفرنیا از حالت بالقوه خارج کرده است.

اکنون «کالی اگزیت» واژه ای است که ذهن سیاستمداران آمریکایی را به شدت مغشوش کرده است، تمایلی عمومی که اگر عینیت پیدا کند، مقدمه ای برای تجزیه و فروپاشی ایالات متحده آمریکا خواهد بود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین