|
|
امروز: چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۶
کد خبر: ۱۲۸۲۳۴
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۱
سرکنسول ایران در کربلای معلا گفت: درست است که عراق همسایه و دوست ما هست اما این کشور هم شرایط و قوانین خاص خود را دارد و ما نیز باید به همه آن قوانین احترام بگذاریم و تبعیت کنیم.
 سرکنسول ایران در کربلای معلا گفت: درست است که عراق همسایه و دوست ما هست اما این کشور هم شرایط و قوانین خاص خود را دارد و ما نیز باید به همه آن قوانین احترام بگذاریم و تبعیت کنیم.

میرمسعود حسینیان سرکنسول ایران در کربلای معلا پیرامون مراسم اربعین حسینی و آمادگی کنسولگری ایران در این خصوص و برنامه‌هایی که جهت برگزاری هر چه بهتر این مراسم در ابعاد مختلف کنسولی، امنیتی و فرهنگی تدارک دیده شده است، اظهار داشت: اربعین به عنوان بزرگترین مانور اسلامی، شیعی در دنیا مطرح است و به عنوان یکی از مظاهری است که انسان را به یاد ظهور می‌اندازد.

وی گفت: تمایزات و صفات ویژه‌ای که این راهپیمایی دارد مثل محبت، ایثارگری، همدلی، برادری و تمام صفات ویژه‌ای که در این مراسم وجود دارد، همه اینها می تواند به خواست خدا ما را آماده زمان ظهور امام زمان (عج) کند.

حسینیان ادامه داد: ما اربعین را یک مانوری می‌دانیم برای آمادگی زمان ظهور امام عصر (عج).

سرکنسول ایران در کربلا با اشاره به خدمات ارائه شده از سوی کنسولگری ایران در کربلا به زائران، گفت: در ابتدا همه ما باید بدانیم که در مراسم اربعین، ما میهمان عراقی‌ها هستیم و اگر ما در اینجا حضور داریم و موکب یا مواکب ایرانی هم اینجا هستند، فقط برای کمک به عراقی‌ها است و به هر حال آنها میزبان هستند؛ به همین خاطر در رابطه با کمک به زائران اربعین، کمیته‌های متعددی در ایران برای برگزاری این مراسم تشکیل شده است. در عراق هم همین کمیته‌ها تشکیل شده است که به ساماندهی امور حمل و نقل، تغذیه، فرهنگی، اسکان و مسائل امنیتی مربوط به ایام اربعین و تامین امنیت زائران می‌پردازد.

مذاکرات خوبی را با طرف عراقی جهت تسهیل اقامت زائران داشتیم

وی خاطرنشان کرد: ما با مسئولان عراقی در رابطه با برگزاری هر چه بهتر و باشکوه‌تر مراسم اربعین، جلسات مختلفی را داشتیم و در زمینه تسهیل امور زوار، اقدامات بسیاری را انجام دادیم و در حال هماهنگی های بیشتر با طرف عراقی هم هستیم و البته نیاز به همدلی و همیاری هر چه بهتر و بیشتر زوار نیز در این خصوص وجود دارد.

حسینیان ادامه داد: در کربلا از همین مقطع زمانی علائمی را مبنی بر آغاز مراسم اربعین شاهد هستیم و از سویی در طرفین مرزهای میان ایران و عراق، مسئولین دو کشور شرایطی را برای اسکان و سایر تسهیلاتی که زائران در مدت اقامت محدود خود در آن مناطق به آن نیازمند هستند، فراهم کردند و امیدواریم که آرام‌ آرام شاهد حضور زوار از سوی مرز ایران به عراق باشیم.

سرکنسول ایران در کربلا تصریح کرد: با توجه به آماری که ارائه شده است حداقل ۱۵ میلیون نفر در این مراسم شرکت خواهند داشت اعم از کسانی که قصد راهپیمایی دارند و یا کسانی که در طی مسیر به پذیرایی از زوار مشغول هستند، طولانی بودن سفر پیاده روی اربعین و شلوغی و ازدحام جمعیت پرشوری که در مراسم شرکت خواهند داشت، می تواند منجر به بروز مشکلاتی برای مردم شود که در این رابطه یکی، دو نکته را لازم می‌بینم که تذکر دهم.

وی با اتاکید بر اینکه افرادی که از توانمندی جسمانی مناسبی برخوردار هستند در مراسم اربعین شرکت کنند، افزود: همانطور که می‌دانید حداقل مسافتی که یک زائر باید از نجف تا کربلا طی کند، ۸۰ کیلومتر است. ما درخواست داریم سالمندان، بیماران قلبی، زنان باردار و بیماران دیالیزی از سفر به این مراسم خودداری کنند، چرا که رسماً دولت عراق اعلام کرده است که نمی‌تواند در خصوص بیماران دیالیزی بنا به شرایط و مشکلاتی که دارد، اقدامی انجام دهد.

حسینیان به زائران توصیه کرد: تا جایی که امکان‌پذیر است، جوانان در این مراسم شرکت کنند و افراد سالمند و کودکان حضور پیدا نکنند و اگر قصد زیارت کربلا را دارند به بعد از مراسم اربعین موکول کنند. همچنین اگر افراد می‌خواهند به همراه سالمندان و یا کودکان خود در مراسم حضور پیدا کنند، حتماً برای آنها گردن‌ آویز در نظر بگیرند که مشخصاً شماره تماس، نام و نام‌ خانوادگی و شهر اعزام‌ کننده نوشته شده باشد که در صورت مفقود شدن فرد، بتوانیم به سهولت مشکلات آنها را حل و فصل کنیم.

سرکنسول ایران در کربلا تصریح کرد: از آوردن هر گونه مدارک اضافی خودداری کنید، زیرا تنها به همراه داشتن پاسپورت در این سفر ضروری است و بهتر است که در تلفن همراه خود، تصویری از کارت ملی و پاسپورت را داشته باشید که در صورت مفقود شدن آنها، بتوانید با ارائه آن تصاویر، امور کنسولی مربوطه را به انجام برسانید.

وی ادامه داد: ما برای مفقودان این مراسم امسال برنامه‌های بیشتر و بهتری را نسبت به سال‌های گذشته تدارک دیده‌ایم. در طی مسیر حدود ۳۵۰ نفر راهنمایی‌کننده با لباس‌های متحد الشکل داریم که اگر اتفاقی افتاد و یا کسی نیاز به راهنمایی و تعیین مسیر داشت، آنها می‌توانند به راهنمایی بپردازند. ما خودمان هم در مرکز کنسولگری ایران در کربلا در خدمت عزیزان هستیم و اگر مسئله‌ای بود، زوار می‌توانند به ما مراجعه کنند.

مواد مخدر و اقامت غیرقانونی جرم شناخته می شود

حسینیان در پاسخ به این سؤال که چه عواقب و مجازات‌هایی برای افرادی که به شکل غیرقانونی به کشور عراق سفر می‌کنند، در نظر گرفته شده است؟ افزود: احترام به قوانین کشور میزبان، قانوناً و شرعاً بر همه ما واجب است.

سرکنسول ایران در کربلا تـأکید کرد: دولت عراق نسبت به رعایت دو مسئله بسیار حساس است؛ اول مواد مخدر و دوم اقامت غیرقانونی. اگر افرادی از این طریق وارد کشور عراق شده و توسط پلیس آن کشور بازداشت شوند، حداقل زمانی که جهت امور اداری باید طی شود، سه تا شش ماه بوده و همچنین پس از بررسی‌های لازم، این امکان وجود دارد که بین سه تا شش سال هم حکم زندان به آن افراد دهند.

وی تاکید کرد: با توجه به حساسیت دولت عراق نسبت به ورود غیرقانونی افراد، سفارت و کنسولگری ایران هم توانی برای حل مشکلات این افراد ندارد.

حسینیان با اشاره به مسئله مواد مخدر و حساسیت دولت عراق نسبت به آن، گفت: اخیرا وزارت خارجه عراق طی نامه‌ای اعلام کرد برخی زائران ایرانی که به عراق می‌آیند، با خود مواد مخدر به عنوان درمان حمل می‌کنند که باید به آنها عواقب این کار تذکر داده شود. ذکر این نکته ضروری است که از منظر دولت عراق، افراد معتاد، بیمار محسوب نمی‌شوند بلکه به آنها به چشم مجرم نگاه می‌کنند؛ بنابراین حتی اگر بیماری هم بخواهد جهت درمان خود، مواد مخدری را به همراه داشته باشد قطعاً در اینجا به عنوان مجرم شناخته خواهد شد.

حسینیان سرکنسول ایران در کربلا گفت: در سال های گذشته ما چندین ماه درگیری کنسولی و اداری در خصوص افرادی که به همراه خود مواد مخدر حمل کرده بودند، داشتیم و هزینه های بسیاری را متحمل شدیم. دادگاه و مسائل اداری، اینها همه عواقب رعایت نکردن برخی نکات و شرایط لازم برای سفر به کشور عراق جهت شرکت در مراسم اربعین است.

وی تصریح کرد: درست است که کشور عراق همسایه و دوست ما محسوب می شود اما این کشور هم به مانند دیگر کشورها شرایط و قوانین خاص خود را دارد و ما نیز باید به همه آن قوانین احترام بگذاریم.

نیروهای امنیتی در حال بررسی اوضاع جهت جلوگیری از اتفاقات ناگوار هستند

حسینیان در پاسخ به این سئوال که عملیات آزادسازی موصل از تروریست های تکفیری چه تاثیری را بر اوضاع امنیتی حاکم در مراسم اربعین خواهد گذاشت؟ گفت: بارها دیده ایم که هر زمان تروریست ها در نبردهای خود شکست می خورند تلاش می کنند که در جاهای دیگری این شکست ها را جبران کنند.

وی ادامه داد: به طور مثال در حادثه کرکوک که چند روز پیش شاهد آن بودیم و چند تن از مهندسین ما نیز در آنجا به شهادت رسیدند، این یک راه فراری برای داعشی ها از مسئله موصل بود، چرا که خواستند آن حجم فشاری را که در موصل به آنها وارد می شود را در کرکوک جبران کنند.

سرکنسول ایران در کربلای معلا در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمامی مسئولان امنیتی کربلا و عراق به دقت در حال بررسی اوضاع هستند و این امر می تواند از هرگونه پیش آمد ناگوار و مسئله امنیتی غیر قابل پیش بینی جلوگیری کند. چرا که هرگونه احتمالی در این شرایط وجود دارد و زائران ما نیز باید خودشان هم دقت کنند و ما امیدواریم که مورد خاصی در این زمینه بوجود نیاید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین