|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۴
کد خبر: ۱۳۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۶
وزیربهداشت با اشاره به اینکه امروز به جای اطلاع رسانی درست،مردم را درباره ایدز ترسانده ایم، از افزایش ۹ برابری ابتلا به ایدز در طی ۱۱ سال اخیر در کشور خبر داد و گفت: وزارت بهداشت آمادگی دارد از فیلم‌ها و سریال‌های فاخر سلامت حمایت کند.
وزیر بهداشت که در این نشست به عنوان میهمان ویژه دعوت شده بود، دغدغه‌ها و چالش‌های نظام سلامت را در حوزه فرهنگی تشریح کرد.

هاشمی با اشاره به کمبود اعتبارات جدی در حوزه سلامت گفت: عدم تخصیص منابع پیش بینی شده، اجرای برنامه‌های این وزارتخانه را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت (وبدا) وزیر بهداشت افزود: وزارت بهداشت مشکلات عدیده ای ناشی از کمبود بودجه‌ها دارد و بودجه فعلی سلامت، هیچ برنامه توسعه ای را پوشش نمی‌دهد.

وی در ادامه به بیماری‌های غیرواگیر به عنوان مهم ترین علل مرگ و میر در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر به دلیل تغییر شیوه و سبک زندگی و شیوع بیماری‌های غیرواگیر مانند: بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان‌ها، فشار خون و دیابت، هزینه‌های زیادی به مردم و نظام سلامت تحمیل می‌شود که با آموزش و فرهنگ‌سازی و تغییر رفتار و اصلاح شیوه زندگی می‌توان از بروز این بیماری‌ها جلوگیری کرد.

هاشمی همچنین کم تحرکی، چاقی، تغذیه نامناسب و استعمال دخانیات را از جمله مهمترین فاکتورهای خطر زمینه ساز انواع بیماری‌های غیرواگیر عنوان کرد و بیان داشت: این در حالی است که با آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی می‌توان نزدیک به نیمی از موارد مرگ ناشی از این عوامل خطر را کاهش داد.

وزیر بهداشت از بیماری ایدز به عنوان یکی از معضلات بهداشتی مهم کشور یاد کرد که با آگاهی بخشی مناسب در این باره می‌توانیم از شیوع آن پیشگیری کنیم.

وی گفت: متأسفانه در مواجهه با مسأله بیماری ایدز در کشور تدبیر مناسبی توسط مسئولان و رسانه‌ها انجام نشده و این مسأله موجب افزایش شیوع ابتلاء به این بیماری شده است.

هاشمی افزود: امروز به جای اطلاع رسانی درست، مردم را بیشتر ترسانده ایم و تصویر وحشتناکی از ایدز در رسانه‌ها ارائه می دهیم به نحوی که اطلاعات مخدوش و غلط سبب شده است ایدز با هنجارهای اخلاقی گره خورده و تبدیل به یک تابو شود.

وزیر بهداشت یادآور شد: پنهان کاری دسته جمعی میان مبتلایان، رسانه‌ها و افکار عمومی موجب توسعه روابط پرخطر شده و در طول 11 سال موجب افزایش 9 برابری ابتلا به ایدز شده است.

هاشمی با یادآوری اینکه برخوردهای دستوری، در تغییر رفتار و نگرش مردم کارکردی ندارد، گفت: برخی از روش‌های اطلاع رسانی رسانه‌ها در این زمینه نیز نیاز به اصلاح دارد.

آمادگی وزارت بهداشت برای حمایت از فیلم‌ها و سریال‌های فاخر با موضوع سلامت

وزیر بهداشت بر اهمیت و ضرورت پیشگیری و توانمندسازی مردم از طریق پیام‌های غیرمستقیم به ویژه در فیلم‌ها و سریال‌ها اشاره کرد و افزود: وزارت بهداشت آمادگی دارد از فیلم‌ها و سریال‌های فاخر که به موضوع سلامت بپردازد، حمایت کند.

وی با تاکید بر اینکه جامعه پزشکی و پیراپزشکی به رغم وجود برخی از بی مهری‌ها باز هم در ارزیابی محبوبیت مردمی، رتبه دوم یا سوم را دارا هستند، گفت: بحث منزلت و هویت جامعه پزشکی از مهم‌ترین چالش‌های کنونی جامعه پزشکی است و نباید با بزرگنمایی تعداد محدودی از متخلفان آن را به کل جامعه پزشکی تعمیم دهیم چون دامن زدن به این موضوعات و برجسته کردن آنها باعث اختلال در روابط بیمار و پزشک می‌شود.

هاشمی در پایان با بیان اینکه بسیاری از پزشکان با خلوص نیت کار می‌کنند، یادآور شد: لازم است رابطه معقول و محترمانه میان پزشکان و بیماران وجود داشته باشد و هر عاملی که این رابطه را بر هم زند، باعث ضربه زدن به نظام سلامت خواهد شد.

گفتنی است: نشست مشترک وزیر بهداشت با نویسندگان و فیلمنامه نویسان با حضور معاون سیما، مدیران شبکه‌های سیما، نویسندگان و فیلمنامه نویسان در مجتمع فرهنگی ملاصدرا برگزار شد.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین