کد خبر: ۱۲۹۴۶۴
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۱
معاون تحقیقات وفناوری وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی گفت:ایرانی ها در بین کشورهای جهان جزوکم تحرک ترین مردم هستند و این عامل می تواند سبب بروز سکته قلبی و مغزی شود.
 معاون تحقیقات وفناوری وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی گفت:ایرانی ها در بین کشورهای جهان جزوکم تحرک ترین مردم هستند و این عامل می تواند سبب بروز سکته قلبی و مغزی شود.
 
دکتر رضا ملک زاده در یازدهمین کنگره بین المللی بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم افزود: 50 درصد علل مرگ و میر مردم ایران ناشی ازسکته مغزی و قلبی است که علت اصلی آن در واقع دیابت ، فشار خون و چاقی است بنابراین مردم باید در مصرف مواد غذایی تعادل را حفظ کنند.
 
وی با تاکید بر اصلاح وضعیت تغذیه و سبک زندگی افزود: کم تحرکی و ورزش نکردن علاوه بر ابتلای افراد به بیماری های مختلف در میان سالی، سبب کاهش توانایی های آنها در انجام امور زندگی و تحمیل هزینه های گزاف درمان می شود.

* تریاک سرطانزا است
 
دکتر ملک زاده ادامه داد:تحقیقاتی که برای اولین بار در جهان توسط محققان ایرانی در زمینه سرطانزا بودن تریاک صورت گرفته ، نشان می دهد که تریاک سرطان زاست و مصرف تریاک ابتلا به سرطان مری و ریه را 2 برابر، معده و لوزالمعده 3و مثانه را 4 برابر می کند.
 
ملک زاده افزود:همانطور که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که مصرف سیگار احتمال ابتلا به سرطان ها را افزایش می دهد تحقیقات صورت گرفته درایران در زمینه مصرف تریاک نیز سرطان زا بودن آن را اثبات کرده است.
 
وی اظهار کرد: 14 درصد ایرانی ها سیگار می کشند و 12 درصد ایرانی ها مواد مخدر به ویژه تریاک و در سنین بالای 40 سال مصرف می کنند.
 
وی افزود: تحقیقات ثابت کرده اند که مصرف سیگار علاوه بر سرطان زا بودن عامل بروز سکته های قلبی و مغزی است.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در کشور ما مالیات بر سیگار از زمان های گذشته اعمال می شد و اخیرا نیز وزارت بهداشت برنامه ای را به مجلس برای افزایش مالیات سیگار ارائه کرده که به تصویب رسیده است.

* 70 درصد ایرانی ها دارای اضافه وزن/ 25درصد ایرانی در معرض ابتلا به دیابت
 
ملک زاده به مشکل چاقی اشاره کرد و گفت: یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک و مشکلات حوزه سلامت در کشور ما ، مساله چاقی و اضافه وزن است به طوری که نزدیک به 70 درصد مردم ایران به این مشکل مبتلا هستند.
 
وی ادامه داد: 10 درصد ایرانی ها دیابت تحت درمان دارند و 25 درصد ایرانی ها در وضعیت پیش دیابت هستند و ممکن است تا حدود 10 تا 15 سال دیگر به دیابت مبتلا شوند.
ملک زاده مهمترین عامل در بروز این مشکلات را وضعیت بد تغذیه و مصرف اضافی غذا عنوان کرد و گفت: 30 تا 35 درصد موادغذایی مصرفی ایرانی ها اضافی است که باعث بروز چاقی و اضافه وزن می شود.

* کاهش میزان نمک و موادقندی در موادغذایی بسته بندی شده
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به مصرف بالای نمک و همچنین موادغذایی شیرین در کشور اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت برنامه هایی برای کاهش نمک و موادقندی در موادغذایی بسته بندی در دست اقدام دارد.
 
ملک زاده افزود: موضوع تغذیه فراتر از وزارت بهداشت و برای اصلاح سبک تغذیه ای مردم باید تمام ارگان ها و خود مردم همکاری داشته باشند.
 
وی اظهار کرد: مصرف مجاز نمک 2 و نیم گرم برای هر نفر در روز است این درحالی است که این میزان در ایران 9 گرم است که بخش عمده آن مربوط به نمک موجود در نان و موادغذایی بسته بندی شده و نمک سفره است.
 
ملک زاده گفت: همین عامل باعث ابتلای بیشتر ایرانی در سنین بالای 50 سال به بیماری مشکل فشار خون می شود.
 
وی در مورد مصرف بالای شیرینی جات در کشور نیز اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در حوزه سلامت مصرف زیاد موادغذایی شیرین است به طوری که 70 درصد کالری مصرفی مردم ایران را موادقندی تشکیل می دهد که مهمترین آن برنج، نان و شیرینی جات است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین