کد خبر: ۱۲۳۳۲۵
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۲
وی با بیان اینکه تنها راه وصول تسهیلات از این بخش ها در دریافت املاک آنهاست، افزود: نظام بانکی مریض است و نباید این مریض را با پتک زد و نابود کرد؛ هجمه زیاد به نفع نظام بانکی نیست تحریم ها و شرایط اقتصادی موجب این وضعیت شده است.
مدیرعامل بانک شهر با تأکید براینکه این بانک تمایلی به دریافت فروشگاه شهروند و شهرآفتاب ندارد، گفت: ولی برای وصول مطالبات‌مان چاره ای جز این نداریم.

حسین محمد پورزرندی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نظام بانکی شرایط بسیار سختی را سپری می کند، اظهار داشت: مطالبات معوق در نظام بانکی روبه  افزایش است آنهم به خاطر اینکه بازپرداخت تسهیلات ارائه شده به صنایع و واحدهای تولیدی به خاطر رکود با مشکل همراه شده است. این مشکل در پروژه های شهری هم وجود دارد چراکه به خاطر رکود به بازپرداخت تسهیلات نیستند.

وی با بیان اینکه تنها راه وصول تسهیلات از این بخش ها در دریافت املاک آنهاست، افزود: نظام بانکی مریض است و نباید این مریض را با پتک زد و نابود کرد؛ هجمه زیاد به نفع نظام بانکی نیست تحریم ها و شرایط اقتصادی موجب این وضعیت شده است.

مدیر عامل بانک شهر در پاسخ به  مبنی بر اینکه طبق مصوبه اخیر شورای شهر، فروشگاه شهروند و شهر آفتاب در ازای بدهی شهرداری به این بانک واگذار خواهد شد ولی این مصوبه خلاف بخشنامه بانک مرکزی و همراستا با افزایش سهم بنگاه داری است توضیح شما در این زمینه چیست؟ گفت: باید مطالباتمان را وصول کنیم ولی سوال اینجاست که مگر گشایشی صورت گرفته که مطالبات وصول شود؟ ما دنبال بنگاه داری نیستیم بلکه دنبال وصول مطالبات خود هستیم.

پور زرندی با تأکید براینکه شهرداری ها در ازای باز پرداخت تسهیلاتشان می گویند تنها چیزی که می توانیم بدهیم ملک است، تصریح کرد: بنابراین یا باید ملک را بخریم یا سهام را؛ البته سهام به نفع بانک است چراکه قابلیت نقد شوندگی بالایی دارد. ما دنبال سرمایه گذاری نیستیم بلکه به دنبال پول خود هستیم.

وی با اشاره به اینکه هنوز مصوبه شورای شهر اجرایی نشده و دو سه ماه زمان می برد، گفت: هنوز هیچ چیزی به من نداده اند ولی وقتی دریافت کردیم برای پول کردن آن طرح داریم.کتباً هم به بانک مرکزی نوشته ایم دنبال وصول مطالبات خود بوده و طبق بخشنامه همین بانک باید برنامه ریزی برای دریافت مطالبات داشته باشیم.

پورزرندی تاکید کرد: شهرداری تهران برای واگذاری بخشی از سهام خود از محل فروشگاه شهروند و شهرآفتاب نیاز به کسب مجوز شورای شهر را داشت که اقدامات اولیه آن را انجام داده است اما هنوز شیوه قیمت گذاری و واگذاری این سهام مشخص نشده است.

وی افزود: در مقابل بانک شهر نیز باید مجوزهای لازم را از بانک مرکزی دریافت کند و در این رابطه امروز نامه ای برای بانک مرکزی تهیه شده است تا نظر این نهاد اخذ شود.

پورزرندی ادامه داد: با اینکه موضوع واگذاری سهام فروشگاه شهروند و شهرآفتاب قطعی نشده است اما در همین مدت کوتاه چند روزه تماس های بسیاری با مسئولان بانک برای خرید آن گرفته شده است در حالی که تکمیل فرآیند واگذاری حداقل سه ماه زمان می برد.

* شهرنت را به تمام بانک‌ها پیشنهاد دادم ولی گفتند ضرر دارد

پور زرندی با اعلام اینکه مطالبات بانک شهر از شهرداری متغیر است، در رابطه با انتقادات به شهر نت‌های این بانک، گفت: زمانی که این فکر به سراغم آمد در کانون بانک های خصوصی با تمام بانک ها در میان گذاشتم ولی آنها بعد از مشورت با کارشناسان خود گفتند زیان زده است؛  خدا را گواه می گیرم به تمام آنها گفته بودم و نمی‌خواستم یک نفره در این طرح پیش بروم.

وی افزود: الان هم اگر بانکی نامه نگاری با شهرداری های کشور در این زمینه داشته و انها مخالفت کرده اند، اسناد خود را منتشر کنند؛ هیچ بانکی درخواستی در این زمینه به شهرداری ها نداده که با مخالفت همراه شده باشد. حتی زمانی که این طرح را با رئیس کل بانک مرکزی در میان گذاشتم او گفت این طرح ضرر دارد حساب ضررت را کرده‌ای ؟ با ریسک کار را آغاز کردیم الان که موفق شده عده‌ای سنگ برداشته و ما را می زنند.

* چرا نرخ سود صندوق های سرمایه گذاری بالاست؟

مدیر عامل بانک شهر در خصوص وضعیت نرخ سود پرداختی در این بانک ،گفت: تمام نرخ های سود پرداختی در این بانک طبق قانون است ولی نرخ سود در صندوق سرمایه گذاری بانک کمی فرق دارد. این صندوق ها با مجوز بورس و بر اساس مقررات این نهاد تشکیل شده و نرخ سود آن نیز اندکی بیش از نرخ سود بانک است. صندوق ها نرخ ثابت 18 درصد دارند و 1.5 تا 2 درصد نیز نرخ بازدهی در نظر می گیرند و بر این اساس نرخ سود آن بین 19.5 تا 20 درصد تعیین می شود.

پورزرندی درباره اینکه بانک مرکزی به بانک ها ابلاغ کرده که صندوق ها نیز باید تابع مقررات شورای پول و اعتبار باشند، گفت: این صندوق ها تحت مقررات بورس هستند و اگر مشکلی در این زمینه وجود دارد باید مسئولان بانک مرکزی و بورس در نشستی آن را حل و فصل کنند.

وی همچنین درباره صدور کارت اعتباری مرابحه(کام) به متقاضیان نیز گفت: این بانک از 20 شهریور صدور این کارت ها را آغاز کرده است؛ از آنجا که حقوق کارکنان شهرداری ها از طریق این بانک صادر می شود، اعتبارسنجی این مشتریان و صدور کارت به آنها در اولویت قرار دارد؛ البته از طریق شعب نیز این کارت ها به سایر مشتریان داده می شود.


منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین