روش جنجالی ویرایش ژنی در گیاهان
کد خبر: ۱۱۹۳۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۲:۰۰
محققان از یک گیاه کلم که تحت ویرایش ژنی قرار گرفته بود برای نخستین بار در پخت یک غذا استفاده کردند.
 محققان از یک گیاه کلم که تحت ویرایش ژنی قرار گرفته بود برای نخستین بار در پخت یک غذا استفاده کردند.

این غذا که نوعی پاستا با سبزیجات بود،‌ محتوی گیاهی بود که توسط روش کریسپر Cas9 ویرایش شده بود. استفان جانسون، استاد دانشگاه امئو در سوئد این گیاه را کاشته و مهندسی کرده بود و به همراه یک گزارشگر رادیو از این غذا خوردند. ویرایش ژنی کریسپر یک تکنیک انقلابی نسبتا ساده است که به دانشمندان اجازه می‌دهد تغییراتی را در دی‌.ان‌.ای موجودات زنده ایجاد کنند. استفاده از آن برای رفع جهش‌های خاص ژنتیکی می‌تواند به جلوگیری از بیماری‌های ارثی مانند دیستروفی عضلانی دوشن، دژنراسیون شبکیه و حتی اچ‌.آی‌.وی کمک کند.

این ابزار ویرایشی در گیاهان می‌تواند به ارتقای مقاومت آن‌ها در برابر آفت‌ها یا شرایط آب‌وهوایی و همچنین افزایش بازدهی و ارزش غذایی محصول کمک کند.

کلم مورد استفاده در این غذا برای حذف پروتئین PsbS که نوعی دریچه اطمینان در فتوسنتز است، تحت ویرایش ژنی قرار گرفته بود. این نخستین بار بود که یک کلم در خارج از آزمایشگاه مورد ویرایش قرار گرفته بود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین