|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۲
کد خبر: ۱۲۷۳۷۱
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۱
اینکه هر دولت جدیدی تمام مدیران دولت قبل از خود را کنار بگذارد، اقدام مقبولی نیست ولی این واقعیت را هم بپذیریم که مدیران هر دولتی فقط درصورتی که سیاست‌های آن دولت را قبول داشته باشند می‌توانند اهداف آن را محقق نمایند.
 مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به ترمیم کابینه توسط رئیس جمهوری، «وزارت کشور، مجموعه اقتصادی و بخش‌های صنعتی و آموزش عالی» را از جمله دیگر بخش هایی خواند که «بشدت نیاز به تغییرات اساسی دارند».

حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری در سرمقاله روز شنبه روزنامه جمهوری اسلامی با عنوان «ترمیم ناقص» نوشت:

 
بسم ‌الله الرحمن الرحیم

 
انتظار این بود که رئیس‌جمهور روحانی در روزهای اول بعد از تشکیل مجلس دهم برای ترمیم کابینه خود اقدام می‌کرد. با اینحال، همین اقدام دیرهنگام نیز قابل تقدیر است هر چند این یک ترمیم ناقص است و شایسته این است که آن را کامل کند. بعضی نکات مهم مربوط به ترمیم کابینه از این قرارند:

 

1- صاحبنظران با تجربه از همان روزهای آغازین تشکیل دولت آقای روحانی معتقد بودند این کابینه ضعف‌هائی دارد که مانع رسیدن دولت یازدهم به اهداف اعلام شده‌اش خواهند شد. متأسفانه برای این خیرخواهی‌ها گوش شنوائی وجود نداشت و بدین ترتیب بیش از سه سال از عمر دولت درحالی که از آن ضعف‌ها رنج می‌برد سپری شد.

 

2- تعدادی از اعضاء کابینه آقای روحانی شاید به دلیل خوش ذاتی یا خوش بینی و یا دلیل دیگری که نمی‌دانیم، هنوز به ترکیب زیرمجموعه‌های خود که براساس چیدمان دولت‌های نهم و دهم شکل گرفته بودند دست نزده‌اند و یا اندک تغییری در آنها ایجاد کرده‌اند آن هم در بخش‌های غیرمؤثر. روشن است که دولت تدبیر و امید با شعارها و برنامه‌های اعلام شده‌اش نمی‌تواند در قالب دولت‌های نهم و دهم، به اهداف خود برسد. اینکه چرا چنین مطلب روشنی را رئیس دولت یازدهم مورد توجه قرار نداده، معمائی است که هنوز برای ما رمزگشائی نشده است.

 

3- بعضی وزرای دولت یازدهم با اینکه تغییرات قابل ملاحظه‌ای در زیرمجموعه وزارت متبوع خود پدید آورده‌اند، متأسفانه انتخاب‌های درستی نکردند و دولت به همین دلیل از ضعف‌های زیادی رنج می‌برد. برای نمونه، وزیر کشور، استاندارها را تغییر داد اما اکثر آنها قدرت و کارائی لازم را برای انجام کامل وظایف خود ندارند، تعدادی از آنها نیز بسیار ضعیف هستند و بعضی از آنها نیز اصولاً از جنس دولت یازدهم نیستند و محصول نوعی معامله سیاسی هستند. تعدادی از فرمانداران و بخشداران و حتی مدیران ارشد استانداری‌ها دست نخورده باقی مانده‌اند و تقویت هم شده‌اند و عجیب آنکه آشکارا با سیاست‌های دولت یازدهم مقابله می‌کنند و کارگزار دولت‌های نهم و دهم هستند!

 

4- اینکه هر دولت جدیدی تمام مدیران دولت قبل از خود را کنار بگذارد، اقدام مقبولی نیست ولی این واقعیت را هم بپذیریم که مدیران هر دولتی فقط درصورتی که سیاست‌های آن دولت را قبول داشته باشند می‌توانند اهداف آن را محقق نمایند. از مدیرانی که سیاست‌های دولت یازدهم را قبول ندارند و کارگزار دولت قبلی هستند چگونه می‌توان انتظار داشت با این دولت همراهی کنند و در پیشبرد اهداف آن نقش ایفا نمایند؟

 

5- درخصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نکته مهمی وجود دارد که تا به آن توجه نشود هر کس در رأس این وزارتخانه قرار گیرد توفیقی در انجام وظایف واقعی خود به دست نخواهد آورد. نکته این است که بعد از گذشت قریب 38 سال از عمر نظام جمهوری اسلامی هنوز تکلیف هنر، مطبوعات و بسیاری از مقولات مرتبط با این وزارتخانه روشن نیست. به همین دلیل، در موارد زیادی اقدامات با بن بست مواجه می‌شوند و در موارد زیاد دیگری نیز از بیرون دولت برای این وزارتخانه تعیین تکلیف می‌شود. آقای رئیس‌جمهور مطمئن باشند با تغییر وزیر، مشکلی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حل نخواهد شد. چاره کار این است که ابتدا تکلیف مقولاتی که هنوز بلاتکلیف هستند روشن شود و سپس نوبت به تعیین وزیر برسد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید فردی باسواد، با فرهنگ، عاقل، مقتدر، مستقل، با صلابت و پرتحرک باشد تا بتواند بن بست‌ها را بشکند، به دیگران اجازه دخالت در امور وزارتخانه را ندهد و قدرت تصمیم گیری و عمل در چارچوب قانون را داشته باشد. برهمین اساس، به آقای رئیس‌جمهور توصیه می‌کنم درباره معرفی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عجله نکنند.

 

6- اکنون که رئیس‌جمهور روحانی عزم جزم بر ترمیم کابینه خود دارند، شایسته است این کار به صورت کامل انجام شود. وزارتخانه‌های دیگری هم هستند که بشدت نیاز به تغییرات اساسی دارند از جمله وزارت کشور، مجموعه اقتصادی و بخش‌های صنعتی و آموزش عالی. از فرصت استفاده کنید و ترمیم کابینه را کامل نمائید. شما آقای رئیس‌جمهور برای ادامه کارتان و برای اینکه در انتخابات 96 با پشتوانه بالائی از آراء مردم ابقاء شوید، به انجام کارهای مهمی در این بخش‌ها در فاصله زمانی اکنون تا انتخابات نیاز دارید. مردم به دولت شما دل بسته‌اند ولی ضعف‌های آن را هم می‌بینند و از شما انتظار دارند آنها را برطرف کنید.

 

7- یکی از اساسی‌ترین ضعف‌های دولت شما جناب آقای رئیس جمهور، فعال نبودن بخش رسانه‌ای آن و همینطور مجموعه دفتر ریاست جمهوری است. در این زمینه مطالب زیادی وجود دارد که شاید انتشار عمومی آن به صلاح نباشد ولی درباره اینکه لازم است شما در این بخش‌ها تجدیدنظر اساسی نمائید میان دلسوزان دولت یازدهم و دوستان شما و صاحب نظران اتفاق نظر وجود دارد. اکنون که تصمیم به خانه تکانی گرفته اید، این بخش‌ها را، که نزدیک‌ترین بخش‌ها به خودتان و از مؤثرترین بخش‌ها هستند، نیز مشمول این خانه تکانی قرار دهید.

 

8- دولت شما آقای رئیس جمهور، دارای بخش‌های قوی و موفق نیز هست. وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و وزارت اطلاعات از جمله قوی‌ترین بخش‌ها هستند. دشمنی‌ها و تبلیغات فراوانی که علیه این وزارتخانه‌ها می‌شود به این دلیل است که اینها کار خود را به درستی انجام داده‌اند و به دولت شما اعتبار بخشیده‌اند. وزرای کاردان و فعال کابینه خود را حمایت و تقویت کنید تا توفیقات بیشتری کسب کنند و مردم را به آینده کشور و نظام جمهوری اسلامی امیدوارتر نمایند.

 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین