|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۸
»
کد خبر: ۱۲۳۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۱
جلسه عصر امروز کمیسیون برنامه و بودجه با حضور وزیر نیرو به بررسی مشکلات صنعت برق و آب اختصاص داشت.
عزت‌الله یوسفیان ملا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد جلسه‌ی عصر امروز این کمیسیون گفت: وزیر نیرو در جلسه‌ی عصر امروز کمیسیون حاضر شد تا به بررسی مشکلات صنعت برق و آب پرداخته شود.

یوسفیان ملا اظهار کرد: وزیر نیرو در مورد این موضوع صحبت کرد که هزینه‌ها و درآمدها در صنعت برق متناسب نیست، خطوط انتقال برق عمدتا قدیمی است و شبکه‌ای که 20 سال پیش برای تنها 20 هزار نفر جمعیت شهری ایجاد شده بود حالا باید 200 هزار نفر جمعیت را پوشش دهد و این مساله باعث ضعف خطوط انتقال برق می‌شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: وزیر در گزارش خود تصریح کرد که خطوط انتقال برق نیازمند بازسازی است و با بودجه‌ی محدودی که در اختیار وزارت نیرو قرار دارد امکان این بازسازی وجود ندارد، بنابراین وزیر درخواست منابعی را داشت که بتواند پاسخگوی هزینه‌ی بازسازی خطوط باشد؛ چرا که بسیاری از خطوط انتقال برق بیش از نیم قرن عمر دارند و درآمدهای بخش برق وزارت نیرو کمتر از آن است که بتواند هزینه‌های مربوط به تعمیر و نگهداری آنها را پوشش دهد.

یوسفیان ملا با بیان این‌که کمیسیون قول داده در مورد تامین اعتبارات مورد نیاز وزارت نیرو در بخش برق همکاری‌های لازم را داشته باشد گفت: بخشی از زمان جلسه‌ی امروز به بررسی افزایش حق انشعاب برق پرداخته شد که طبیعتا برخی نمایندگان موافق و خیلی‌ها مخالف آن بودند، چرا که مردم در شرایط فعلی قدرت پرداخت هزینه‌های این‌چنینی را ندارند.

وی گفت: برق به طور کلی یک انرژی گران‌قیمت است و اگر قرار باشد مردم هزینه‌ی مصرف واقعی خودشان را بپردازند، یک کارمند معمولی باید یک چهارم حقوق خود را برای قبض برق خانگی بپردازد و این شدنی نیست.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این سوال که چه موارد دیگری در حضور وزیر نیرو مورد بحث قرار گرفت، گفت: بخشی از جلسه به بحث در مورد هزینه‌ها و شبکه انتقال آب، هم‌چنین مدیریت منابع آب در کشور گذشت.

یوسفیان ملا ادامه داد: در برخی استان‌ها از جمله استان کردستان و آذربایجان غربی 95 درصد آب‌های سطحی با احداث سدها مهار شده و همین مساله باعث خشکی‌های گسترده شده است، از جمله در مورد خشکی دریاچه ارومیه بخشی از تقصیر به گردن همین سدهاست؛ در حالی که در برخی استان‌ها مانند استان مازندران 95 درصد آب‌های سطحی کنترل نشده است و به دریا ریخته می‌شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پایان اظهار کرد: در جلسه‌ی عصر امروز با حضور وزیر، عدم تناسب پروژه‌های سدسازی در استان‌های مختلف بررسی شد و صحبت‌هایی برای متوازن کردن این پروژه‌ها انجام شد؛ هرچند که جلسه‌ی امروز هیچ تصمیم مکتوبی نداشت.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین