کد خبر: ۱۲۴۰۴۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۶
پایگاه خبری «تروث دیگ»* آمریکا اعلام کرد، نخستین گزارش «سرمایه گذاری جهانی در بخش انرژی» مدیرعامل جدید آژانس بین المللی انرژی نشاندهنده شکل گیری نظم جدیدی در جهان انرژی است.
 پایگاه خبری «تروث دیگ»* آمریکا اعلام کرد، نخستین گزارش «سرمایه گذاری جهانی در بخش انرژی» مدیرعامل جدید آژانس بین المللی انرژی نشاندهنده شکل گیری نظم جدیدی در جهان انرژی است.

در حالی که انرژی تولید شده از منابع تجدیدپذیر بیش از 30 درصد افزایش یافته است، کاهش 25 درصدی سرمایه گذاری جهانی در بخش نفت و گاز در سال 2015 بیانگر این است که در بخش انرژی انقلابی در حال وقوع است.

«فاتح بیرول» مدیرعامل آژانس بین المللی انرژی (آی.یی.ای)، در نخستین گزارش خود در زمینه «سرمایه گذاری جهانی انرژی» اعلام کرد: ما هیچگاه شاهد چنین کاهش سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز نبوده ایم.

وی افزود: یافته های ما پیام مهمی از منظر تغییر آب و هوا دارد. هر کس شامل دولت ها، شرکت ها و بازارها نمی داند چه اتفاقی در حال رخ دادن است، در موقعیت درستی قرار ندارد.

جایگزینی سوخت های فسیلی با انرژی های تجدیدپذیر در نبرد با تغییر آب و هوا، حیاتی به نظر می رسد.

آژانس بین المللی انرژی که روی مسائل امنیت انرژی متمرکز است می گوید، مجموع سرمایه گذاری جهان در بخش انرژی در سال 2015 میلادی هشت درصد کاهش یافته و به یک تریلیون و 800 هزار میلیارد دلار رسیده است
.

بخشی از افت سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز به دلیل کاهش هزینه های نفت خام و دیگر محصولات در صنعت سوخت فسیلی است.

سرمایه گذاری در زمینه انرژی های تجدیدپذیر نیز کم و بیش همینطور بوده و در چهار سال گذشته، هر سال افزایش کارایی و کاهش هزینه های سرمایه ای موجب افزایش یک سومی برق تولید شده با استفاده از این فناوری ها در سال 2015 میلادی شده است.

بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، یک افزایش اساسی برای سرمایه گذاری در منابع انرژی کم کربن در جریان است. سوخت فسیلی هنوز مهمترین منبع عرضه انرژی است اما ترکیب جریان سرمایه گذاری به شکلگیری یک نظم جدید در سیستم اشاره می کند.

«لازلو وارو» کارشناس انرژی های تجدیدپذیر آژانس بین المللی انرژی، می گوید: بخش انرژی های تجدیدپذیر کم کم وابستگی کمتری به یارانه های دولتی نشان می دهد. در پنج سال گذشته، قیمت انرژی خورشیدی 80 درصد و هزینه استفاده از انرژی باد نیز در مجموع یک سوم کاهش یافته است.

وارو می افزاید: نیروی باد فراساحلی که به طور معمول گران است به دلیل افزایش اندازه توربین ها و استفاده از روش های کاراتر، به لحاظ قیمت رقابتی تر شده است. کاهش نرخ بهره نیز افزایش سرمایه گذاری را در بخش انرژی های تجدیدپذیر تشویق می کند.

برخی معتقدند انرژی هسته ای در مبارزه با تغییر آب و هوایی ناشی از انتشار کربن، یک عنصر مهم است.

آژانس بین المللی انرژی می گوید: کاهش قیمت انرژی های تجدیدپذیر در بخش هسته ای بدرستی منعکس نشده است بلکه برعکس، همچنان در مورد ایمنی نیروگاه های هسته ای و مواد زاید نیروگاه های هسته ای نگرانی وجود دارد.

اما برای آنها که به طلوع جدید و روشن انرژی های بدون کربن امیدوارند، گزارش آژانس بین المللی انرژی خبرهای هشداردهنده ای دارد: حجم بالای سرمایه گذاری در تولید زغالسنگ که آلوده کننده ترین سوخت فسیلی است، همچنان ادامه دارد.

بیش از 60 میلیارد دلار در سال گذشته میلادی در پروژه های زغالسنگ سرمایه گذاری شده که بخش زیادی از آن در آسیا و در استرالیا بوده است.

آژانس بین المللی انرژی می گوید 60 درصد مخارج انرژی چین در سال گذشته صرف انرژی های تجدیدپذیر شده با این همه، این کشور همچنان بزرگ ترین تولید کننده و مصرف کننده زغالسنگ در جهان است.

آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی بویژه در بخش نفت ممکن است امسال نیز به روند کاهشی خود ادامه دهد اما بخش انرژی بویژه حمل و نقل همچنان به نفت و گاز وابسته می ماند.

همه اینها در شرایطی است که بازار گاز طبیعی مایع یک رشد اساسی را تجربه می کند و کشورهای خاورمیانه و روسیه به افزایش تولید نفت خود ادامه می دهند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین