کد خبر: ۱۲۰۳۰۸
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۰
وی گفت: البته این قانون کاملا درستی است زیرا در صورتی که اطلاعاتی در این سازمان بین‌المللی نباشد چطور می‌توان فهمید فعالیتی در چارچوب نظام بانکی بوده یا نبوده ؟
مستخدمین حسینی گفت: افراد و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که اسامی‌شان در لیست افراد مشکوک FATF قرار دارد نباید از سوی بانک‌های ایران خدماتی دریافت کنند. در غیر این صورت این بانک‌ها هم مشمول تنبیهات و جرایم خواهند شد.

حیدر مستخدمین حسینی در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد موضوع  FATF و الزام الحاق ایران به این سازمان اظهار داشت: FATF سازمانی است که بر مبنای داده‌های وضعیت بانکی و نقل و انتقالات مالی عمل می‌کند و در صورتی که شبهه‌ای در مورد اسامی افرادی که در حوزه تروریسم و یا پولشویی فعالیت داشتند برای این سازمان وجود داشته باشد منجر به عدم همکاری خواهد شد پس باید اطلاعات مربوط به همه افراد مد نظر  را داشته باشند.

وی گفت: البته این قانون کاملا درستی است زیرا در صورتی که اطلاعاتی در این سازمان بین‌المللی نباشد چطور می‌توان فهمید فعالیتی در چارچوب نظام بانکی بوده یا نبوده ؟

معاون اسبق بانک مرکزی تصریح کرد: انتظار FATF این است که همه اطلاعات را داشته باشد و تا زمانی که این کار صورت نگیرد توافق نهایی نخواهد شد و ارتباط بانک‌های اصلی دنیا نیز با بانکهای ایران صورت نخواهد گرفت.

این کارشناس بانکی ادامه داد: دروازه‌های اقتصادی در سال‌های تحریم بسته شدند اما با تحولی که اخیرا صورت گرفته است واز سوی بانک‌های سپه و ملت نیز آغاز شدند و در مذاکرات بعدی نیز می‌تواند مرحله به مرحله پیش برود، به اصلاحات در حوزه مراودات بانکی ما با دنیا منجر خواهد شد.

وی در مورد مخالفت برخی از افراد با الحاق بهFATF  نیز گفت: این افراد گمان می‌کنند که پذیرش FATF به ساختار اقتصادی و سیاسی خدشه وارد می‌کند اما در کل با بحث ارتباط با سازمان های بین‌المللی مخالفتی  ندارند.

وی افزود: برخی معتقدند ممکن است استقلال کشور زیر سؤال برود و باید در این توافق تجدید نظر صورت گیرد.

مستخدمین حسینی تصریح کرد: از زمانی که موضوع برجام مطرح شده عده ای از کارشناسان اقتصادی بر این باور بودند که با برجام و پسابرجام مشکلی از مشکلات اقتصادی حل نخواهد شد.

وی با بیان اینکه بحث مربوط بهFATF موضوع تازه‌‌ای نیست افزود: رعایت قوانین این سازمان الزامی است زیرا عدم رعایت قواعد این سازمان باعث جلوگیری از مراودات بانک‌های ایرانی با بانک‌های بین‌المللی می‌شود.

 وی ادامه داد: عدم پذیرش قوانین مربوط به FATF  ایران را همچنان در انزوا نگه خواهد داشت اما در حال حاضر نیز بنا به دلایلی این سازمان به مدت یک سال ایران را از لیست خود خارج کرده است.

این کاشناس بانکی خاطر نشان کرد: افراد و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که اسامی‌شان در لیست افراد مشکوک این سازمان قرار دارد نباید از سوی بانک‌های ایران خدماتی دریافت کنند. در غیر این صورت این بانک‌ها هم مشمول تنبیهات و جرایم خواهند شد.

وی با بیان اینکه دوری از سازمان‌های بین‌المللی هیچ گاه به نفع کشور نبوده است افزود: در مورد FATF بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی به توافق رسیده‌اند که بهتر است این توافق را جهت انتشار در اختیار رسانه‌ها قرار دهند و ابهامات برطرف شود زیرا شفاف سازی در این حوزه مسلما باعث کمک به دولت خواهد شد.

مستخدمین حسینی با بیان اینکه اعتماد سلب شده در این خصوص باید به کشور بازگردد افزود: سخنان ضد و نقیض مسئولین در مورد گشایش LC و سوئیفت پس از برجام باعث عدم اطمینان در مردم شده است اما در صورتی که همان ابتدا مسئولین در مورد اینکه بانک‌ها 10 سال تحریم بوده‌اند و نرم افزار در حال نصب شدن است توضیح می‌دادند و اصراری بر تحقق سوئیفت نداشتند امروز مردم اعتماد بیشتری نسبت به موضوع FATF داشتند.

وی خاطر نشان کرد: البته بحث تقابل با دولت نیست اما در صورتی که توافق با FATF منتشر شود حساسیت‌ها هم از بین خواهد رفت، آنچه مهم است این است که FATF برای ردیابی و کنترل و پیگیری پولشویی به اطلاعات افراد نیاز دارد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین