کد خبر: ۱۱۹
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۵
دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: بر اساس نظر مراجع تقلید دریافت جریمه دیرکرد در صورت تاخیر در پرداخت اقساط حرام است.

به گزارش فارس، آیت‌الله رضا استادی طی سخنان در مسجد اعظم قم با بیان اینکه بانک‌های کشور در صورت تاخیر در پرداخت اقساط جریمه‌ای را از مشتریان و وام گیرندگان اخذ می‌کنند اظهار کرد: برخی مراجع تقلید جریمه دیرکرد را حرام قطعی می‌دانند.

وی افزود: در مقابل بعضی اعضای شورای نگهبان می‌گویند این مبلغ را باید نوعی جریمه دانست و اطلاق جریمه دیرکرد بر آن صحیح نیست و همین توضیح برخی مراجع تقلید را قانع کرده و بعضی دیگر هم راضی نشده‌اند زیرا می‌گویند تنها واژگان تغییر یافته و اصل قضیه تغییری نکرده است بنابراین مقلدان باید به مراجع تقلید خود در این مسئله مراجعه کنند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به واژه هدایت در قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: هدایت بر دو نوع است؛ تکوینی و تشریعی که در نوع تشریعی خداوند به وسیله پیامبرانش مردم را هدایت می‌کند و انسان‌ها هم به وسیله عقل خدادادی می‌توانند با اختیار کامل راه سعادت یا شقاوت را برگزینند.

وی ادامه داد: در هدایت تکوینی قدرت اختیار انسان تاثیری ندارد بلکه در قالب غرایز جلوه می‌کند به عنوان مثال نوزادان با هدایت تکوینی خداوند می‌دانند که چگونه شیر بنوشند؛ جهان خلقت در مجموع به وسیله هدایت تکوینی خداوند به گردش خود ادامه می‌دهد.

استادی با بیان اینکه بر اساس آیات قرآن اگر خداوند می‌خواست توانایی هدایت همه انسان‌ها را داشت گفت: سنت الهی این است که هر انسان با قدرت اختیاری که دارد راه سعادت را پیدا کند.

امام جمعه قم هدایت را دارای مراحل مختلفی دانست و تصریح کرد: اینکه انسان موجودی مختار آفریده شده به مصلحت اوست زیرا اعمالی که از روی اختیار انجام می‌دهد به رشد و ترقی‌اش کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه هدایت دارای مصادیق گوناگونی است که یکی از آنها عمل صالح است گفت: هرگاه آدمی روز خود را با کار نیکی آغاز کند تا پایان روز احساس می‌کند توفیق انجام اعمال صالح دیگر را هم یافته است و این امر به میزان ایمان فرد هم بستگی دارد.

استادی اضافه کرد: معامله با خداوند موجب فزونی برکات در زندگی انسان شده و این معامله در نهایت به نفع انسان است.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین