کد خبر: ۱۲۴۶۴۷
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۰
یک مقام عالی رتبه دولت عربستان با اذعان به مشکلات مالی و کسری بودجه در این کشور از شهروندان خواست انتظارات خود از دولت ابن کشور را برای تحقق خواسته هایشان کاهش دهند.
 یک مقام عالی رتبه دولت عربستان با اذعان به مشکلات مالی و کسری بودجه در این کشور از شهروندان خواست انتظارات خود از دولت ابن کشور را برای تحقق خواسته هایشان کاهش دهند.

به گزارش ایرنا، شاهزاده سلطان بن سلمان فرزند پادشاه و رئیس سازمان خدمات توریستی سعودی در اظهاراتی که روز چهارشنبه منتشر شد با اشاره به شرایط متفاوتی که عربستان پس از کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی پشت سر گذاشته است، گفت: عربستان دیگر بر روی یک کشتی مملو از نفت زندگی نمی کند و شهروندان نباید از دولت ریاض انتظار ایجاد فرصت های شغلی داشته باشند.

وی همچنین ارائه حق بیمه درمانی به شهروندان سعودی را یک درخواست بی مورد دانست و گفت: دیدگاه شهروند در عربستان باید نسبت به گذشته تغییر کند و نباید بیش از حد به دولت تکیه داشته باشد.

اظهارات فرزند شاه عربستان مبنی بر عدم ناتوانی دولت در ارائه خدمات کامل به شهروندان در حالی مطرح می شود با ادامه روند کاهش قیمت نفت به نصف از تابستان گذشته، عربستان به نحو فزاینده ای مبادرت به انتشار اوراق مشارکت دولتی برای جبران کسری بودجه خود کرده، همچنین میزان برداشت از صندوق ذخیره ارزی این کشور از محل عایدات نفتی نیز افزایش یافته است.

آمار صندوق بین المللی پول حاکی است، این کشور در سال 2015 با بیشترین کسری بودجه در تاریخ خود یعنی 150میلیارد دلار روبه رو شده است. کارشناسان غربی معتقدند در صورت ادامه این روند، عربستان در خطر ورشکستگی اقتصادی خواهد افتاد.

به عقیده کارشناسان درگیری های نظامی در سوریه و یمن و صرف هزینه های گزاف از درآمدهای این کشور در معرکه های جنگی را عامل تسریع این روند عنوان کرده است.

نکته جالب این است که عربستان پس از ایالات متحده آمریکا و چین با صرف 82 میلیارد دلار، رتبه سوم خرید اسلحه را در سال 2014به خود اختصاص داده است، عربستان همچنین 27میلیارد دلار اوراق مشارکت برای جبران کسری بودجه فزاینده خود منتشر کرده است.

البته دولت عربستان تنها به انتشار اوراق مشارکت اکتفا نکرده و برای جبران کسری بودجه خود به برداشت از صندوق ذخیره ارزی 732میلیارد دلاری خود نیز روی آورده است.

به نوشته روزنامه الرای، موجودی این صندوق از این رقم در پایان سال 2014 به 673میلیارد دلار در ماه جاری میلادی رسید که در صورت تداوم این روند و ادامه روند کاهش قیمت نفت، طی دو سال آینده به نظر می رسد عربستان در نتیجه افزایش سرسام آور هزینه های دولت که در 10 سال آینده با رشد سالانه 17 تا 18درصدی همراه باشد با مشکل مالی جدی روبه رو خواهد شد.

کارشناسان تاکید دارند بیشترین هزینه های دولت صرف پرداخت حقوق جاری و بخش خدمات عمومی و طرح های بلندمدتی است که تکمیل آنها به سال ها وقت نیاز دارد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین