قصد اقامت طولانی در سوریه را نداریم
کد خبر: ۱۱۹۵۲۶
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۹
معاون نخست وزیر ترکیه ادعاها درباره تغییر سیاست‌های خارجه کشورش پس از کودتای اخیر را رد کرد.
 معاون نخست وزیر ترکیه ادعاها درباره تغییر سیاست‌های خارجه کشورش پس از کودتای اخیر را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری آنادولو، نومان کورتولموش، معاون نخست وزیر ترکیه در کنفرانسی حول محور "جامعه آسیا" در نیویورک سیتی گفت: ما گاهی با این سوال رو به رو می‌شویم که آیا ترکیه در حال تغییر محور است؟ این یک سوال منطقی نیست. ترکیه هرگز محورش را تغییر نمی‌دهد. ترکیه تنها یک محور دارد و آن مختص خودش است.

روابط میان آنکارا و مسکو به دنبال ساقط شدن جنگنده‌ سوخوی روسیه در نوامبر سال گذشته به شدت خدشه‌دار شد اما از ماه گذشته روابط میان این دو کشور مجددا گرم شده است و این بهبود روابط مصادف شد با پیامدهای بعدی کودتای 15 ژوئیه که در آن 240 تن کشته و 2200 تن زخمی شدند و پارلمان ترکیه برای نخستین بار در تاریخ معاصر بمباران شد.

کورتولموش گفت: ناکامی کودتای اخیر یک "پیروزی بی‌سابقه" در تاریخ ترکیه بود. مردم ترکیه دست به دست یکدیگر دادند و در مقابل تانک‌ها و بمباران‌ها که جان بی‌گناهان را گرفت، ایستادند.

وی افزود: آنکارا انتظار دارد تا واشنگتن فتح‌الله گولن، (مبلغ اسلامی مستقر در آمریکا) را که مغز متفکر این کودتای نافرجام است، مسترد کند.

کورتولموش درباره روند این استرداد گفت: مساله زمان نیست بلکه مساله قصد و نیت است. آنکارا در حال حاضر نسبت به نتیجه این روند خوش‌بین‌ است.

وی پس از این کنفرانس در مصاحبه با شبکه خبری ترکی TRT گفت: جنبش گولن تهدیدی برای آمریکا نیز محسوب می‌شود. این گروه نزدیک به 150 مدرسه خصوصی را در آمریکا اداره می‌کند که یک سوم از آن‌ها در ایالت تگزاس قرار دارند و با تحقیقات فساد مواجه شده‌اند.

معاون نخست وزیر ترکیه افزود: جنبش گولن ظاهرا نهادهای آموزشی و فرهنگی در حدود 170کشور سراسر جهان دارد که تلاش می‌کند از طریق آن‌ها به آژانس‌های دولتی نفوذ کرده و اگر بتواند کنترل آن‌ها را به دست گیرد.

کورتولموش ادامه داد: ترکیه "جزیره ثبات" در منطقه‌ای است که گرفتار خشونت و تروریسم شده و الهام بخش کشورهای مسلمان است. ترکیه از ژوئیه سال 2015 میلادی از سه جبهه یعنی شبه نظامیان جدایی طلب پ. ک. ک، داعش و گروه‌های تروریست‌ چپ‌گرای مارکسیست هدف حملات تروریستی شدید بوده است.

وی گفت: آنکارا "عملیات سپر فرات" را با هدف پاکسازی مرز جنوبی‌اش با سوریه از شهر سازمان‌های تروریستی آغاز کرد و مواضع داعش، یگان‌های حفاظت خلق و پ. ک. ک را در نزدیکی شهرهای مرزی هدف گرفت.

به گفته کورتولموش یگان‌های حفاظت خلق شاخه پ. ک .ک در سوریه هستند که برای این گروه منابع انسانی و اطلاعاتی فراهم و در داخل ترکیه سلاح قاچاق کنند. این عملیات منجر به دستاوردهای ملموسی برای این دو گروه شد چرا که روستاها وشهرهای متعددی آزاد شدند و یک منطقه مرزی 98 کیلومتری که تحت کنترل داعش بود به 25 کیلومتر کاهش یافت.

وی گفت: ما قصد نداریم مدت زیادی در سوریه بمانیم. ترکیه برای سوریه یک آینده دموکراتیک عاری از خشونت آرزو می‌کند.

معاون نخست وزیر ترکیه گفت: آنکارا همچنین از یگان‌های حفاظت خلق می‌خواهد تا طبق و وعده‌های آمریکا و نیروهای ضد داعش به شرق رود فرات نقل مکان کنند.

وی افزود: واشنگتن باید میان ملت 79 میلیونی ترکیه و جنبش گول یکی را انتخاب کند. آمریکا همچنین باید میان ترکیه به عنوان دوست و متحد استراتژیکش در ناتو با یک گروه "تروریستی" کوچک که در حال حاضر از آمریکا استفاده می‌کنند و ممکن است در آینده وجود نداشته باشد یکی را انتخاب کند.

کورتولموش همچنین افزود: نیروهای مسلح ترکیه به عملیات خود در سوریه ادامه می‌دهند تا هیچ گروه تروریستی در مرز ما باقی نماند و نتواند به ما لطمه بزند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین