|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹
سیاست های واشنگتن و جاه طلبی های متحدان
کد خبر: ۱۲۰۵۴۴
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۲
در حالی که سناریوهای هولناکی از آینده منطقه، بعد از شکست داعش در عراق و سوریه از سوی کارشناسان غربی مطرح می شود، یک کارشناس امنیتی عراق نسبت به طرح سعودی – ترکی برای تقسیم عراق هشدار داد.
 در حالی که سناریوهای هولناکی از آینده منطقه، بعد از شکست داعش در عراق و سوریه از سوی کارشناسان غربی مطرح می شود، یک کارشناس امنیتی عراق نسبت به طرح سعودی – ترکی برای تقسیم عراق هشدار داد.

'وفیق السامرایی' مشاور سابق رییس جمهور در امور نظامی و ژنرال بازنشسته عراقی، روز سه شنبه در صفحه شخصی خود در فیسبوک نوشت: سعودی ها برای ایجاد مرزهای تصنعی در شمال عراق که از منطقه مکحول در شمال بیجی (استان صلاح الدین) شروع می شود، برنامه دارند.

وی ریاض را به تلاش برای ایجاد منازعات طولانی مدت داخلی در عراق متهم کرد و گفت ، سعودی ها پس از شکست طرح سقوط بغداد در سال 2014 توسط داعش ، اکنون برای از هم پاشیدن عراق برنامه ریزی کرده اند.

این کارشناس امنیتی سرشناس عراقی، در ادامه ترکیه را نیز متهم کرد که در شمال عراق به دنبال ایجاد یک منطقه سنی تحت رهبری عثمانی در استان نینوا و همچنین تضعیف کردهای عراق و ایجاد درگیری میان آنان است تا بتواند بخش کردی عراق را از سوریه جدا کند.

وی با ایجاد تشکیک در ارتباطات ترکیه با گروه های تروریستی ، به تحرکات اخیر ارتش ترکیه در شمال سوریه نیز اشاره کرد و با ابراز تعجب و علامت سوال ، نوشت : ارتش ترکیه که در یک حمله برق آسا وارد شمال سوریه شد و منطقه را تسخیر کرد، با چه کسانی جنگید؟ جنگجویان خشن و پر قدرت داعش و انتحاری هایش کجا بودند که مقابل ارتش ترکیه دیده نشدند؟

وی توضیح می دهد که ارتش ترکیه از آنچه مشهود است، در عملیات سپر فرات فقط با کردهای سوریه جنگید و تعدادی از آنها را به قتل رساند و سپس می پرسد، ارتش ترکیه اگر با داعش جنگیده است، پس اجساد داعشی ها کجاست؟

السامرایی برای توضیح بیشتر ، به دو مورد مشکوک در ارتباطات ترکیه با داعش اشاره کرد که یکی مربوط به مذاکرات مخفیانه دیپلمات های ترک با داعش بر سر آزاد کردن کارکنان کنسولگری ترکیه در موصل، در ابتدای هجوم داعش به عراق در سال 2014 و دیگری عقب نشینی داعش از سنجار در برابر نیروهای کرد به رهبری مسعود بارزانی است که به گفته اکثر ناظران ، داعش در یک هماهنگی از قبل آماده شده، پیش از ورود کردها ، شهر را تخلیه کرده بودند.

وی آنچه را که در سنجار و در جرابلس رخ داد ، حاصل مدیریت منطقه ای بر بحران توصیف کرد و به دولت مرکزی عراق نسبت به طرح های منطقه ای بویژه از سوی دولت های سعودی و ترکیه هشدار داد.

این ژنرال بازنشسته عراقی از دولت عراق خواست کنترل و نظارت خود را بر گذرگاه مرزی ابراهیم خلیل در زاخو واقع در استان دهوک در کردستان عراق تقویت کند و همچنین برای به کنترل درآوردن بعشیقه در اطراف موصل که هم اکنون نیروهای ارتش ترکیه به رغم مخالفت بغداد در آن منطقه مستقر هستند، تلاش کند.

وی همچنین از دولت بغداد خواست که طرح ها و برنامه های سعودی ها را در ایجاد مرز جدید از منطقه مکحول در شمال بیجی در استان صلاح الدین ، زیر نظر بگیرد و از هم اکنون نسبت به این طرح ها حساس باشد.

درباره طرح ها و نقشه های بین المللی و منطقه ای برای عراق و سوریه ، حرف و حدیث ها بسیار است؛ اما در تازه ترین نگاه به آینده منطقه ، روزنامه 'واشنگتن پست' - به عنوان نمایندگی بخشی از حاکمیت آمریکا- ، تحلیلی از آینده عراق و سوریه بعد از داعش ارائه کرده است که نشانگر وجود نقشه ها و طرح هایی است که تصویر هولناکی از آینده منطقه ترسیم می کند و ثابت می کند که متاسفانه تصمیم سازانی که در واشنگتن در حال برنامه ریزی هستند، به پیامدهای این طرح ها واقفند.

واشنگتن پست می نویسد، آمریکا در رویارویی با داعش، متاثر از گوناگونی دیدگاه های متحدان منطقه ای خود و نیز گروه های شبه نظامی است که همواره با یکدیگر در نزاع بسر می برند و تلاش دارند به دنبال فروپاشی داعش، میراث این گروه را در اراضی عراق و سوریه تصاحب کنند.

این تحلیل آمریکایی ، سپس چندین جنگ میان متحدان آمریکا در منطقه بر سر سیطره بر موصل و الرقه را بعد از داعش، پیش بینی می کند؛ از جمله جنگ میان کردهای سوری مورد حمایت آمریکا با معارضان سوری (سایر گروه های تروریستی )، ارتش ترکیه با کردهای سوری و کردهای سوری با دولت سوریه!

این روزنامه آمریکایی، جنگ آمریکا و ترکیه علیه دولت سوریه را نیز محتمل دانسته و در عین حال در باره شمال عراق پیش بینی می کند که درگیری میان کردهای عراقی با دولت مرکزی به دلیل جاه طلبی های کردها دور از دسترس نیست.

در این تحلیل همچنین از نزاع کردهای عراق و شیعیان ، شیعیان و سنی ها و نیز بقایای داعش در صورت شکست عملیات موصل هم یاد شده است و در نهایت جنگ کردها با کردها در شمال عراق را محتمل دانسته است که در دهه 90سابقه خونینی از آنها وجود دارد.

مجموعه این تحلیل ها نشانگر جاه طلبی های بازیگران منطقه ای و سیاست های غلط و در عین حال متشتت آمریکایی ها در منطقه است که می تواند یک گرداب خونین و هولناکی را برای آینده منطقه به تصویر بکشد.

سقوط جنگنده و یک هواپیمای بدون سرنشین رژیم اسراییل توسط دولت سوریه در روز جاری (سه شنبه) احتمال جدیدی است که به گزینه های بالا، جنگ احتمالی با رژیم اسراییل را نیز باید اضافه کرد که در صورت وقوع این احتمال آخر، بسیاری از احتمالات جنگ پیش بینی شده مذکور را شاید منتفی خواهد کرد و طرح خاورمیانه جدید شکل و شمایل دیگری به خود خواهد گرفت.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین