به نقل از رسانه های خبری فلسطین، همزمان با دومین سالروز برگزاری کنفرانس کشورهای کمک کننده در قاهره با هدف اعطای کمک های مالی به بازسازی ویرانه های نوار غزه که هنوز هم اجرایی نشده است، 80 سازمان محلی فلسطین خواستار اقدام جدی جامعه جهانی برای رفع محاصره غزه شدند.
این سازمان ها اعمال فشار جدی بر مسئولان رژیم اشغالگر به منظور رفع کامل محاصره نوار غزه جهت نقل و انتقال افراد و کالاها و نیز واردات بدون قید و شرط مصالح ساختمانی را خواستار شدند.
سازمان های مذکور همچنین درباره نابسامانی اوضاع انسانی در نوار غزه هشدار داده و اعلام کردند که نرخ بیکاری به حدود 42 درصد رسیده است در حالیکه 65 درصد ساکنان نوار غزه زیر خط فقر زندگی می کنند و 80 درصد نیز با دریافت کمک های مالی امرار معاش می کنند.
بر اساس این گزارش، علت نابسامانی اوضاع نوار غزه استمرار محاصره غیر قانونی و غیر انسانی رژیم صهیونیستی بر این منطقه است که اکنون بیش از 9 سال از آن می گذرد و این رژیم محدودیت هایی را برای تردد شهروندان از جمله بیماران، دانشجویان و بازرگانان قرار داده است.
با وجود اینکه کشورهای عربی دو سال پیش با برگزاری کنفرانسی در قاهره متعهد شدند مبلغ 4/5 میلیارد دلار به فلسطینیان جهت بازسازی ویرانه های بر جای مانده از جنگ نوار غزه اعطا کنند اما هنوز به وعده های خود عمل نکرده اند.
نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی برای بررسی وضعیت قدس
وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی چهل و سومین نشست خود که طی روزهای 18 و 19 ماه اکتبر جاری (27 و 28 مهر) در تاشکند ـ پایتخت ازبکستان ـ برگزار خواهد شد، تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مقدسات و فرهنگ اسلامی در اراضی اشغالی فلسطین را مورد بررسی قرار خواهند داد.
در این نشست همچنین راه های حفظ هویت اسلامی شهر مقدس قدس و حمایت از میراث انسانی و حقوق دینی آنرا مورد بررسی قرار می گیرد.
بر اساس این گزارش، در این نشست سندی مورد بررسی قرار خواهد گرفت که بر لزوم حفظ هویت اسلامی قدس و میراث انسانی آن و تداوم تحرک موثر در تمامی عرصه های اسلامی و بین المللی برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به عنوان طرف اشغالگر سرزمین فلسطین به لغو تصمیم خود برای الحاق قدس شریف به اراضی تحت اشغال خود و تاکید بر هویت عربی و اسلامی آن و نیز مخالفت با یهودی سازی آن تاکید دارد و به قطعنامه های بین المللی مربوط به شهر قدس و به ویژه قطعنامه های شماره 465 و 478 هم اشاره کرده است.
در این سند از جامعه بین المللی و یونسکو خواسته شده است که به مسئولیت های خود در حمایت از اماکن فرهنگی و باستانی فلسطین عمل کرده و رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای قوانین بین المللی و کنوانسیون های ژنو و نیز دیگر توافقنامه های بین المللی مربوطه کنند و تلاش های آن برای الحاق حرم شریف حضرت ابراهیم (ع) در شهر الخلیل و مسجد بلال بن رباح در بیت لحم به فهرست دروغین آثار باستانی اسرائیل را محکوم کنند.
سند مذکور همچنین از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی خواسته است که از تلاش های فلسطین برای ثبت مجموعه ای از آثار فلسطینی از جمله حرم حضرت ابراهیم در لیست میراث جهانی حمایت کرده و به مرمت و بازسازی بخش قدیمی الخلیل و حفظ میراث آن و حمایت از خانواده های فلسطینی در برابر تجاوزات و اقدامات شهرک سازی و یهودی سازی اسرائیل کمک کنند.
در این سند از دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی و کشورهای عضو خواسته شده است که همکاری ها و هماهنگی های لازم با نهادها و سازمان های بین المللی برای اجرای طرح مدیر کل یونسکو برای مرمت و بازسازی قدس و حفظ بناهای تاریخی این شهر و ساختمان های قدیمی اطراف مسجد الاقصی را انجام دهد و تلاش کند ضمن تعطیلی تونل های احداث شده در زیر مسجد الاقصی، جلوی حفاری های بیشتر را هم بگیرد و مانع از اجرای طرح های شهرک سازی و یهودی سازی با هدف ضربه زدن به مسجد مبارک الاقصی و تخریب آن شود.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، تشکیل کمیته ویژه متشکل از کارشناسان حقوقی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای بررسی تجاوزات خطرناک اسرائیل به مسجد الاقصی و حفاری های صورت گرفته و تهیه لیست اسامی شرکت های بین المللی که به سیطره رژیم صهیونیستی بر قدس اشغالی کمک می کنند، به منظور فراهم شدن زمینه تحریم این شرکت ها، از جمله درخواست های دیگر از دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی است.
سند مذکور همچنین احداث دیوار حائل به منظور جداسازی قدس از محیط پیرامونی عربی و فلسطینی، یهودی سازی و تلاش برای تغییر چهره فرهنگی، تمدنی و تاریخی این شهر و کمک برخی کشورها به تداوم این رفتار غیر قانونی اسرائیل را محکوم کرده است.
الزهار: یک باند تروریستی که قصد حمله به ارتش مصر را داشت، دستگیر کردیم
عضو دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد که این جنبش اعضای یک باند تروریستی در داخل نوار غزه که قصد حمله به ارتش مصر را داشت، دستگیر کرد.
محمود الزهار در مصاحبه با روزنامه المصری الیوم گفت: گروه های افراطی در غزه که با رژیم اشغالگر و تشکیلات خودگردان فلسطین در ارتباط هستند، سعی داشتند حملاتی را علیه ارتش مصر و نیز حملاتی را به نام حماس علیه «اسرائیل» انجام دهند اما حماس تعدادی از این عناصر افراطی که وابستگی به هیچ جنبش معروفی ندارند، بازداشت کرد.
الزهار همچنین تصریح کرد: جنبش حماس دشمن مصر نیست بلکه ما با اسرائیل دشمنی داریم اما برخی عناصر افراطی در غزه وجود دارند که افکار خصمانه علیه قاهره دارند و برخی افراد نیز باندهای توهمی به منظور تهدید ارتش مصر از داخل نوار غزه تشکیل داده اند که این گروه ها از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین حمایت می شوند تا بین حماس و مصر اختلاف ایجاد نمایند که از جمله این گروه ها، باند توفیق الطیراوی یکی از رهبران جنبش فتح است که چند ماه پیش به دنبال تهدید ارتش مصر، بازداشت شدند.
درخواست تشکیل کمیته چهارجانبه بین المللی برای لغو محاصره غزه
نماینده مستقل فلسطینی و رئیس کمیته مقابله با محاصره نوار غزه از سازمان ملل خواست کمیته ای چهارجانبه به منظور لغو محاصره ظالمانه این باریکه تشکیل دهد. او همچنین اظهارات اخیر نیکولای ملادینوف هماهنگ کننده سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه و تاکید بر ضرورت لغو محاصره غزه را ستود.
جمال خضری دیروز یکشنبه در کنفرانسی خبری بر ضرورت جامه عمل پوشاندن بر این اظهارات و لغو عملی و فوری محاصره غزه و بازسازی ویرانی های حاصل از جنگ سال 2014 تاکید کرد.
خضری افزود که با گذشت 2 سال از جنگ 51 روزه در غزه و برگزاری اجلاس کشورهای کمک کننده به بازسازی باریکه غزه، تنها 3 هزار باب منزل از مجموع 12 هزار منزل تخریب شده در جریان جنگ بازسازی شده است و کمک های مالی برای بازسازی 3 هزار واحد دیگر نیز ارائه شده اما به سبب سیاست های دشمن صهیونیستی و جلوگیری از ورود مصالح ساختمانی به نوار غزه، مواد و مصالح لازم برای بازسازی این واحدها در دسترس نیست.
وی تصریح کرد که از ماه می گذشته رژیم صهیونیستی اجازه ورود مصالح ساختمانی به نوار غزه را نداده است.
این نماینده فلسطینی اظهارات مسئولان رژیم صهیونیستی در مورد باز و بسته
شدن گذرگاه های باریکه غزه در ایام اعیاد یهودی و پس از آن را محکوم کرد و
گفت که این باریکه در اصل چندین سال است که کلا تحت محاصره بوده و گذرگاه
های آن بسته هستند و این اقدام رژیم صهیونیستی هم صرفا با هدف گمراه سازی
افکار عمومی جهانیان صورت می گیرد.
جمال خضری بار دیگر تاکید کرد که احداث گذرگاه آبی در غزه با نظارت اروپایی ها و طرف های بین المللی، راه حلی سریع و مناسب برای لغو محاصره دریایی این منطقه است.
خضری همچنین بر ضرورت ایجاد کانالی ارتباطی میان نوار غزه و کرانه باختری بنابر توافقنامه های به امضا رسیده تاکید کرد و گفت که در صورت تحقق این امر، همه می توانند از آن بهره ببرند.
وی عموم فلسطینیان را به تلاش برای پایان دادن به دودستگی و اختلافات داخلی فراخواند و گفت تا زمانی که دودستگی وجود داشته باشد نمی توان انتظار پیشرفت نه در پرونده محاصره غزه و نه در پرونده شهرک سازی، دیوار نژاد پرستانه و یهودی سازی رژیم صهیونیستی داشت.
خضری از مصر نیز دعوت کرد نقش آفرینی پررنگ تری برای تحقق آشتی ملی فلسطین داشته باشد و از این کشور به خاطر بازگشایی گذرگاه زمینی رفح نیز تشکر کرد و خواستار بازگشایی دائم این گذرگاه که تنها کانال ارتباطی مردم غزه است، شد.