|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۷
کد خبر: ۱۳۰۹۷۸
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۹
اما تا جایی که ما می‌دانیم، ایران به چنین توافقی متعهد است و آمریکایی‌ها هم نمی‌توانند کاری با آن بکنند. این‌که ترامپ هم سخنانی در گذشته به زبان رانده، نمی‌تواند ملاک قرار بگیرد. او نه‌تنها در مورد توافق هسته‌ای، بلکه در مورد موافقتنامه «نفتا» در آمریکای‌ شمالی، ناتو و مواردی از این دست هم صحبت کرده و گفته است که همه اینها را از بین می‌برد و باطل می‌کند.
روزنامه شهروند در یادداشتی به قلم علی خرم  نوشت: توافق هسته‌ای میان ایران و ٦ کشوری است که به‌عنوان ١+٥ نامیده می‌شوند‌. یکی از این کشورها، آمریکاست. اما این به آن معنا نیست که رئیس‌جمهوری جدید آمریکا بتواند آن را نقض کند؛ چراکه این، یک توافق چندجانبه است و هم به این دلیل که توسط قطعنامه ٢٢٣١ از سوی شورای امنیت به تأیید رسیده و کسی نمی‌تواند آن را زیر سوال ببرد؛ مگر این‌که به هر دلیلی آمریکایی‌ها با ایران در یک جنگ تبلیغاتی بیفتند و ایران، خودش بخشی از برجام را اجرا نکند و بهانه‌ای دست آمریکایی‌ها بدهد تا آن را نقض کنند.

اما تا جایی که ما می‌دانیم، ایران به چنین توافقی متعهد است و آمریکایی‌ها هم نمی‌توانند کاری با آن بکنند. این‌که ترامپ هم سخنانی در گذشته به زبان رانده، نمی‌تواند ملاک قرار بگیرد. او نه‌تنها در مورد توافق هسته‌ای، بلکه در مورد موافقتنامه «نفتا» در آمریکای‌ شمالی، ناتو و مواردی از این دست هم صحبت کرده و گفته است که همه اینها را از بین می‌برد و باطل می‌کند، اما در عمل نمی‌تواند هیچ‌کدام از این کارها را انجام دهد. از این به بعد است که ترامپ شروع به تصحیح و تعدیل سخنانش می‌کند و تا زمان تحویل مسند ریاست‌جمهوری، این کار را انجام می‌دهد.

در مورد این‌که مشکلات ما با آمریکا حل خواهد شد یا نه، نمی‌توان از الان به راحتی در این مورد سخن گفت. تا زمانی که ترامپ سیاست‌هایش را بررسی و معین نکند و آنها را در منصه ظهور قرار ندهد، نمی‌توان سخن دقیقی به زبان راند. گرچه او از طرفی از دولت سوریه حمایت کرده و به نظر می‌آید رابطه خوبی هم با پوتین داشته باشد؛ ترامپ یک کشتی‌گیر است و  پوتین نیز یک کاراته‌کار و از این جهت، احساس قرابتی با یکدیگر دارند و  پوتین هم بلافاصله به او تبریک گفته است، اما مسأله سیاست، فارغ از این مسائل است، همان‌طور که با وجود همه این سخنان، ترامپ این را هم گفته که چرا ما باید در عراق برای آزادسازی موصل بجنگیم و بعد، آن را تحویل ایران بدهیم.

همه این مسائل و سخنان در کوتاه‌مدت است و بنابراین اکنون زود است که بگوییم سیاست واقعی ترامپ چه خواهد بود. ممکن است که روابط آمریکا با ایران به واسطه روسیه خوب شود و شاید هم برعکس، روسیه با آمریکا بسازد و ایران تنها بماند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین