|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۸
کد خبر: ۱۲۵۴۷
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۶
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان آنکه اولویت اقدامات در حال انجام در تئاتر کشور به پرداخت معوقات باقی مانده اساتید حوزه نمایش کشور طی دو هفته آینده متمرکز است، گفت: بزودی روند ممیزی و ارزشیابی تئاتر در کشور اصلاح خواهد شد.
«علی مرادخانی» در گفت و گویی مهمترین مساله در زمینه تولید آثار نمایشی را ذهن بی دغدغه هنرمندان این حوزه هنری دانست و تصریح کرد: یکی از اصلی ترین موارد ایجاد دغدغه های ذهنی در هنرمندان مساله حمایت های مالی و در گام بعدی مقوله نظارت، ارزشیابی و ممیزی آثار است که این مسائل در آینده نزدیک به سرعت اصلاح خواهد شد.

وی ادامه داد: به شخصه ممیزی موجود در تئاتر و شیوه فعالیت شورای حمایت از تولید آثار تئاتر حرفه ای در کشور را قبول ندارم و معتقدم در این شاخه های فعالیتی نباید چند نفر محدود وجود داشته باشند تا به تمام کارها رسیدگی کنند، چرا که هنرمندان به خوبی به خطوط قرمز و چارچوب های نظام آگاه هستند و می دانند در تولید یک اثر نمایشی باید چه نکاتی را رعایت کند.

مرادخانی از مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه هنرهای نمایشی در بحث اجرایی و قانونگذاری در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مساله مطالعات میدانی و اشراف به نقاط ضعف موجود در این حوزه برای تدوین اولویت ها و تصویب قوانین جدید برای بهبود اوضاع این هنر دانست.

وی درباره مدیریت تئاتر کشور افزود: مدیر اداره کل هنرهای نمایشی حتما نباید یک فرد تئاتری باشد بلکه باید مدیری فرهنگی اما آشنا به این هنر، هنرمندان آن و فراز و فرودهای این حوزه طی سال های گذشته و چالش ها، دغدغه ها و چشم انداز هنر تئاتردر آینده باشد.

مرادخانی مطالبات موجود و بدهی به هنرمندان طی دو سال گذشته را سنگین برشمرد و خاطرنشان کرد: در نشستی که با وزیر ارشاد داشتیم به این مساله اشاره و تاکید کردیم، با شیوه پرداخت سریع این مطالبات تازه در دو سال آینده ما به نقطه صفر حرکتی در گام جدید فعالیت ها دست پیدا خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: برهمین اساس کار قانونگذاری و اجرایی آن امور برای پیشرفت و توسعه در این حوزه از دو سال آینده با نگاه دولت یازدهم به مقوله فرهنگ آغاز می شود، اما این به معنی سکون و سکوت ما در طی این بازه زمانی نیست و در این میان نیز برای به بار نشستن برنامه های کوتاه مدت خود تلاش خواهیم کرد.

مرادخانی با اشاره به اینکه خود هنرمندان و مراجعین می توانند در روشن شدن مشکلات تئاتر به مدیریت هنری کمک کنند، افزود: در مدیریت هنری مراجعین اولین پدیده هایی هستند که شما را با مطالبات و مشکلات حرفه ای و عاطفی آشنا می کنند. در بخش مطالبات عاطفی همین که مشکلات و دغدغه های تئاتر از سوی ما شنیده شود، می تواند منجر به اعتماد هنرمند به مدیران شود و این روند کار حل و فصل مشکلات را آسان تر می کند.

وی اضافه کرد: ما باید برای برنامه های جدید مان امکان های جدیدی جست و جو کنیم. هر چقدر نگاه بخش حاکمیتی و مردم فضای مشترک بیشتری داشته باشند، رسیدن به اهداف هم راحت تر است و هرچقدر این فصل های مشترک کمتر باشند، ایجاد پیوند هم سخت تر خواهد بود.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت وجود دیدگاه در مدیریت هنری، تصریح کرد وقتی مدیری در یک سیستم دارای دیدگاه نباشد، صحبت های دیگران به دیدگاه او بدل می شود که ادامه این روند بسیار نامطلوب است پس باید مدیری مسلط وآشنا به این هنر، هنرمندان آن و دغدغه های آنان سر کار بیاید.

وی آسیب بعدی را به لزوم ایجاد اعتماد میان هنرمندان و مدیران مربوط دانست و تاکید کرد: باید فضایی شکل بگیرد تا اعتماد به مدیران بوجود بیا ید، چون مدیران نیز در برنامه ریزی به کمک احتیاج دارند. به عنوان مثال در مسیر حمایت از فعالیت ها و تولیدات تئاتری باید به جلب نظر بخش خصوصی اقدام کنیم و مدیری که به این مسائل آشنا نباشد نمی تواند اهداف ما را در تئاتر برآورده سازد.

مرادخانی به قرارداد «تیپ» برای پرداخت دستمزد بازیگران تئاتر اشاره کرد و افزود: این قرارداد امروز با توجه به تورم و رشد اقتصادی کشور نیازمند بازبینی است و در آینده نزدیک سعی می کنیم با روزآمد کردن اعداد و ارقام این قرارداد، بار دیگر کار اجرایی شدن آن را در قراردادهای فیمابین بین مدیریت تئاتر و هنرمندان از سر بگیریم.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین