کد خبر: ۱۲۳۳۷۴
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۸
بنا بر گزارش وال استریت ژورنال، ایالات متحده و هم پیمانان آن در ناتو از هم اکنون و با هدف حفظ قدرت هوایی خود در فکر طراحی نسل جدیدی از جنگنده ها هستند.
 بنا بر گزارش وال استریت ژورنال، ایالات متحده و هم پیمانان آن در ناتو از هم اکنون و با هدف حفظ قدرت هوایی خود در فکر طراحی نسل جدیدی از جنگنده ها هستند. در این گزارش آمده است که معرفی نسل پنجم جنگنده های روسی و چینی انگیزه طراحی و تولید جت های جنگنده جدید برای ناوگان هوایی ناتو بوده است که قرار است تا سال 2030 به پرواز درآیند.

وقتی از نسل پنجم جنگنده ها صحبت به میان می آید، منظور جنگنده ای است که از طراحی رادارگریز و امکان پرواز با سرعت مافوق صوت بدون نیاز به پس سوز برخوردار است. جنگنده چینی Chengdu J-20 و جنگنده روسی T-50 یا PAK-FA می توانند در حوزه هوایی، دشمنان توانمندی برای آمریکا و ناتو باشند.

آمریکا در حال حاضر از جنگنده های نسل پنجم یعنی F-22 Raptor و F-35 Joint Strike برخوردار است. اما سه چهارم ناوگان هوایی آمریکا را جت های نسل چهارم تشکیل می دهند که طراحی آنها به دهه 1970 برمی گردد. درآینده Joint Strike Fighter جایگزین بخش اعظم این گروه خواهد شد، اما بعضی از آنها مانند F-15E Strike Eagle و F/A-18 Super Hornet باید در سال های 2030 تا 2035 از رده خارج شوند. بنابراین، علاوه بر جنگنده موسوم به Penetrating Counter Air که قرار است بمب افکن B-21 Raider را همراهی کند، نیروی هوایی آمریکا از هم اکنون در فکر طراحی و ساخت نسل جدیدی از جنگنده هاست.

کشورهای اروپایی که روسیه را به عنوان یک تهدید می بینند نیز در فکر طراحی نسل جدیدی از جنگنده ها هستند. پس از پایان جنگ سرد، بسیاری از کشورهای اروپایی سعی کردند جت های جنگنده پیشرو خود را با جت هایی برخوردار از طراحی مدرن و چند نقشی مانند Eurofighter Typhoon جایگزین کنند.
 
اما در عین حال جت های ثانویه این ارتش ها به کار خود ادامه دادند و به مرور زمان مسن تر شدند. حالا بریتانیا به فکر خرید F-35 افتاده و در تحقیقاتی که برای طراحی و تولید نسل جدید جنگنده ها در حال انجام است با فرانسه مشارکت دارد. فرانسه نیز در فکر ارتقا جنگنده هایRafale است. در همین حال، آلمان نیز قصد دارد جایگزینی برای Tornado IDS های خود که در دهه 1980 میلادی طراحی شده اند پیدا کند.

به گزارش تک شات، هنوز اطلاعاتی در خصوص مشخصات احتمالی جنگنده های نسل ششم در دست نیست. سلاح های لیزری، بدنه ای که نقش سنسور و آنتن را ایفا می کند و عدم وجود کابین خلبان از جمله مشخصاتی است که برای این نسل متصور شده است. اما با توجه به هزینه هنگفت طراحی و ساخت جنگنده های نسل پنجم، قیمت تمام شده و سادگی نیز ممکن است از اولویت های طراحی باشد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین