|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۹
کد خبر: ۱۲۳۸۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۳
تعداد کمی از مردم در خارج از دولت اوباما بر این باورند که آمریکا بتواند کاری در سوریه بکند.
 تعداد کمی از مردم در خارج از دولت اوباما بر این باورند که آمریکا بتواند کاری در سوریه بکند.

خبرگزاری بلومبرگ در مطلبی نوشت: مقامات آمریکایی می گویند که در حال بررسی گزینه های جدیدی برای جلوگیری از حملات هوایی روسیه و سوریه به مواضع گروه های مسلح در شهر «حلب» هستند. تعداد کمی از مردم در خارج از دولت  بر این باورند که آمریکا بتواند کاری بکند.

با هشدار دبیر کل سازمان ملل متحد درباره محاصره حلب، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه تهدید به «تعلیق» مذاکرات با روسیه بر سر راه حل دیپلماتیک کرد. این اقدام کری - که در ماه فوریه گفته بود که اگر مذاکرات شکست بخورد «طرح ب» برای سوریه دارد - توسط مسکو که گفته بود چیزی را به جز آتش بس 48 ساعته نخواهد پذیرفت، نادیده گرفته شد.

«دیوید شنکر» مدیر برنامه سیاست اعراب در موسسه واشنگتن گفت: «دیپلماسی با روسیه در سوریه بیهوده است. باید با دیگر اقدامات لازم بر مسکو فشار آورد.»

با توجه به فرو رفتن مخالفان موسوم به میانه روها در لاک دفاعی و مقاومت «باراک اوباما» رئیس جمهور این کشور برای اقدام نظامی مستقیم در جنگ سوریه، آمریکا تا حد زیادی میدان جنگ را به دیگر مهره های درگیر در این کشور واگذار کرده است.

نیروهای دولتی سوریه پنج شنبه شب مناطق دیگری در حلب را آزاد کردند. درگیری های شدید در روز جمعه هم ادامه داشت و دست کم 12 مورد حملات هوایی در شرق حلب صورت گرفت که طی آنها مواضع تروریست ها بسیار متزلزل شد.

«آنتونی بلینکن» معاون ارشد جان کری روز پنجشنبه به ساختمان کنگره رفت تا به سناتورها بگوید که دولت به دنبال واکنش های جدید احتمالی است؛ گرچه او نگفت که این واکنش ها چه خواهد بود. هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه از ناتوانی آمریکا برای تاثیرگذاری بر رویدادهای سوریه ابراز نارضایتی کرده اند. سناتور «باب کورکر» از ایالت «تنسی» و رئیس کمیته روابط خارجی سنا گفت که جلسه استماعی را برگزار خواهد کرد اگر که به بلیکن در به اشتراک گذاری ایده های خاص کمک کند.

تنها چیزی که بلینکن گفت این بود که دولت از سازمان های دولتی خواسته است تا گزینه های روی میز را که برخی قدیمی و برخی جدید هستند، مطرح کنند.

بلینکن گفت: «هنگامی که ما بتوانیم در روزهای آینده بر روی این طرح ها کار کنیم، فرصت را خواهیم داشت که بازگردیم و در مورد جزئیات آنها هم صحبت کنیم.»

ضرورت یافتن راه حلی برای این جنگ که میلیون ها نفر از مردم را آواره کرده و بحران پناهندگان در اروپا را به راه انداخته است، افزایش یافته است. در نشست شورای امنیت سازمان ملل در روز پنجشنبه، «استفان اوبراین» معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت 861 هزار نفر در سوریه از جمله 275 هزار نفر در حلب در محاصره هستند. او گفت این شهر که زمانی مرکز تجاری سوریه بود، اکنون تنها در لبه پرتگاه فاجعه است.

اوبراین به شورای امنیت گفت: «چنین فاجعه انسانی در سوریه بی سابقه است.»

جمهوری خواهان در کنگره تلاش های جان کری برای مذاکره با روسیه را زیر سؤال برده اند.

کری روز پنجشنبه در کنگره پاسخ منتقدان را داد. او به رویکرد محتاطانه این کشور در سوریه پس از جنگ های پرهزینه در عراق و افغانستان اشاره کرد.

کری گفت: «نتیجه گرفتن از تلاش های دیپلماتیک کار دشوار است، اما چه باید کرد؟ آیا آمریکا به دنبال جنگ در سوریه است؟ من فکر نمی کنم که چنین اتفاقی بیافتد.»

پاسخ آمریکا در سوریه به طور جدایی ناپذیری به جنگ در عراق و افغانستان، و همچنین آشفتگی در لیبی و عراق پس از سقوط «معمر قذافی» و «صدام حسین» مرتبط است.

تحلیلگران می گویند وادار کردن «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه به واگذاری قدرت - که یکی از درخواست های کلیدی آمریکا بوده است - می تواند جریان پناهندگان جدیدی را تحریک کند و درگیری های فرقه ای را تعمیق بخشد.

«فیلیپ گوردون» دستیار ویژه ی از سال 2013 تا 2015 و عضو ارشد کنونی شورای روابط خارجی می گوید: «اکنون اوضاع سوریه به گونه ای است که باید برای هر اقدامی آمادگی داشت اما شما باید واقعا آمادگی انجام این کار را داشته باشید. من فکر می کنم رئیس جمهور همیشه این سؤال را که «بعدا چه اتفاقی می افتد» می پرسد: اگر ما کار «X» را انجام دهیم، پس از آن چه اتفاقی می افتد؟»

در ماه فوریه کری به کمیته روابط خارجی گفت که آمریکا به روسیه یا هر کس دیگری اجازه نمی دهد از قرارداد آتش بس امضا شده تخطی کنند.

کری در آن زمان گفت: «هر کسی که فکر می کند در صورت تخطی، از مجازات مصون خواهد بود، سخت در اشتباه است.»

به عنوان بخشی از پیمان آتش بس که در روز نهم سپتامبر در شهر «ژنو» سوئیس به امضا رسید، آمریکا برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات با روسیه در خصوص هدف قرار دادن مواضع تروریست ها پیشنهاد داد. این امتیاز به عنوان یک پیروزی برای مسکو دیده می شد، و به معنای افشای اطلاعات پنتاگون بود.

این اتفاق هرگز نیافتاد. در عرض چند روز به واسطه بمباران نیروهای نظامی سوریه، که به گفته مقامات پنتاگون تنها یک تصادف بود، تنش میان مسکو و واشنگتن در گرفت. روسیه از آمریکا به دلیل خلف وعده خود برای جدا کردن نیروهای میانه روی مورد پشتیبانی خود از تروریست های وابسته به القاعده انتقاد کرده است.

این در حالی است که «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد هم روز پنجشنبه از اقدامات روسیه در سوریه انتقاد کرده بود.

به گزارش جماران، اظهار نظرهایی مانند اظهارات پاور و اکتفای وی تنها به انتقاد، این شک و تردید را برانگیخته که آمریکا گزینه دیگری برای اقدام در سوریه در اختیار داشته باشد. کری به شکست اذعان نکرده و می گوید نقش او به عنوان یک دیپلمات ارشد تلاش بی وقفه برای یافتن یک راه حل سیاسی است اما اکتفا به انتقادات، بیانگر این واقعیت است که دولت ی تنها چهار ماه فرصت دارد.

سناتور کورکر گفت: «طرح ب وجود ندارد. این طرح تنها چیزی در حد حرف است.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین