|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۸
»
کد خبر: ۱۲۰۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۵
کلید روحانی، بعد 100 روز توانست قفل هسته‌ای ایران را باز کند و غرب بعد از گذشت 10 سال حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناخت.
این توافق را می‌توان یک موفقیت بزرگ برای دستگاه دیپلماسی کشور دانست؛ موفقیتی که حاصل تلاش شبانه‌روزی وزارت امور خارجه به مدیریت محمدجواد ظریف بوده است. ظریف از همان روزهای اولی که مدیریت پرونده هسته‌ای کشور را به دست گرفت، از توافق بزرگ که در آن حق هسته‌ای ایران به رسمیت شناخته شود، سخن گفت و اعلام کرد با یک دیپلماسی هوشمندانه و به دور از احساسات می‌توان پرونده هسته‌ای ایران را بدون هزینه به پایان رساند.

در این میان و همزمان با مذاکرات ایران و کشورهای غربی، برخی از رسانه‌ها و افراد در داخل از کشور وزارت خارجه را متهم به سازشکاری و پیروی از سیاست‌های گذشته به‌ویژه در دولت سیدمحمد خاتمی در زمینه هسته‌ای متهم کردند. آنان اعتقاد داشتند که این تیم مذاکره‌کننده اقتدار کشور را زیر سوال خواهد برد و امتیازهای بزرگی به کشورهای غربی خواهد داد.

برخی از این انتقادها به قدری تند بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان و دانش‌آموزان به مناسبت فرارسیدن روز 13 آبان با اشاره به اینکه مذاکره‌کنندگان فرزندان ایران هستند، فرمودند: «اینها فرزندان انقلاب و مأموران جمهوری اسلامی هستند که با تلاش فراوان در حال انجام دادن مأموریت سخت خود می‌باشند و هیچ‌کس نباید آنها را تضعیف کند، مورد توهین قرار دهد یا سازشکار بداند.»

حال بعد از حمایت مقام معظم رهبری از دستگاه دیپلماسی کشور و موفقیت بزرگ در مذاکرات و پذیرش حق هسته‌ای ایران باید این سوال را از این دوستان پرسید که آیا باز هم ظریف را سازشکار می‌دانند یا بعد از گذشت صد روز بالاخره دست‌ها را بالا خواهند برد و به اقتدار ظریف در مذاکرات اعتراف خواهند کرد؟ اقتداری که سبب عصبانیت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی شد که خود نشان از موفقیت دستگاه دیپلماسی ایران در زمینه مدیریت پرونده هسته‌ای دارد.


در جدول زیر به برخی از این انتقادها و سازشکار خواندن ظریف اشاره می‌کنیم:


اسم سمت اظهارنظر

حمید رسایی نماینده مجلس اتفاق دقایق پایانی سفر رئیس‌جمهور خاطره معامله اعطای درّ غلطان و گرفتن آب‌نبات شیرین در مذاکرات هسته‌ای را زنده کرد در حالی که امید بود با عنایت به بیانات اخیر رهبری انقلاب شما فراموش نمی‌کردید که در برابر چه موجود شیطان‌صفتی نرمش می‌کنید. برخی از موضع‌گیری‌های هیات ایرانی هیچ سود و منفعتی برای جمهوری اسلامی ایران نداشته است. اگر به مصلحت کشور و نظام بود ظریف را حتما استیضاح می‌کردیم.

حمید روحانی رئیس بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی زمزمه می‌کنند که سیاست خارجی را باید از خیابان‌ها جمع کرد یعنی در حقیقت از دست مردم باید آن را بیرون آورد چون مردم اگر در جریان قرار گیرند، نمی‌گذارند در مذاکرات پشت پرده، بده و بستانی صورت گیرد؛ پس باید مردم را نامحرم دانست و از صحنه بیرون راند.

روزنامه رسالت - دیروز وزیر محترم خارجه در آستانه سفر پای منافع ملی را به میان کشید و خواسته بود کسی قضاوت زودرس نکند اما آیا این طریق درستی برای تحصیل منافع ملی است؟ در کدام کتاب روابط بین‌الملل جناب ظریف و دوستانشان خوانده‌اند که شب مذاکره باید مشت خودتان را خالی کنید و خود را بر خلاف واقعیت در موضع ضعف قرار دهید؟ این‌طور که برخی شیفته برقراری رابطه با آمریکا شده‌اند این هراس در دل به وجود می‌آید که نکند این شیفتگی به شیدایی بینجامد.

مهدی سلحشور مداح یک مثل بدی داره که من روم نمیشه اینجا بگم ولی دشمن اگه تا آخر کار نیاد رضایت نمیده. تو فکر کردی که مثلا با یک ماچ راضی میشه؟

حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان هیات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سفر به نیویورک و مقدمات اولیه آن امتیازاتی به رژیم اشغالگر قدس داده است که تا کنون بی‌سابقه بوده است.

محمدصادق فقفوری ستون‌نویس روزنامه کیهان بهتر آن است به جای نامیدن این موارد نازل و کم‌اثر به «دیپلماسی عمومی»، «دیپلماسی نیویورکی» را در توصیف آنها به کار برد و به جای انتساب ناروای این اقدامات به کلید­واژه­ «نرمش قهرمانانه»، آن­ها را از سر «وادادگی سیاسی» دانست.

جواد کریمی قدوسی نماینده مجلس آقای ظریف می گوید سال‌ها در آمریکا زندگی کرده و با «جو بایدن» رفت و آمد خانوادگی داشته است، همچنین با «جورج سوروس» (که پدر انقلاب‌های مخملی در دنیاست)، نیز رفت و آمد می‌کرده. آقای ظریف که اینان را می شناسد، باید بهتر از این عمل کند.

مهدی کوچک‌زاده نماینده مجلس مردم در مذاکرات ژنو نامحرمند، در مذاکرات مجلس نامحرمند، خوب بفرمایید این شفافیت شما و مردم کجاست؟ نمی‌شود که شما شعار دهید مردم محرمند اما این‌گونه شود. شما می‌خواستید حرمت پاسپورت ایرانی را حفظ کنید اما امروز ویزای مالزی را هم نمی‌دهند. به نظر من این ناشی از عدم صداقت است. چرا تابلوهای صداقت آمریکایی که به زحمت شهرداری نصب شده بود برچیدید؟ چه می‌خواهید بکنید؟ با این سخت‌کاری‌ها با ملت و نظام چه می‌خواهید بکنید؟

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
1
1
فهمشان و بصیرتشان را نگاه کن! شاید هم منافعشان را !!
علی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
1
1
از آقایان می خواهیم به فرمایشات مقام معظم رهبری توجه کنند و جلوتر از رهبری گام برندارند که یادآور خوارج خواهند شد
پاسخ ها
اصلاح طلب و دوستان
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
مقام معظم رهبری هم به مصلحت نمي دانند چيزي بگويند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
0
1
در هیچکدام عبارت سازشکار نبود
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین