کد خبر: ۱۲۲۶۴۰
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۳
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه مسائل ما با آمریکا، متعدد و چندجانبه است، گفت: دیوار بی‌اعتمادی میان ما و آمریکا در طول سال‌های پیش و پس از انقلاب برقرار شده است و این مسائلی نیست که به سادگی قابل حل باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور تاکید کرد: افق بیش‌رو افق همراهی‌های جدی‌تر اروپا با ایران است. همه کشورها احساس کردند در تعامل با ایران می‌توانند منافع متقابل داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،محمد نهاوندیان با حضور در برنامه «نگاه یک» درباره سفر اخیر رئیس جمهور گفت: رئیس‌جمهور در حاشیه اجلاس‌های جنبش عدم تعهد و مجمع عمومی سازمان ملل متحد 24 دیدار داشت که 9 دیدار با سران کشورها و اقتصادهای مهم بود و 11 دیدار هم با مقامات کشورهای غیراروپایی و سه دیدار هم با مقامات همسایگان ایران یعنی پاکستان، ترکیه و عراق بود.

دیپلماسی فعال ایران در سازمان ملل

وی گفت: این ترکیب نشان می‌دهد دیپلماسی فعال ایران و تعریف عملیاتی ما از تعامل سازنده، گسترش مناسبات با همه کسانی است که می‌خواهند با ایران، روابط خوب و دوستانه داشته باشند و این همان نکته‌ای است که مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای هیئت دولت بر آن تاکید داشت.

نهاوندیان افزود: اثرات و ثمرات رویکرد دولت در سه سال گذشته در دیدارها و مجمع عمومی سازمان ملل متحد مشاهده شد.

نقاط قوت سخنرانی روحانی

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: پرداختن جدی به مسئله گسترش خشونت و تروریسم و به طور مشخص هشدار دادن نسبت به ایدئولوژی نفرت با نام بردن از عربستان که سبب گسترش این ایدئولوژی و تعرض به همسایگان شده است و تعبیر رژیم آپارتاید به رژیم صهیونیستی از نقاط قوت سخنرانی رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود که پژواک و اثرات این سخنان را در دیدارها می دیدیم.

دیگران با ایران به عنوان مرجع حل مسائل سخن می‌گویند

نهاوندیان افزود: اکنون موقعیت جمهوری اسلامی ایران به لطف الهی و به همت نیروهای مسلح کشورمان با تدبیر دیپلمات‌های ما و با قدرت اقتصاد برآمده از اقتصاد مقاومتی ما در شرایطی از عزت است که دیگران به عنوان مرجع حل مسائل با ایران سخن می‌گویند.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران به عنوان موفق‌ترین اقتصاد در برخورد با چالش اُفت قیمت نفت بوده است، گفت: این در حالی است که این چالش، دیگر کشورهای نفتی را با مشکلاتی مانند افزایش تورم مواجه کرده است اما تورم ایران کاهش و نرخ رشد اقتصادی افزایش یافته است.

به آمریکا معترضیم

نهاوندیان با بیان اینکه در مسئله برجام به کندی‌های و اهمال‌کاری‌ها دولت آمریکا اعتراض داریم، اظهار داشت: براساس متن برجام در پی رفع تحریم‌های هسته ای باید روابط اقتصادی با ایران عادی‌سازی شود. به آمریکا معترضیم چون تحریم‌های اولیه و یکجانبه خود را همچنان نگه داشته است.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: بانک‌های کوچک و متوسط در بسیاری از کشورها هم برای واردات و هم صادرات برای ما ال.سی باز می‌کنند و صادرات غیرنفتی ما افزایش یافت. در فرصت هشت ماه پس از برجام بیش از یک میلیون بشکه به تولید نفت کشورمان اضافه شد و مشکل فروش نداریم. در رابطه با بیمه کشتیرانی هم مشکلی نداریم و تحریم های مرتبط با هسته ای برداشته شد.

نهاوندیان ادامه داد: اما اینکه شرایط به گونه‌ای شده باشد که بانک‌های بزرگ، بدون نگرانی از تحریم‌های اولیه و یک جانبه آمریکا جلو بیایند، آن سرعت مطلوب حاصل نشده است که همین موضوع، مایه اعتراض ما شده است.

اروپایی‌ها هم به آمریکا معترض هستند

وی گفت: در جلساتی که تیم مذاکره کننده کشورمان در سطح معاون وزیر و وزیر داشت این موضوع را پیگیری کرد تا اینکه بالاخره ایران به این تصمیم رسید که به طور رسمی این اعتراض را مطرح کند. ایران در زمانی این تصمیم را گرفت که اروپایی‌ها هم با ما هم نوا و هم‌سخن شدند و این یکی از دستاوردهای ماست که اروپایی‌ها هم به آمریکا معترض هستند که چرا همکاری لازم را نمی‌کند و چرا تحریم‌های یکجانبه و غیرهسته‌ای را مرتب به رخ می‌کشند.

وی با اشاره به برگزاری جلسه وزرای خارجه گروه 1+5 و وزیر امور خارجه کشورمان و اتحادیه اروپا گفت: آمریکایی‌ها پیش از این جلسه، مجوز فروش هواپیماهای شرکت ایرباس و بوئینگ را به کشورمان صادر کردند.

نهاوندیان افزود: در بحث برجام این موضع به طور جدی از سوی ما دنبال شد که هم وضعیت مثبت اقتصادی و ظرفیت‌های ایران را باید طرح کنیم و همزمان تناقص رفتار آمریکایی‌ها را به آن ها یادآور شویم که این کار، هم در نطق رئیس جمهور و هم در جلسه کمیسیون مشترک برجام به خوبی انجام شد.

تقاضای زیاد برای دیدار با روحانی

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقاضا برای ملاقات با رئیس جمهور کشورمان زیاد بود گفت: 14 دیدار فقط در یک روز و نیم انجام شد. رئیس جمهور فرانسه هم خواهان ملاقات با رئیس جمهور کشورمان بود که ساعت حدود 21 و سی دقیقه سه‌شنبه توانستیم وقت بگذاریم و وی به محل اقامت آقای روحانی آمد.

وی گفت: موفقیت ویژه و فرصت کم‌سابقه‌ای در نگاه مثبت به ایران و فضای مثبت برای تقویت مناسبات، ایجاد شده است که باید آن را مستحکم کنیم.

نهاوندیان در ادامه سخنان خود در برنامه «نگاه یک» افزود: برای این کار تنها راه این است که منافع متقابل را تعریف کنیم زیرا رابطه یکسویه و یک برنده، پایدار نیست.

وی گفت: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانش تصریح کرده است که باید دستاوردهای اقتصادی برجام برای ایران، حاصل شود و ملموس باشد و این موضع اروپایی‌هاست و روی سخن آنها با آمریکاست.

نهاوندیان با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا اکنون تحریمی علیه ایران ندارد ابراز داشت: پیش از برجام این اتحادیه در کنار آمریکا بود و حتی به طور یک جانبه تحریم‌های متعددی را علیه ایران وضع کرده بود.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: توفیق بزرگ برجام این بود که به یک باره نه تنها چند قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد لغو شد بلکه تحریم‌های اتحادیه اروپا هم لغو یا متوقف شد.
افق بیش‌رو افق همراهی‌های جدی‌تر اروپا با ایران است

نهاوندیان افزود: نگرانی‌هایی که در برخی از مؤسسات بزرگ بانکی وجود دارد ثانوی است زیرا آنها معاملات بانکی زیادی با آمریکا دارند و از باب به خطر افتادن احتمالی این معاملات، ریسک سیاسی در محاسبات آنها وارد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا بسیار مشتاق کار با ایران است، گفت: افق بیش‌رو افق همراهی‌های جدی‌تر اروپا با ایران است. همه کشورها  احساس کردند در تعامل با ایران می‌توانند منافع متقابل داشته باشند.

دیگر نمی‌شود داستان‌سرایی‌های گذشته هسته‌ای را در قبال ایران بیان کرد

وی درباره نتایج نخستین نشست پسابرجامی وزیران کشورهای گروه 1+5 و ایران در نیویورک گفت: در جلسه کمیسیون مشترک، دوباره تاکید شد که برجام، سندی میان دو کشور نیست بلکه معاهده بین‌المللی و تعهدی است که در شورای امنیت تصویب شده است.

نهاوندیان با بیان اینکه دیگر نمی‌شود داستان‌سرایی‌های گذشته هسته‌ای را در قبال ایران بیان کرد، یادآور شد: پایه تحریم‌های هسته ای شکست بنابراین دیگر کسی نمی‌تواند به بهانه هسته‌ای، کشورمان را تحریم کند.

مسائل ایران با آمریکا، متعدد و چندجانبه است

رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه مسائل ما با آمریکا، متعدد و چندجانبه است، گفت: دیوار بی‌اعتمادی میان ما و آمریکا در طول سال‌های پیش و پس از انقلاب برقرار شده است و این مسائلی نیست که به سادگی قابل حل باشد.

نهاوندیان با بیان اینکه متناسب با کنش‌ها واکنش نشان می‌دهیم، افزود: یکی از اعتراضات ما به آمریکا سیاست‌های نادرست و فاجعه بار او در منطقه ماست.

رویکرد ایران از ابتدا صلح‌طلبانه بود

وی موضع و تحلیل ایران را در چهل سال گذشته، همیشه درست و برای آمریکا را غلط دانست و گفت: سیاست آمریکا در منطقه ما همواره مشکل‌زا بوده است. رویکرد ایران از ابتدا فرقه‌گرایانه نبود بلکه منطقی و صلح‌طلبانه بود.

نهاوندیان افزود: مسیر پیش‌رو با توفیق مرحله به مرحله که در الگوی جستجوی راه حل سیاسی از طریق مذاکره در برجام تجلی یافت می‌تواند در دیگر مسائل از جمله سوریه هم به کار گرفته شود.
وی گفت: موضع ایران از ابتدا این بود که سوریه راه حل نظامی ندارد و فقط مردم این کشور می‌توانند درباره سرنوشت آن تصمیم بگیرید.

نهاوندیان در پاسخ به این پرسش که آیا در سفر اخیر رئیس جمهور به آمریکا، موضوع مصادره دو میلیارد دلار پول ایران مطرح شد؟ گفت: آقای روحانی در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به صراحت به این موضوع پرداخت.

وی با بیان اینکه شکایتی را که به دیوان عالی دادگستری بین‌المللی کرده‌ایم به طور جدی دنبال خواهیم کرد، گفت: وکلای قوی را در این باره به کار گرفته‌ایم و در محافل سیاسی و حقوقی بین‌المللی هم آن را پیگیری می‌کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه بهره‌جویی از فضای پسابرجام و نگاه اقتصادی به آن اولویت ماست گفت: امور سیاسی را باید در روند مطالعه کرد.

نهاوندیان با اشاره به شرایط فعلی تروریسم در عراق و سوریه و در مقایسه با دو سال قبل بیان کرد: شرایط فعلی نشان می‌دهد که ما پیشرفت کرده‌ایم یا طرف مقابل و الآن حرف ما طرفدار دارد یا کسانی که برای تقبیح موضع ما پول‌های هنگفتی هزینه کرده‌اند.

فضای سیاسی جهانی تکرار دروغ‌های گذشته را درباره ایران نمی‌پذیرد

‌رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: سال‌ها قبل بسیاری از هم پیشی می‌جستند تا به ایران حمله کنند یا ما را محکوم کنند و سیاست ایران مخصوصاً موضوع هسته‌ای را برای سرکوب‌مان بهانه کردند.

نهاوندیان افزود: اخیراً نتانیاهو در سخنرانی‌هایش به قدری از فضای حاکم بر فضای سازمان ملل خشمگین بود که به جای مورد خطاب قرار دادن ایران، به سازمان ملل و یونسکو حمله‌ور شد و کار به جایی رسید که دیگر ایران را از خاطر برد اما دریغا که دیگر فضای سیاسی جهانی تکرار دروغ‌های گذشته را درباره ایران نمی‌پذیرد. وجه تمایز میان گفته‌های عربستان و صهیونیست‌ها در سازمان ملل با واقعیت ایران سبب سربلندی ما می‌شود.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری تصریح کرد: اولویت ما اقتصاد است و رسیدن به این مهم، ادبیات خاص خود را می طلبد.

نهاوندیان گفت: نبرد و ایستادگی ما در هشت سال دفاع مقدس برای قرن‌ها بیانگر این است که ملت ایران اگر بخواهد می‌تواند متجاوزینش را سرنگون کند.

فضای پسابرجام فرصت مناسبی برای تولیدکنندگان داخلی است

وی افزود: روحیه سلحشوری را باید حفظ کرد اما اولویت ما اقتصاد و ایجاد اشتغال برای جوانان ماست.

نهاوندیان گفت: فضای پسابرجام فرصت مناسبی برای تولیدکنندگان داخلی به منظور رشد و توسعه صنعت و تولیداتشان فراهم می‌کند.

وی درباره جایگاه ایران در جنبش عدم تعهد عنوان کرد: ایران در بخش بین‌المللی جایگاه خاصی را کسب کرده و در حوزه اقتصاد حضور فعالی را داشته است به طور مثال عضویت در سازمان تجارت جهانی برای ایران اعتبار بالایی را به همراه آورده است اما باید موانع موجود را از سر راه تجارت، صادرات و واردات با دیگر کشورها از سر راه برداشت.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: تقویت بعد اقتصادی جنبش غیرمتعهدها از ترتیبات منطقه‌ای شکل می‌گیرد و ایران به دلیل پیشینه ارتباطی خوب با همسایگانش می‌تواند از این فرمول به خوبی استفاده کند.

نهاوندیان با اشاره به نشست اخیر این جنبش خاطرنشان کرد: ایران برای بسیاری از کشورها از جذابیت نفتی بالایی برخوردار است و این فرصت مناسبی برای شروع و مراودات تجاری با خارجی‌هاست.

وی از دستاوردهای سفر به کوبا هم گفت: این سفر دو جانبه بود، ملاقاتی با فیدل کاسترو انجام شد که او از خاطرات گذشته‌اش برای ما صحبت کرد و همچنین برای برقراری ارتباط اقتصادی با ما بسیار مشتاق بود.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین