کد خبر: ۱۲۹۹۶۴
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۱:۵۲
سخنران دیگر این مراسم، دختر شهید جوانمردی بود؛ او در سخنان خود از اینکه دختران شاهد بعد از تأهل از چتر حمایتی بنیاد خارج می‌شوند، انتقاد کرد. او که بیانش را به لحنی ادبی آمیخته بود، گفت: «دردها غیرقابل‌بیان و گوش‌ها عمدتا ناشنوا، آن روزها مجاهدت فی‌سبیل‌الله کجا بود و مدعیان امروز کجا؟
فرزندان شاهد، روز جمعه در مسجد شهید نواب صفوی شهرک فجر جمع شدند تا به گفته خودشان حرف بزنند، بدون آنکه مسئولی از بنیاد شهید در بین آنها باشد. اینها سخنان علی روانستان است که مجری برنامه اولین «همایش ملی شورای فرزندان شهدا» بود. شورایی که دو هفته از شکل‌گیری آن می‌گذرد و ظاهرا قبل از اینکه در همایش روز گذشته به نوعی اعلام حضور بکنند، مدتی است در فضای مجازی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. روز گذشته هم در اولین اقدام، همایشی سراسری را ترتیب داده بودند؛ اگرچه تعداد حاضران، زیاد نبود و دلیل آن را تبلیغات کوتاه‌مدت برای برپایی این همایش عنوان کردند. ميهمان‌ها قبل از ورود به مسجد، دست‌هایشان را در هم گره کردند و بالا بردند، بعد هم از صحنه ای که ایجاد کرده بودند، عکسی به یادگار گرفتند.فضای همایش، فضای نقد و گلایه بود؛ شاید با تندترین الفاظ از سوی فرزندان شهدا، بی‌آنکه مدیری از مدیران بنیاد شهید را دعوت کرده باشند. روانستان گفت: «حضور مسئولان بنیاد را به صلاح نمی‌دانیم. امروز فقط می‌خواهیم حرف بزنیم. حرف‌های ما را در رسانه‌ها بخوانند. ما امروز خواستیم اعلام موضع کنیم، خواستیم اعلام خطر کنیم نسبت به دست‌هایی که در کار است تا فرزندان شهدا را از رده‌های مدیریتی کشور کنار بزند». سخنران اصلی مراسم محسن رضایی بود. برخی از مسئولان برگزاری مراسم هم گفتند از علی لاریجانی و تعدادی از نمایندگان مجلس هم دعوت کرده‌اند، اما تنها رضایی بود که این دعوت را اجابت کرده بود. پیش از آمدن دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، تعدادی از فرزندان شهدا گزارش‌هایی از وضعیت حاکم در بخش‌های مختلف در امور مربوط به شهدا ارائه کردند.

در میانه همین گزارش‌ها بود که مجید اصفهانی، فرزند شهید اصفهانی جسته و گریخته از تجمعی گفت که ظاهرا به تجمع روز شنبه معروف شده بوده است اما بنا به دلایلی برگزار نشده بود. او در صحبت‌های خود درباره این تجمع گفت: «بنیاد شهید نتوانسته خواسته‌های ما را برآورده کند. ما به تجمع روز شنبه معروف شده بودیم؛ دو، سه روز به برگزاری تجمع باقی مانده بود که آقای شهیدی من را خواست. همه این بحث‌ها را مطرح کردیم. گفتیم که فرزندان شهدا مطالباتی دارند و از طرف بنیاد حمایت نمی‌شوند. از طرفی موضوع لایحه جامع ایثارگران مطرح است، به خدا که ما صبوری کرده‌ایم. بنیاد باید حواسش باشد، باید حقوق حقه ما را بدهد، سنگ‌اندازی نکنند».

ماجرای تجمع

تجمع فرزندان شهدا قرار بود شنبه هفته گذشته در مقابل ساختمان طالقانی بنیاد شهید برگزار شود. تعدادی از فرزندان شاهد هم روز شنبه در مقابل ساختمان طالقانی جمع می‌شوند؛ اما شهیدی‌محلاتی، رئیس بنیاد شهید و سردار انصاری، قائم‌مقام بنیاد در محل نمازخانه با فرزندان شاهد جلسه را ترتیب می‌دهند. بعد هم این عده از معترضان به همین شورای تازه‌تأسیس می‌پیوندند و بنایشان را می‌گذارند تا حرف‌هایشان از طریق این همایش و احتمالا همایش دیگری که برگزار خواهند کرد، مطرح کنند. اصفهانی هم در صحبت‌هایش اشاره کرد: «ما بحث تجمع را کم‌رنگ کردیم».

موضوع تجمع ظاهرا اعتراض به عملکرد بنیاد شهید و حذف ماده الحاقی به احکام ثابت برنامه ششم که مربوط به لایحه جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران است، بود. هرچند در نهایت مجلس هم در جلسه پنجم آبان تصویب کرد تا ماده الحاقی ۵ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مصوب ٢/١٠/١٣٩١ و اصلاحات بعدی آن با اصلاحاتی جزء بندهای دائمی لایحه برنامه ششم درآید. بخشی از این اصلاحات به گفته علی لاریجانی قرار است یا به احکام برنامه ششم اضافه شده یا در طرحی دوفوریتی به مجلس ارائه شود؛ طرحی که ظاهرا فرزندان شاهد در جلساتی با نمایندگان مجلس آن را تهیه کرده‌اند.

گلایه از ورشکستگی شرکت‌های شاهد و بانک دی

در همایش روز گذشته، مصیب سلطانی، فرزند شهید سلطانی، در گزارشی که به وضعیت اقتصادی شهدا می‌پرداخت از مدیریت بنیاد به دلیل افول بنگاه‌ها و شرکت‌های اقتصادی وابسته به بنیاد انتقاد کرد. او از هلدینگ‌ها و شرکت‌ها و نیز بانکی نام برد که در گزارش تحقیق‌وتفحص مجلس از بنیاد شهید هم به آنها اشاره شده بود. در جریان گزارش مجلس از تحقیق‌وتفحص بنیاد شهید، تخلفاتی در بنیاد شهید از دولت‌های نهم و دهم رخ داده که برخی از این تخلفات در دولت یازدهم نیز ادامه داشته است. این گزارش البته در صحن مجلس اجازه قرائت پیدا نکرد؛ اما ظاهرا آنچه در گزارش مکتوب شده بوده، مدت‌هاست مورد اعتراض فرزندان شهدا بوده است که نمونه‌ای از آن در سخنان یکی از آنها در همایش روز گذشته منعکس شد.

شرکت‌های بنیاد شهید، فقط امکانی برای مدیران رانت‌خوار بوده‌اند

سلطانی، در سخنان خود تأکید کرد: «ما فرزندان شهیدی داریم که با وجود توانمندی‌های علمی، اقتصادی و مدیریتی مدتی است که از بنیاد شهید خواسته‌اند که فرصتی به آنها بدهند تا استعدادهای بالقوه خود را به بالفعل تبدیل کنند ولی اصحاب قدرت و اقتصاد سرمایه‌داری بر هلدینگ‌های شاهد، بانک دی و شرکت‌های وابسته اقتصادی سایه افکنده و ریشه در آن دوانده‌اند و هیچ‌کس را هم راه نمی‌دهند. بین برخی از فرزندان شاهد، مظلوم‌ترین و بی‌صداترین و بی‌کس‌ترین فرد را به عنوان سپر بلا برای خودشان انتخاب می‌کنند و آمار می‌دهند که این تعداد از فرزندان شهدا را به کار گرفته‌اند». او ادامه داد: «اگر راست می‌گویید از فرزندان شهدا که صاحب فکر و اندیشه اقتصادی هستند و تخصصی دارند، استفاده کنید تا شاهد زیان‌دهی این شرکت‌ها نباشیم و سرمایه بربادرفته این عزیزان بیش‌ازپیش از بین نرود».

سخنران دیگر این مراسم، دختر شهید جوانمردی بود؛ او در سخنان خود از اینکه دختران شاهد بعد از تأهل از چتر حمایتی بنیاد خارج می‌شوند، انتقاد کرد. او که بیانش را به لحنی ادبی آمیخته بود، گفت: «دردها غیرقابل‌بیان و گوش‌ها عمدتا ناشنوا، آن روزها مجاهدت فی‌سبیل‌الله کجا بود و مدعیان امروز کجا؟ فرزندان شهدا را دریابید که نه سهم می‌خواهند و نه جایی در سفره انقلاب گرفته‌اند». او در ادامه برخی از خواسته‌های خود را به نمایندگی از جامعه دختران شاهد مطرح کرد که از جمله آنها، تأکید بر حمایت معیشتی از خانواده‌ها و دختران شاهد و نیز حمایت از دختران مطلقه شاهد بود.

سلگی، دبیر شورای فرزندان شهدا هم در سخنانش از اینکه در ابتدا موارد مربوط به ایثارگران و شهدا از لایحه برنامه ششم حذف شده بود، انتقاد کرد و به جلساتی که با نمايندگان مجلس داشته‌اند، اشاره کرد و گفت: «ما مشکلات مربوط به جامعه فرزندان شاهد را خودمان احصا کرده و در قالب پیشنهاد به قانون‌گذاران مطرح کردیم. این جامعه همه اقشار فرزندان شاهد را دربر می‌گیرد. این پیشنهادات را در قالب طرح به مجلس ارائه کرده‌ایم؛ ظاهرا این همان طرح دوفوریتی است که هنوز مجال طرح آن دست‌کم در جلسه پنجم آبان مطرح نشده و قرار است ارائه شود. او گفت از محسن رضایی و علی لاریجانی می‌خواهیم بحث دائمی‌شدن قانون جامع خدمت‌رسانی به ایثارگران و طرح دوفوریتی را پیگیری کنند». بحث تنقیح قوانین برای خانواده شهدا و فرزندان شاهد از دیگر موارد مطرح‌شده در این جلسه بود. به گفته حیدری از دیگر فرزندان شهدا، آنچه تابه‌حال اجرا شده، قانون مربوط به جانبازان و ایثارگران است که به شاغلان در دستگاه‌های دولتی مربوط مي‌شود و شاغلان بخش خصوصی، بی‌کاران را دربر نمی‌گیرد، علاوه بر اینکه همین قانون به خانواده شهدا هم تسری پیدا می‌کند.
محسن رضایی: فرزندان شهدا باید کار اقتصادی بکنند
محسن رضایی، در میانه صحبت‌های مدعوین بود که وارد صحن مسجد شد و به‌عنوان آخرین سخنران پشت تریبون قرار گرفت. او سخنانش را با ابراز خوشحالی از این گردهمایی فرزندان شاهد اعلام کرد و گفت خوب است که خودتان در پی احقاق حق‌تان هستید. دیگر اقشار و اصناف هم در کشور خودشان حقوقشان را پیگیری می‌کنند، شما که البته در رأس اقشار هستید. بااین‌حال، در کشور ما اقشار مختلفی از گروه‌هاي سیاسی، اقتصادی، هنری و... شکل می‌گیرند که وظیفه آنها پیگیری حقوق خودشان و مراقبت از شرافت صنفی‌شان است.

او ادامه داد: خوب است که تشکل‌های مختلف ایثارگران و شهدا، با هم مجموعه‌ای را ایجاد کنند. تشکل‌های زیادی در این باره تشکیل شده که من هم در جلساتشان حاضر بوده‌ام. خود این پراکندگی ممکن است باعث اشکال شود؛ اما با اتحاد می‌توانيد هم پیگیر حقوق خودتان باشيد و هم از ارزش‌ها دفاع کنید. از همه اتحادیه‌ها، انجمن‌ها، مؤسسات و سایت‌ها دعوت کنید و مجمع عالی فرزندان شهدا را تشکیل دهید و به وظایف تاریخی و الهی خود عمل کنید. او ادامه داد: من در جریان این مسئله (شورای عالی فرزندان شهدا) نیستم. دو روز گذشته به بنده اطلاع دادند؛ اما حرکت خوبی است که امیدوارم تداوم یابد.

او در بخش دیگر سخنان خود گفت: «باید فرزندان شهدا کار کنند، کار اقتصادی انجام دهيد، کسی حق ندارد به شما بگوید چرا دنبال مسکن و شغل هستید؛ بنابراین هم درباره اقتصاد و هم فرهنگ باید کار شود». او درباره لایحه جامع ایثارگران هم تأکید کرد با اینکه قانون تصویب و اصلاح شده؛ اما هنوز نواقصی هست که باید روی آن کار کرد. بعد هم از حاضران خواست تا با او و مجمع در تماس باشند تا بتوان تغییرات را اعمال کرد.رضایی در حالی مشغول سخنرانی بود که خیلی از مدعوین در حال نوشتن نامه به او بودند.

سخنان رضایی که پایان يافت، قطع‌نامه پایانی اولین همایش شورای ملی فرزندان شهدا هم قرائت شد که در بخشی از آن، خطاب به مسئولان آورده شده بود: «امروز نه‌تنها با بازماندگان شهدا به درشتی سخن می‌گویند، بلکه حقوق آنها را در ابتدایی‌ترین موارد، لگدمال و پایمال می‌کنند».
جلسه که پایان يافت، مسئولان برگزاری مراسم نامه‌هایی را که خطاب به رضایی نوشته شده بود جمع کردند و بعد هم صف‌های نماز جماعت تشکیل شد.

منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین