|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۷
کد خبر: ۱۲۸۲۰۵
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۹
محمود نبوی معاون اداره کنترل بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: با توجه به وضعیت گرم و سرد شدن هوا معمولاً انتظار داریم از اواسط آبان تا اوایل آذر شاهد ابتلا به بیماری آنفلوآنزا خواهیم بود.
  محمود نبوی معاون اداره کنترل بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: با توجه به وضعیت گرم و سرد شدن هوا معمولاً انتظار داریم از اواسط آبان تا اوایل آذر شاهد ابتلا به بیماری آنفلوآنزا خواهیم بود.

وی افزود: توصیه اکید ما به افرادی است که بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، مانند بیماران مبتلا به برونشیت و آسم شدید، مبتلایان به دیابت انسولینی، افرادی که سابقه سکته قلبی و مغزی داشته و یا مشکلاتی قلبی و عروقی دارند، افراد پیر و ناتوان خصوصاً بالای 60 سال، بیمارانی که در حال گذراندن دوران شیمی‌درمانی هستند و همچنین زنان باردار که باید واکسن آنف تزریق کنند.

نبوی ادامه داد: برای کودکان نیازی به تزریق واکسن آنفلوآنزا نیست مگر اینکه این کودکان در معرض شدید این بیماری قرار داشته و یا در خانواده موارد ابتلا مشاهده شده باشد.

معاون اداره کنترل بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره اپیدمی آنفلوآنزا و اطلاع‌رسانی به همه استان‌ها افزود: از آنجا که هر ساله موج سرما از بخش شمال ‌غربی وارد کشور می‌شود معمولاً این استان‌ها آمادگی لازم را دارند.

وی در این رابطه ادامه داد: البته سال گذشته موج سرما از سمت هیمالیا و هند وارد کشور شد و با وجود اینکه میزان شیوع در استان کرمان سه برابر کمتر از سایر استان‌های کشور بود ولی موجب غافلگیری مردم کرمان و کادر درمانی شد.

نبوی در رابطه با آمار تزریق واکسن آنفلوآنزا در کشور گفت: بخشی از واکسن آنفولانزا به شکل دولتی به پرسنل و بیماران خاص ارائه می‌شود و بخش اعظم دیگر این واکسن به صورت آزاد در اختیار عموم افراد جامعه قرار می‌گیرد به همین دلیل آمار دقیقی از میزان تزریق واکسن در کشور وجود ندارد.

معاون اداره کنترل بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: تزریق واکسن تنها بخشی از کنترل و پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا است و افراد جامعه با رعایت اصول بسیار ساده و ابتدایی می‌توانند خود را در برابر این بیماری ایمن کنند.

وی بیان کرد: بهتر است فرد مبتلا 2 روز اول بیماری در خانه مانده و استراحت کند و اگر مجبور به ارتباط با سایر افراد است حتماً فاصله یک متری را رعایت نماید.

نبوی ادامه داد: بیماران در موقع عطسه و سرفه حتماً دستمال به همراه داشته باشند یا با آرنج جلوی دهان خود را بگیرند و از دست دادن و روبوسی کردن با افراد سالم پرهیز کنند.

معاون اداره کنترل بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: در 80 درصد ابتلا به آنفلوآنزاعوارض چرکی وجود نداشته و درمان آنتی‌بیوتیکی تأثیر چندانی در درمان این بیماری ندارد، البته برای تسکین درد و تسهیل در تنفس برای بیماران استامینوفن و آنتی‌هیستامین تجویز می‌شود.

وی ادامه داد: افرادی که دارای برونشیت مزمن هستند با هر سرماخوردگی دچار مشکل خواهند شد که در این صورت باید برای درمان با آنتی‌بیوتیک حتماً به پزشک مراجعه نمایند.

نبوی در پایان اظهار داشت: رعایت نکات ساده بهداشتی از جمله همراه داشتن دستمال کاغذی و شست‌وشوی دست‌ها پس از بازگشت به منزل کمک شایانی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری در فصل زمستان می‌کند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین