|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۱
کد خبر: ۱۱۸۶۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۰
تا حالا برایتان اتفاق افتاده‌است که وقتی گوشی موبایل را نزدیک گوش خود می‌برید یک حالت سرگیجه و شاید سردرد یا کسلی به شما رخ دهد، و یا وقتی که شب‌ها گوشی را نزدیک سرتان به شارژ برق می‌زنید هنگام صبح که از خواب برمی‌خیزید حالتی از عصبی به شما دست دهد؟ تا کنون نام واژه‌ی SAR به گوشتان خورده است؟
 تا حالا برایتان اتفاق افتاده‌است که وقتی گوشی موبایل را نزدیک گوش خود می‌برید یک حالت سرگیجه و شاید سردرد یا کسلی به شما رخ دهد، و یا وقتی که شب‌ها گوشی را نزدیک سرتان به شارژ برق می‌زنید هنگام صبح که از خواب برمی‌خیزید حالتی از عصبی به شما دست دهد؟ تا کنون نام واژه‌ی SAR به گوشتان خورده است؟

به گزارش العالم، شاید نام SAR به گوشتان رسیده باشد یا در کاتالوگ گوشی‌های همراه دیده باشید و ازخود پرسیده‌باشد معنای آن چیست؟ اگر اینطور است باید بگوییم SAR به معنای نرخ ثابت جذب می باشد که از تشکیل حروف اول کلمات «Specific absorption rate» درست شده است.

وقتی بدن شما در معرض امواج الکتریکی یا فرکانس‌های رادیویی قرار می‌گیرد مقداری از انرژی این امواج را دریافت می‌کند.

واحد SAR با وات بر کیلوگرم اندازه‌گیری می‌شود و میزان آن نیز معمولا بر روی قسمتی از بدن یا کل بدن شما سنجیده می‌شود.

SAR در موبایل به چه معناست؟

SAR در گوشی یعنی بدن انسان چقدر انرژی از امواج موبایل را جذب می کند. SAR برای بدن بسیار مضر است و اغلب خبرهایی دال بر مشاهدات جراحت و بیماری بر اثر این انرژی ایجاد شده بر بدن در جراید منتشر می‌شود.

بیشترین مقدار تولید شدهSAR در زمانی است که مکالمه تلفنی انجام می‌شود و یا امواج وای فای و ۳G و ۴G روشن می‌باشند. معمولا بیشترین مقدار SAR گوشی در بدترین موقعیت رو اندازه گیری می نمایند و به صورت عمومی اعلام می کنند.

در حال حاضر دو استاندارد کلی برای اندازه گیری مقدار SAR گوشی وجود دارد. یکی استاندارد آمریکایی که توسط FCC تعیین می‌گردد و دیگری هم استاندارد اروپایی که توسط CENELEC استاندارد گذاری می‌شود.

در استاندارد آمریکایی به گوشی هایی اجازه تولید داده می‌شود که مقدار SAR گوشی را زیر ۱٫۶ وات بر کیلوگرم در یک گرم باشد، اما استاندارد اروپایی عدد ۲ وات بر کیلوگرم رو برای ۱۰ گرم از بدن در نظر گرفته است. این به معنای سخت گیری بیشتر آمریکایی ها در این موضوع است.

نکته مهم در این میان آن است که شما نمی توانید دو گوشی با دو استاندارد مختلف را با هم مقایسه کنید.

به عنوان مثال اگر SAR گوشی آیفون ۶ در استاندارد آمریکایی عدد ۱٫۵ باشه و گوشی سامسونگ گلکسی اس ۶ در استاندارد اروپا ۱٫۵ باشد نمی توانید بگوبید که با هم برابرند چون استاندارد آمریکایی بر روی یک گرم از بدن انجام شده است در حالی‌که استاندارد اروپایی برروی ۱۰ گرم از بدن انجام می‌شود.

در این شرایط باید دو گوشی با استانداردهای مشابه را با هم مقایسه کرد یعنی SAR گوشی گلکسی اس ۶ با استاندارد اروپا را باید با SAR گوشی آیفون ۶ با استاندارد اروپا مقایسه کنید.

علت این استاندارد گذاری ها برای این است که سازندگان گوشی نتوانند دل به خواهی هرکاری بکنند. چون هرچه شرکت ها بتوانند SAR را بیشتر کنند، آنتن دهی گوشی آنها بیشتر می‌شود و شاید فروش بیشتر داشته باشند.

پس اگر گوشی های معتبر بخرید خیلی نیاز نیست نگران امواج خطرناکشان باشید چون این گوشی ها از فیلترهای استاندارد گذاری ها رد می‌شوند. اما باید در مورد گوشی‌های چینی و کشورهای دیگر هشدار داد چون این گوشی‌ها بدون نظارت ساخته می‌شوند و SAR خطرناکی دارند.

بهترین گوشی ها از نظر امواج خطرناک SAR

هر ساله لیستی از بهترین گوشی ها از نظر SAR یا کم خطرترین گوشی ها از نظر SAR منتشر می‌گردد.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید گوشی های سامسونگ معمولا در این لیست وجود دارند و اتفاقا در رتبه های بالایی هم قرار دارند. البته SAR گوشی های حرفه ای سامسونگ مقداری بالاتر است.

معیار سنجش بر این است که SAR گوشی در نزدیک گوش انسان کمتر از ۰٫۶۶ وات بر کیلوگرم باشد و SAR گوشی نزدیک بدن انسان کمتر از ۰۶۷ وات بر کیلوگرم باشد.

با این حساب لیست زیر به وجود آمده‌است، این لیست توسط سایت Phonerated.com تهیه گردیده‌است.

۱ – SAR گوشی The BLU Life One XL
مقدار SAR گوش :۶۰۷ وات بر کیلوگرم
مقدار SAR بدن : ۰٫۳۳۷وات بر کیلوگرم

۲ – SAR گوشی سامسونگ گلکسی Core Prime

مقدار SAR گوش :۴۶۹ وات بر کیلوگرم
مقدار SAR بدن : ۰٫۳۲۳ وات بر کیلوگرم

۳ – SAR گوشی سامسونگ Galaxy A5

مقدار SAR گوش :۶۵ وات بر کیلوگرم
مقدار SAR بدن : ۰٫۴۸ وات بر کیلوگرم

۴ – SAR گوشی سامسونگ گلکسی گرند مکس

مقدار SAR گوش : ۰٫۳۳۵وات بر کیلوگرم
مقدار SAR بدن : ۰٫۶۱۳وات بر کیلوگرم

۵ – SAR گوشی آلکاتل OneTouch Hero 2

مقدار SAR گوش :۶۲۵ وات بر کیلوگرم
مقدار SAR بدن : ۰٫۵۷۲ وات بر کیلوگرم

سوال مهمی که اکنون مطرح می‌شود این است که آیا امواج گوشی موبایل برای انسان ضرر دارد یا خیر؟ هنوز کسی نتوانسته به صورت کاملا علمی و تجربی نظر قطعی در این مورد بدهد اما چیزی که مسلم است این است که همیشه در مواردی بدین شکل باید احتیاط کرد.

بهتر است که در هنگام خرید گوشی به SAR گوشی هم توجه کنید . معمولا در سایت های معتبر مثل GSMArena و یا Phonearena مقدار SAR گوشی های مختلف نوشته می‌شود.

ضمن اینکه قبل از مکالمه تلفنی گوشی موبایل را از گوش خود دور نگه دارید، تمام این کارها سبب تضمین سلامت شما خواهدشد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین