|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۹
کد خبر: ۱۲۷۴۱۳
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۹
بان کی مون که برای دو دوره پنج ساله دبیرکل سازمان ملل بوده گفت: قصد دارم اواسط ژانویه ۲۰۱۷ به کره جنوبی بازگردم. پس از آن باید با برخی دوستانم و مقامات ارشدم که می‌توانند مشاوره‌های خوبی به من دهند از جمله اینکه برای آینده کره چه نقشی می‌توانم ایفا کنم، به مذاکره بنشینم.
دبیرکل سازمان ملل در بحبوحه تلاش‌ها برای سوق دادن وی به سمت ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد، پس از پایان دوره دبیرکلی‌ اش در ژانویه به کره جنوبی باز خواهد گشت و این مساله را که در آینده کشورش چه نقشی می‌تواند ایفا کند بررسی خواهد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، بان کی مون ۷۲ ساله که در پایان سال ۲۰۱۶ میلادی دوره تصدی‌اش در سمت دبیرکلی سازمان ملل پایان می‌یابد، در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت: توقع بسیاری از مردم کره را مبنی بر اینکه باید برای آینده بهتر کره کاری انجام دهم، درک می‌کنم. این اولین بار است که من به صورت علنی درباره آینده‌ام و رای سازمان ملل صحبت می‌کنم.

بان کی مون تنها نامزد بالقوه برای انتخابات ریاست جمهوری دسامبر ۲۰۱۷ کره جنوبی است که همواره در تمامی نظرسنجی‌ها از بیش از ۲۰ درصد حمایت‌ها برخوردار بوده است.

وی که برای دو دوره پنج ساله دبیرکل سازمان ملل بوده گفت: قصد دارم اواسط ژانویه ۲۰۱۷ به کره جنوبی بازگردم. پس از آن باید با برخی دوستانم و مقامات ارشدم که می‌توانند مشاوره‌های خوبی به من دهند از جمله اینکه برای آینده کره چه نقشی می‌توانم ایفا کنم، به مذاکره بنشینم.

اگر بان کی مون برای انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی نامزد شود، انتظار می‌رود به حزب محافظه کار حاکم "سائه نوری" بپیوندد.

بان کی مون گفت: گزینه‌های من همچنان باز هستند. اجازه دهید با دقت بسنجیم که چه راهی برای استفاده از زمان و تجاربم به عنوان دبیرکل سازمان ملل بهتر است.

در دوره دوم دبیرکلی بان کی مون جنگ سوریه وخیم‌تر و دورنماهای صلح کمرنگ‌ و کمرنگ‌تر شد. وی گفت: بسیار متاسفم که مساله سوریه حل نشده است. من آماده پذیرش تمامی انتقادات و تقصیرها هستم اما باید بدانید که گاهی اوقات برای آنچه که فراتر از کنترلم هست، مقصر شناخته شده‌ام.

یکی از مسائل مطرح برای بان کی مون نحوه رسیدگی به افزایش تنش‌ها در شبه جزیره کره به دنبال دو آزمایش اتمی و یکسری آزمایش موشک بالستیک کره شمالی در سال جاری میلادی است که نقض قطعنامه‌های شورای امنیت محسوب می‌شود.

وی در این باره گفت: حتی در گذشته نیز شاهد این میزان تنش در شبه جزیره کره نبوده‌ایم و این مساله واقعا مرا نگران کرده است. گاهی اوقات شورای امنیت در ابراز مواضعش بی دلیل طول می‌دهد و این نوع حس عدم اتحاد و توافق عام بهانه خوبی به دست برخی کشورها از جمله کره شمالی می‌دهد تا  از این قطعنامه‌ها پیروی نکنند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین