|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۲
کد خبر: ۱۳۰۷۵۴
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۰
شبکه خبری «سی ان ان» در تفسیر مصاحبه های امروز «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره پذیرش نتایج انتخابات با چند شبکه رادیویی، گفت که وی در روز رای گیری نیز همچنان به گونه ای حرف می زند که گویا می خواهد نتایج را نپذیرد.
 شبکه خبری «سی ان ان» در تفسیر مصاحبه های امروز «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره پذیرش نتایج انتخابات با چند شبکه رادیویی، گفت که وی در روز رای گیری نیز همچنان به گونه ای حرف می زند که گویا می خواهد نتایج را نپذیرد.
 
به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی «سی ان ان»، ترامپ در مصاحبه امروز خود با شبکه رادیویی WFLA که ایستگاه آن در ایالت «فلوریدا» است، در پاسخ به این سوال که آیا به نتایج انتخابات اعتراض خواهد کرد یا خیر، گفت:«من می خواهم ببینم چه پیش خواهد آمد. من فکر می کنم یک جای کار ایراد داشته است. یادتان هست وقتی من چند ماه قبل این را مطرح کردم، اوباما گفت که این امر «اساس» کشور ماست و البته خودش هم 8 سال قبل در سال 2008 ابتدا می گفت که رای گیری «شیکاگو» دستکاری شده است. بنابراین باید ببینم چه پیش خواهد آمد. امیدوارم عادلانه باشد و فکر می کنم کارمان را به خوبی انجام می دهیم.»

ترامپ همچنین در یک مصاحبه رادیویی دیگر صبح امروز با شبکه رادیویی 610 WTVN که ایستگاه آن در ایالت «اوهایو» است، در این باره گفت: «قبل از این که نتایج را بپذیرم، می خواهم ببینم چه پیش می اید و اوضاع چطور پیش خواهد رفت. شما حکایت های بسیار وحشتناکی می شنوید و چیزهای زیادی می بینید که غلط هستند. بنابراین ما منتظر می مانیم و اوضاع را بررسی می کنیم. من این کشور را دوست دارم و به نظام آن اعتقاد دارم. شما این را درک می کنید.»

سی ان ان که یکی از رسانه هایی است که ترامپ آن را به سوگیری به نفع کلینتون متهم کرده بود، در تفسیر سخنان فوق نوشت: «ترامپ در روز رای گیری هم به گونه ای حرف می زند که گویا نتایج انتخابات را نخواهد پذیرفت.»

به گزارش ایرنا، ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود از امکان «تقلب» در انتخابات سخن می گفت و اعلام کرد که شاید در صورت برنده شدن هیلاری، نتایج را نپذیرد و تنها در صورت پیروزی خود، نتایج را قبول خواهد کرد.

ترامپ نظام انتخاباتی آمریکا را «فاسد»، «شکست خورده» و «متقلبانه» توصیف و اعلام کرده بود که مطمئن است در شمارش رای ها تقلب خواهد شد.

وی در 25 مهرماه (16 اکتبر)در صفحه خود در شبکه اجتماعی «توییتر» نوشت:«رسانه ها با تقلب و تحریف برای پیروزی هیلاری متقلب تلاش می کنند، بنابراین انتخابات آمریکا قطعا با فریب همراه است.» البته نباید فراموش کرد که ترامپ پس از افشای رسوایی های اخلاقی خود و انتقاد شدید رسانه هایی مانند روزنامه های «نیویورک تایمز» (New York Times)، «واشنگتن پست» (Washington Post) و شبکه «سی ان ان»، آنها را به تلاش برای پیروزی کلینتون و تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا متهم کرد.

ترامپ ساعتی پیش به همراه همسرش ملینا به یک حوزه رای گیری در نزدیکی «برج ترامپ» در ایالت نیویورک رفته و رای خود را به صندوق انداخت.

همزمان با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که از ساعتی پیش آغاز شده است، تکلیف همه 435 کرسی مجلس نمایندگان و 34 کرسی از 100 کرسی سنای آمریکا هم مشخص خواهد شد.

میانگین نظرسنجی ها در آمریکا نشان می دهد که کلینتون تا 24 ساعت قبل از انتخابات با اختلاف نزدیک به سه درصد پیشتاز بوده است.

با توجه به این که نزدیک به 40 میلیون آمریکایی با شرکت در رای گیری های پیش از موعد به نامزد مورد نظر خود رای دادند، اطلاعات جمع آوری شده در روز انتخابات با آمار تخمین زده شده از آرای غیابی و پستی تجمیع خواهد شد.

ساز و کار انتخابات آمریکا بدین صورت است که 538 گزینشگر (Elector) که گروهی موسوم به مجمع گزینشگران یا الکترال کالج (Electoral College) را تشکیل می دهند، مطابق با قانون اساسی یک نقش واسطه را در انتخاب رئیس جمهوری ایفا می کنند.

در پایان انتخابات و پس از پایان شمارش آرا، گزینشگران هر ایالت با توجه به نامزد محبوب در آن ایالت، رای خود را به صندوق می اندازند و هر نامزدی که موفق به کسب 270 رای الکترال شود، رئیس جمهوری بعدی آمریکا خواهد بود.

نتایج پیش بینی ها برای ایالت های ایندیانا (11 رای) و کنتاکی (8 رای) از ساعت 02:30 بامداد چهارشنبه به وقت تهران با پایان رای گیری دراین ایالت ها اعلام خواهد شد.

تا حدود ساعت 03:30 بامداد، آمار ایالت های فلوریدا (29 رای)، نیوهمپشایر (4 رای)، ورمونت (3 رای)، جرجیا (16 رای)، کارولینای شمالی (15 رای) و ویرجینیا (13 رای) مشخص خواهد شد. نتایج ایالت فلوریدا با 29 رای الکترال از اهمیت دو چندان به ویژه برای «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه برخوردار است.

تا حوالی 04:30 صبح، نتایج نظرسنجی ادیسون ریسرچ در نزدیک به 20 ایالت همچون ایالت های کلیدی ایلی نوی (20 رای)، میشیگان (16 رای)، میزوری (10 رای)، پنسیلوانیا (20 رای) و تگزاس (38 رای) مشخص خواهد شد.

روند اعلام نتایج نظرسنجی درساعات بعدی برای ایالات کلرادو (9 رای)، آریزونا (11 رای) و کالیفرنیا (55 رای) ادامه خواهد یافت.

رای گیری در ایالت آلاسکا (3 رای) به عنوان آخرین ایالت در حوالی ساعت 07:30 صبح چهارشنبه به وقت تهران به پایان می رسد.

چنانچه اختلاف بین نامزدها قابل توجه باشد، می توان انتظار داشت که با پایان رای گیری در آلاسکا، پیروز انتخابات هم مشخص شود.

اما رقابت ها اگر نزدیک باشد و انتخابات مانند سال 2000 به دعواهای حقوقی و بازشماری آرا بینجامد، اعلام نامزد برنده ممکن است حتی برای چند هفته به طول انجامد.

حوزه های رای گیری در ایالت های غربی آمریکا، شامل واشنگتن، اورِگان و کالیفرنیا ساعت هشت شب به وقت محلی (7:30 صبح چهارشنبه به وقت ایران) بسته خواهند شد.

از آنجایی که رای گیری در آمریکا به صورت ماشینی برگزار می شود، نتایج اولیه انتخابات را معمولا کمتر از یک ساعت پس از پایان رای گیری، به صورت تدریجی، اعلام می کنند.

اعضای مجمع گزینندگان یا گزینشگران ، در تاریخ 19 دسامبر (29 آذر) در ایالت هایشان دیدار می کنند و به نمایندگی از رای دهندگان، رای خود را به صورت نمادین به فرد برنده در آن ایالت می دهند.

در اقدام نمادین دیگری، اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در تاریخ ششم ژانویه (17 دی) جلسه مشترکی برگزار و آرای گزینشگران را شمارش می کنند. سپس رئیس سنا نتیجه شمارش را به صورت رسمی اعلام می کند.

مراسم سوگند ریاست جمهوری همزمان با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری باراک اوباما در ساعت 12 ظهر روز 20 ژانویه (عصر 1 بهمن) با حضور رئیس دیوان عالی برگزار خواهد شد.
شرایط سیاسی - اجتماعی رقابت ها تاکنون به گونه ای پیش رفته است که ناظران این حوزه معتقدند،نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می تواند شگفتی ایجاد کند و برخلاف نتایج نظرسنجی های اعلام شده باشد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین