|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۱
کد خبر: ۱۱۹۰۱۸
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶
معاهده تغییرات آب و هوایی را می‌توان یکی از مهم‌ترین معاهداتی دانست که در این اجلاس به‌خوبی درباره اجرایی شدن آن بحث شد.
نشست گروه ۲۰ امروز در حالی به کار خود پایان می‌دهد که برخی مذاکرات، نشانه‌هایی از موفقیت در تداوم همکاری‌های بین‌المللی را به همراه داشت و برخی نشست‌ها نیز نتوانست با موفقیت همراه شود.

 رهبران کشورهای صنعتی و نیمه‌صنعتی دنیا طی دو روز گذشته دیدارهای مهمی را با یکدیگر در حاشیه اجلاس گروه G۲۰ در هانگ ژوی چین داشتند. جدای از بحث‌های سیاسی و دیپلماتیک که محور اصلی این نشست را تشکیل داده بود،  بحث‌های اقتصادی نیز در بین رهبران دنیا رواج گسترده‌ای داشت که به برخی از آن‌ها در گزارشی که در ادامه خواهید خواند، اشاره شده است.  درحالی‌که برخی از این بحث‌ها نشانه‌هایی از موفقیت برای ادامه همکاری‌های بین‌المللی را به همراه داشته، تعداد دیگری از گفته‌ها و نشست‌ها نیز نتوانست با موفقیت همراه شود. می‌توان به‌صراحت بیان کرد که اجلاس گروه ۲۰ بیش از آنکه در بعد سیاسی موفق باشد، در بعد اقتصادی موفق بود چراکه گفت‌وگوها راجع به آتش‌بس در حلب سوریه و همچنین هشدار به چین در خصوص تحرکاتش در دریای چین جنوبی با واکنش مثبت دیگر سران دنیا مواجه نشد. از سوی دیگر ماجرای قرارداد اقتصادی بین اروپا و آمریکا نیز با نتیجه دلخواه دو طرف همراه نبود اما در بحث‌های دیگر مانند بحران مهاجران، مسئله تغییرات آب و هوایی و همچنین تجارت بین‌المللی تصمیمات مهمی در حاشیه این اجلاس ااتخاذ شد.

برگزیت

یکی از اهداف «ترزا می»  نخست‌وزیر جدید انگلستان از سفر به اجلاس گروه ۲۰ و چین، همکاری و ایجاد هماهنگی با کشورهای دیگر برای اجرای پروسه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بود. آن‌طور که «سی‌ان‌ان» گزارش داده است، او در این اجلاس شرکت کرد تا به شرکای اقتصادی خود در سراسر دنیا اطمینان دهد که بازارهای مالی و تجاری انگلستان باوجود خروج این کشور از اتحادیه اروپایی همچنان به روی دنیا باز است. اوباما نیز در دیدار با می تأکید کرد که این خروج باید با برنامه‌ریزی دقیق و در طول یک پروسه سنجیده شده و دقیق باشد. همانگونه که ترزا می انتظار داشت، در این اجلاس اوباما و دیگر سران کشورهای گروه جی ۲۰  به او اطمینان دادند که برگزیت به معنای کاهش یافتن میزان سرمایه‌گذاری‌ها و تجارت با این کشور نخواهد بود.

عربستان و تلاش برای ایجاد همکاری‌های نفتی با روسیه

شاهزاده محمد بن سلمان، با شرکت در این اجلاس به‌شدت تلاش کرد تا نظر مثبت کشورهای دیگر راجع به طرح فریز نفتی را جلب کرده  و فضای کلی را در این زمینه با خود همراه سازد. ولادیمیر پوتین ضمن اعلام این مسئله که در خصوص مسئله فریز نفتی با عربستان همکاری خواهد کرد، اعلام کرد که می‌توان ایران را در این زمینه  مستثنی کرد. بااین‌حال عربستان بازهم اعلام کرد که تا تمام کشورهای اوپک به این طرح نپیوندند، امکان اجرایی کردن این طرح وجود ندارد. به دلیل اینکه دیگر کشورهای عضو اوپک در این اجلاس شرکت نداشتند، امکان رایزنی با آن‌ها برای اجرایی کردن این طرح نیز به وجود نیامد و درعین‌حال دقیقاً نیز مشخص نشد که آیا عربستان می‌تواند طرح خود را با کمک روسیه تا پایان ماه سپتامبر سال جاری به‌پیش ببرد یا خیر. نکته مهم برای عربستان بستن قراردادهای نفتی جدید با ژاپن و اعلام همکاری این کشور با شرکت آرامکوی سعودی بود که این اجلاس را برای خاندان سعودی پر نتیجه ساخت.

معاهده تغییرات آب و هوایی

معاهده تغییرات آب و هوایی را می‌توان یکی از مهم‌ترین معاهداتی دانست که در این اجلاس به‌خوبی درباره اجرایی شدن آن بحث شد. در این اجلاس چین نیز به‌صورت رسمی به جمع امضاکنندگان این معاهده پیوست و اعلام کرد که از اجرایی شدن این معاهده حمایت می‌کند. چین البته در شرایطی این معاهده را پذیرفت که برای برگزاری این اجلاس زیر آسمان آبی شهر هانگ ژو حدود ۲۲۰ کارخانه اطراف این شهر را برای چند روز تعطیل کرد و برای حمل‌ونقل و اتومبیل‌های این شهر نیز دستورات محدودکننده‌ای را اجرایی ساخت. این مسئله باعث نشد که رسانه‌ها از ضرورت تغییر قوانین و سازوکارهای چین برای مبارزه با آلودگی هوا در این کشور ننویسند.

تلاش برای تنظیم بازار فولاد

ژان کلود یونکر رییس کمیسیون اروپا در حاشیه اجلاس گروه ۲۰، در گفت‌وگو با رییس‌جمهور چین خواستار تنظیم بازار فولاد در جهان شد. به گزارش وال‌استریت ژورنال، بر اساس طرح پیش‌نویسی که برای اعضای گروه ۲۰ تهیه‌شده است، قرار است انجمنی جهانی برای فولاد در دنیا تشکیل شود که کار نظارت بر تولید این ماده را بر عهده بگیرد و اجازه ندهد این فلز بیشتر از نیاز بازار تولید شود. یکی از مقام‌های اروپایی که در این مذاکرات حضورداشته است، معتقد است که چین و هندوستان با اکراه این طرح را قبول کرده‌اند چرا که بیشترین تولید مازاد فولاد در این دو کشور انجام می‌شود.

قرارداد تجارت آزاد بین اروپا و امریکا

یکی از قراردادهایی که مذاکرات مربوط به آن نتوانست جزو موفقیت‌های این نشست به‌حساب آید، بحث قرارداد تجارت آزاد بین آمریکا و اتحادیه اروپایی بود. باوجوداینکه آمریکایی‌ها اعلام کردند که این مذاکرات همچنان ادامه خواهد داشت کشورهای آلمان و بلژیک از پایان یافتن این مذاکرات بدون نتیجه‌ای خاص خبر دادند و اعلام کردند خواسته‌های آمریکا در این طرح به‌قدری زیاد بود که اتحادیه اروپا نتوانسته شروط خود را در این مسئله دنبال کند. از سوی دیگر کانادا نیز به دنبال قرارداد تجارت آزاد با اتحادیه اروپا بود که بر اساس گزارش شبکه خبری سی بی سی کانادا این مذاکرات با پیشرفت قابل‌توجهی همراه بوده است.

 
منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین