کد خبر: ۱۱۹۰۳۵
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۳
ممنوع‌التصویر بودن آقای کوثری و دخترشان ارتباطی با وزارت ارشاد ندارد و مساله باید از مسئولان صداوسیما پرسیده شود. سازمان صداوسیما ضوابط و قوانین خاص خودش را دارد که براساس آن اقدام می‌کند. به عبارت دیگر تاکنون هیچ حکم ممنوع‌التصویری برای این افراد از سوی وزارت ارشاد صادر نشده است.
نوش‌آبادی گفت: شایعه امضای تفاهم‌نامه میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دادستانی در خصوص اجرای کنسرت‌های موسیقی و پذیرش شروط این نهاد مثل ضبط برنامه صحت ندارد و تاکنون هیچ تفاهم‌نامه‌ای درخصوص کیفیت برگزاری کنسرت‌ها با دادستانی امضا نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، حسین نوش‌آبادی (سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در سی و دومین نشست خبری خود درباره شایعه‌هایی که در خصوص پذیرش شرایط دادستانی برای برگزاری کنسرت‌ها شنیده می‌شود، گفت: شایعه امضای تفاهم‌نامه میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دادستانی در خصوص اجرای کنسرت‌های موسیقی و پذیرش شروط این نهاد مثل ضبط برنامه صحت ندارد و تاکنون هیچ تفاهم‌نامه‌ای درخصوص کیفیت برگزاری کنسرت‌ها با دادستانی امضا نشده است. خبری که در این رابطه منتشر شده است را تکذیب می‌کنیم.

سخنگوی وزارت ارشاد افزود: البته عدم پذیرش برخی شروط دادستانی به معنای عدم همکاری و هماهنگی میان وزارت ارشاد و این نهاد نیست و ما در اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری خود به همکاری و همیاری مسئولان محترم قضایی و نیروهای انتظامی نیاز داریم. انشاءالله این مشکلات حل و فصل می‌شود اما همچنان صدور مجوز و نظارت محتوا برعهده وزارت ارشاد خواهد بود.

معاون حقوقی و پارلمانی وزارت ارشاد سپس با اشاره به اصلاح آیین‌نامه ماده 20 قانون اجرایی اماکن عمومی یادآور شد: خوشبختانه در آیین‌نامه اجرایی جدید وظایف نیروهای انتظامی و تامینی به صورت شفاف‌تر و عملی‌تر بیان شده است. امیدواریم بتوانیم با هماهنگی بیشتر با مسئولان قضایی نیز به چنین نتایج روشنی دست یابیم. انتظار داریم تمامی دستگاه‌ها به تکالیف خود عمل کنند و ما همچنان نیازمند همکاری مسئولان قضایی و انتظامی هستیم. وظیفه نظارت بر محتوای اجراها نیز برعهده وزارت ارشاد است و اجازه نمی‌دهیم فضای سالم فرهنگی کشور دستخوش آسیب‌های اخلاقی شود.

نوش‌آبادی سپس در پاسخ به سوالی درباره موضع‌گیری دولت و وزارت ارشاد در قبال توهین‌ها و بی‌ادبی‌هایی که برخی رسانه‌ها نسبت به شخص رئیس جمهور منتشر می‌کنند، گفت: متاسفانه شاهد هستیم برخی عبارات و الفاظ رکیک که حتی می‌تواند بار مجرمانه نیز داشته باشد در برخی رسانه‌ها به کار برده می‌شود. گاهی حتی توهین به اشخاص جنبه جرم عمومی پیدا می‌کند و مدعی‌العموم می‌تواند نسبت به شخص خاطی اعلام جرم کند به عنوان مثال وقتی افترایی به رئیس‌جمهور زده می‌شود متهم می‌تواند تحت تعقیب قضایی قرار بگیرد البته برخی می‌گویند پیگیری این مساله نیاز به داشتن شاکی خصوصی دارد.

وی ادامه داد: فارغ از تمام این مسائل نباید اجازه بدهیم بی‌اخلاقی‌ها در جامعه ما نهادینه شود چون فرهنگ عمومی کشور لطمه می‌بیند فضای تهمت و افترا یک سم برای جامعه است که آفتی جبران‌ناپذیر به حساب می‌آید.

معاون حقوقی رئیس جمهور اعلام کرد: اگر این تهمت‌ها به رئیس جمهور ادامه پیدا کند براساس قانون مجازات اسلامی علیه متخلفان اقامه دعوا می‌شود.

او همچنین تاکید کرد: نباید اجازه بدهیم حقوق عمومی مورد تعرض قرار بگیرد. برخی نمی‌خواهند بپذیرند رئیس‌جمهور پس از رهبری عالی‌رتبه‌ترین مقام کشور است. اصل 113 قانون اساسی صراحتا تصریح کرده و شورای نگهبان هم نظر تفضیلی در این‌باره دارد که می‌گوید باتوجه به این اصل رئیس‌جمهور حق اخطار و تذکر در چنین مواردی را دارد و این مساله منافاتی با اصل 156 قانون اساسی که نظارت بر حسن اجرای قوانین را جزو اختیارات می‌داند؛ ندارد البته خود رئیس‌جمهور شخصا تمایلی به پیگیری حقوقی این تهمت‌ها ندارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی ممنوع‌التصویر بودن جهانگیر و باران کوثری گفت: ممنوع‌التصویر بودن آقای کوثری و دخترشان ارتباطی با وزارت ارشاد ندارد و مساله باید از مسئولان صداوسیما پرسیده شود. سازمان صداوسیما ضوابط و قوانین خاص خودش را دارد که براساس آن اقدام می‌کند. به عبارت دیگر تاکنون هیچ حکم ممنوع‌التصویری برای این افراد از سوی وزارت ارشاد صادر نشده است.

نوش‌آبادی درباره برنامه‌های درنظر گرفته شده برای روز ملی صنعت چاپ نیز بیان کرد: صنعت چاپ و نشر از صنایع زیربنایی و از بخش‌های مهم و تاثیرگذار فرهنگ محسوب می‌شود. اصولا شاخص‌های رشد فرهنگی را براساس کیفیت و توسعه صنعت چاپ و نشر می‌سنجند. ما اذعان داریم که باید توجه بنیادینی به این صنعت شود و سرمایه‌گذاری‌ها را بیشتر کنند تا هم دغدغه‌های این بخش کم شود و هم فعالان این عرصه با دلگرمی بیشتری به کار ادامه دهند. شکی نیست که صنعت چاپ ما در قیاس با معیارهای جهانی فرسوده است و سرمایه‌گذاری‌های مادی و معنوی لازم برای این صنعت نداشته‌ایم. همین امروز صبح نشست خبری شانزدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ برگزار شد و وزارت ارشاد هم از زحمات تمام کسانی که با بیشترین فشارها و کمترین امکانات چرخ‌های این صنعت را سرپا نگه داشتند، تشکر می‌کند.

معاون پارلمانی و حقوقی وزارت ارشاد اضافه کرد: رسیدن به نقطه مطلوب برای صنعت چاپ تنها وابسته به اقدامات وزارت ارشاد نیست و نهادها و ارگان‌های صنعتی ازجمله وزارت صنعت و معدن نیز باید در این مسیر با ما همکاری کنند تا این صنعت مظلوم به نقطه مطلوب نزدیک شود.

او با اشاره به افزایش 50 درصدی بودجه سنواتی برای هنرهای نمایشی و تئاتر متذکر شد: خوشبختانه امسال اعتبارات قابل توجهی به بخش تئاتر اختصاص یافته و بودجه هنرهای نمایشی تا 50 درصد افزایش داشته. دولت و مجلس در بودجه‌بندی اهتمام جدی داشتند تا این افزایش اعتبارت محقق شود. در دو سه سال اخیر نیز تحولات جدی‌ای در هنرهای نمایشی را شاهد هستیم که منجر به بهبود شرایط سخت‌افزاری و سالن‌های اجرا شده است. اصولا با پیگیری معاونت هنری و شخص آقای جنتی افزایش بودجه برای هنرهای نمایشی محقق شد که نشان از اهمیت دادن ویژه به این هنر مادر است. همچنین در این چند سال شاهد حضور پررنگ‌تر مسئولین و مقامات در سالن‌های اجرا هستیم. البته اینکه تاکنون بودجه کاملا در اختیار نهادهای مرتبط قرار نگرفته به معنی عدم تامین این مبلغ نیست به‌طور معمول تخصیص بودجه و اعتبارات در طول سال با کندی صورت می‌گیرد اما ما امیدواریم این افزایش بودجه شرایط را بهتر کند. هرچند می‌دانیم این مبلغ نیز پاسخگوی تمام نیازها نیست.

نوش‌آبادی درباره سرانجام آغاز فاز دوم بازسازی تئاترشهر نیز گفت: از سال گذشته مرمت و بازسازی سالن‌های اصلی تئاتر در دستور کار قرار گرفته است. بازسازی تئاترشهر نیز با اعتباری بیش از 20 میلیارد تومان آغاز شد که می‌دانیم کافی نبوده است. سالن اصلی این مجموعه در حال حاضر در حال مطالعه برای نوسازی است و امیدواریم فاز دوم که سالن اصلی این ساختمان را پوشش می‌دهد؛ به زودی نهایی شود و نگرانی اهالی تئاتر درباره سرانجام این مکان تاریخی مرتفع گردد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین