|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۲۴
کد خبر: ۱۲۸۱۱۹
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
دبیر تشخیص مصلحت نظام افزود: وقتی سیاست های رهبری درباره اقتصاد در یک بستر و فرهنگ غیر اسلامی که در اقتصاد ما حاکم است بخواهد اجرا شود یا به کلی فراموش می شود یا به درستی اجرا نمی شود.
 دبیر تشخیص مصلحت نظام گفت: با ادغام اقتصاد ایران و سرمایه داری غرب، جمهوری اسلامی یا سقوط می کند یا از محتوا خالی می شود.

 محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز طی سخنانی در اولین کنگره ملی – دانشجویی «عملیاتی کردن اقتصاد اسلامی در بستر اقتصاد ایران» که در دانشگاه امام صادق (ع) در حال برگزاری است با بیان اینکه ما امروز نیازمند عملیاتی کردن اقتصاد اسلامی در کشور هستیم گفت: در حقیقت همه انقلاب های دنیا در سده اخیر به این ایستگاه که رسیدند، شکست خورده اند و در واقع ما انقلابی را نداشته ایم که از این ایستگاه با حفظ آرمان و ارزش هایش گذشته باشد. اما ادعای انقلاب اسلامی این است که ما به کمک الهی از این ایستگاه مسائل مربوط به اقتصاد به سلامت عبور خواهیم کرد.

وی با تاکید بر این که در اسلام مردم، دین و دولت از همه جدا ناپذیرند گفت: در اسلام امور سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با یکدیگر پیوستگی دارد و ماهیت اجتماعی بشر از دیدگاه اسلام یک واقعیت الهی است و فطرتش نیز با سرشت دین و پرودگار متعال یکسان است. بنابراین مردم و دین دوروی سکه فطرت الهی هستند پس تمامی امور جامعه و کشور باید الهی و اسلامی شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با بیان اینکه با وقوع انقلاب اسلامی سیاست، الهی شده است اظهار کرد: با وقوع انقلاب سیاست هم مردمی و هم دینی شد و امروز نیز لازم است اقتصاد هم الهی شود و متکی به مکتب اقتصاد اسلامی باشد که می توان آن را در برابر اقتصاد سرمایه داری و اقتصاد سوسیالیستی، یک اقتصاد مردم داری اسلامی عنوان کرد.

رضایی با تاکید بر اینکه دولت و اقتصاد ایران تا پیش از وقوع انقلاب از دین جدا بوده اند اظهار کرد: پیش از انقلاب به دلیل تسلط بخش دولتی و تهی بودن جامعه از بخش خصوصی، عنصر مردمی بودن از اقتصاد جدا شده بود اما پس از انقلاب نهاد دولت با مردم و دین آشتی کرد، اما اقتصاد نتوانست با دین و مردم آشتی کند.

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: نه دین و نه مردم هنوز به صورت جدی به اقتصاد ایران ورود نکرده اند و در واقع اقتصاد کشور یک اقتصاد لیبرال زده و سرمایه داری گراست.

وی ادامه داد: اقتصاد ایران در برابر وارد شدن اسلام به خود، مقاومت می کند و در عین حال به دنبال متصل شدن به سرمایه داری جهانی است. اما باید این نکته را گفت که با ادغام اقتصاد ایران و سرمایه داری غربی، جمهوری اسلامی یا سقوط می کند و یا از محتوا خالی می شود و اگر اقتصاد ایران در سرمایه داری ادغام شود چیزی از جمهوری اسلامی باقی نخواهد ماند.

رضایی با بیان اینکه 37 سال است که اقتصاد ایران در یک تردید به سر می برد که راه اسلام را به خود باز کند یا به نظام سرمایه داری غربی متصل شود اظهار کرد: تجربه 37 ساله گذشته نشان می دهد که اقتصاد مسلط فعلی در کشور ما با ارزش های اسلامی و سیاست های کلان نظام همخوانی ندارد و موانع و مقاومت های امروز و دیروز اقتصاد ایران در برابر اسلامی شدن و مردمی بودن به شکلی است که با اصلاح نمی توان این اقتصاد را به مسیری درستی حرکت داد بلکه باید به دنبال تغییر این اقتصاد بود.

دبیر تشخیص مصلحت نظام افزود: وقتی سیاست های رهبری درباره اقتصاد در یک بستر و فرهنگ غیر اسلامی که در اقتصاد ما حاکم است بخواهد اجرا شود یا به کلی فراموش می شود یا به درستی اجرا نمی شود.

رضایی با اشاره به نسخه اقتصاد مقاومتی که توسط رهبری ابلاغ شده است اظهار کرد: در مقابل اقتصاد مقاومتی، مقاومت هایی وجود دارد و اقتصاد فعلی به دلیل فرهنگ و الگوهای خاص خودش در برابر این خواسته نظام مقاومت می کند و کار به جایی رسیده است که 25 سال است که نظام برنامه ریزی می کند اما تغییر لازم در اقتصاد ایجاد نمی شود اما این در حالی است که کره جنوبی در آن دوران از ما عقب تر بود امروز کیلومترها از ما جلو افتاده است. اگر به برنامه ریزی های رهبری برای اقتصاد کشور توجه می شد امروز ما از کره جنوبی هم جلوتر بودیم.

وی با بیان اینکه برای تغییر اقتصاد ایران نیازمند یک نهضت مردمی هستیم اظهار کرد: در این زمینه لازم است که یک نهضت مردمی ایجاد شود و اقتصاد ایران را از این تردیدها نجات دهد و در عین حال با اقتصاد سرمایه داری نیز مبارزه کند که البته لازم است در این زمینه طرح ها و ایده های جایگزینی را در نظر داشته باشیم چرا که صرف نفی سرمایه داری که در دولت که در دوره های قبل هم شاهد آن بودیم به تنهایی کار ساز نیست.

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان دبیرخانه تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بنابراین عملیاتی شدن اقتصاد اسلامی در اقتصاد ایران به 2 مولفه بستگی دارد که یکی کنار زدن عواملی است که در برابر سیاست ها و عوامل بالاترین مقام حکومت مقاومت می کنند و می شود اسم آن را جنگ نرمی گذاشت که با استفاده از زمینه های باقی مانده در اقتصاد ایران  از دوران رژیم گذشته، سبب مختل شدن برنامه ریزی ها شده است.

 وی در پایان و در توضیح مولفه دوم برای عملیاتی شدن اقتصاد اسلامی در کشور اظهار کرد: مولفه دوم این است که ما نباید همواره به دنبال نفی نظام فعلی اقتصادی یا نظام سرمایه داری باشیم بلکه باید طرح و ایده و الگوهای جایگزین ارائه کنیم که البته بخشی از این مساله امروز حل شده و همین سیاست های اقتصاد مقاومتی از جمله این الگوهاست که نیازمند یک مدیریت جهادی و انقلابی در کشور است تا راه را باز کند و مسیر اقتصاد ایران را ریل گذاری نماید.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین