|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۱
کد خبر: ۱۱۷۸۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۹
رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: شاید به نظر برسد نگاه توحیدی یک بحث نظری و ایمانی است و به اقتصاد مقاومتی ارتباطی ندارد، اما این موضوع بر اقتصاد، دیپلماسی، فرهنگ، نحوه سلوک و سبک زندگی و سایر موارد تأثیر می‌گذارد.
رئیس قوه قضاییه گفت: باید استعدادهای درونی را زنده کنیم، گرچه ما درها را نمی‌بندیم و ممکن است با کشورهای دیگر مذاکره کرده و روابط اقتصادی داشته باشیم.

آیت الله صادق آملی لاریجانی دقایقی پیش در هفدهمین اجلاس سالانه سازمان بسیج اساتید در مشهد اظهار کرد: بند ۲۱ سیاست اقتصاد مقاومتی بر تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان‌سازی به ویژه در محیط‌های علمی آموزشی و رسانه‌ای و تبدیل آن به گفتمان رایج علمی تاکید دارد.

وی ادامه داد: بحث اقتصاد مقاومتی باید در ابعاد مختلف در این همایش مورد بررسی قرار گیرد، برخی از امور گرچه اختصاص به بحث اقتصاد مقاومتی ندارد، ولی تأثیر آن بر اقتدار جمهوری اسلامی ایران و در دیپلماسی کشور دیده می‌شود که یکی از این مباحث نگاه توحیدی است.

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: شاید به نظر برسد نگاه توحیدی یک بحث نظری و ایمانی است و به اقتصاد مقاومتی ارتباطی ندارد، اما این موضوع بر اقتصاد، دیپلماسی، فرهنگ، نحوه سلوک و سبک زندگی و سایر موارد تأثیر می‌گذارد.

آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان اینکه اصل دوم قانون اساسی می‌گوید «نظام اسلامی مبتنی بر ایمان به خدای یکتا است»، گفت: در کنار این جمله کلمه «لا اله الا الله» ذکر شده است. بسیاری از افرادی که در دوره اصلاحات از سکولاریسم دفاع می‌کردند، این اصل و درواقع قانون اساسی را قبول نداشتند زیرا سکولارها معتقدند دین یک امر فردی است.

وی افزود: همین یک بند کوچک از قانون اساسی در بطن خود دارای مضمون بسیار بلندی است و خط فاصله بین کسانی است که قانون را تمام و کمال قبول دارند و یا قبول ندارند.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه نگاه توحیدی یک واقعیتی است که در صورت پدید آمدن، زندگی فردی و اجتماعی را در ساحت‌های مختلف متحول می‌کند، تأکید کرد: نگاه توحیدی این است که ما بدانیم یک حقیقت بنیانی در عالم وجود دارد که همه قدرت‌ها و امدادها از آن اوست و وجود هر محبوبی، به او قائل است.

آیت‌الله آملی لاریجانی تأکید کرد: مهم این است که ما این نگاه قرآنی را کسب کرده و به دنبال آن باشیم و این نگاه در تمام آیات قرآن دیده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه همه موجودات عالم در تمام وجود خود، قائل به حق هستند و این حق متعال در همه‌ عوالم می‌درخشد، اظهار کرد: اگر ما دارای چنین نگاهی شدیم، توجهمان به خود، اطراف و امور اقتصادی، سیاسی و دیگر ساحت‌ها تغییر می‌کند و در بسیاری از آیات قرآن، به این نوع نگاه اشاره شده است.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه خداوند نور سماوات و عرض است و آیا ما نمی‌خواهیم این نور را ببینیم، گفت: حقیقت و عمق ذکر، یاد حق کردن است و خداوند متعال در جای‌جای قرآن به بنده خود هشدار می‌دهد که اگر مرا یاد نکردی، چیز دیگری به جای این ذکر می‌نشیند و زندگی نکبت‌باری پیدا خواهی کرد.

آیت‌الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه اتکای انسان موحد به حق تعالی است، گفت: این نگاه توحیدی در سراسر قرآن و کلمات اهل‌بیت و همچنین زیارات مشهود است، اگر انسانی موحد شود و چنین نگاهی به خود بگیرد، از قدرت‌های دنیایی نمی‌ترسد زیرا مبدأ قدرت را حق تعالی می‌داند.

وی افزود: انسان قرآنی و با نگاه توحیدی از آمریکا و قدرت‌های استکباری نمی‌ترسد، امام راحل فرمودند که «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند» و واقعیت این است که تفکر انسان موحد همین است.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه انسان موحد به نیروی الهی تکیه دارد و در برابر قدرت‌های دنیا سر تسلیم فرود نمی‌آورد، گفت: در ساحت اقتصادی نیز انسان موحدی که همه رزق خود را از خداوند می‌داند، از تحریم نمی‌ترسد.

آیت‌الله آملی لاریجانی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در بحث اقتصاد مقاومتی فرمودند که باید استعدادهای درونی را زنده کنیم، گرچه ما درها را نمی‌بندیم و ممکن است با کشورهای دیگر مذاکره کرده و روابط اقتصادی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: ما نمی‌گوییم انسان موحد در گوشه‌ای بنشیند و هیچ کاری انجام ندهد و نمی‌گوییم که با دیگران مذاکره نمی‌کنیم، اما بحث ما این است که نباید دارای این نگاه باشیم که رزق ما دست آنهاست و زندگی‌مان متکی به دیگران است و در آیات قرآن نیز همین مضمون آمده است که «اگر انسان به سوی حق تعالی برود، خداوند نیز برای او رزق می‌آورد».

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نگاه توحیدی در هر ساحتی از زندگی فردی و اجتماعی تأثیرگذار است، گفت: امام بزرگوار یک انسان موحد بود و به همین دلیل است که فرموده‌اند «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند زیرا انسان موحد از چیزی نمی‌ترسد».

آیت‌الله آملی لاریجانی بیان کرد: در مقطعی از زمان عده‌ای تلاش می‌کردند این حرف را به ما قالب کنند که اقتصاد یک علم است و علم هم بی‌طرف است؛ بنابراین نباید ارزش‌ها را با آن درگیر کرد، در زمان اصلاحات نیز عده‌ای می‌خواستند برای توسعه اقتصادی، طرح اصلاحی بدهند و در بخشی از آن طرح آمده بود که اگر می‌خواهیم توسعه اقتصادی داشته باشیم، باید ارزش‌ها را کنار بگذاریم. آیا این نگاه، نگاه توحیدی است؟

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند «اقتصاد نباید خالی از عدالت باشد»، گفت: بسیج و سپاه ما با آن بلایی که بر سر ناوگان آمریکایی در خلیج‌فارس آوردند و با بی‌آبرو کردن آنها نشان دادند که جز با اتکا به قدرت‌ خداوند، هیچ چیز امکان‌پذیر نیست.

رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: شکافتن تأثیرات نگاه توحیدی در ساحت‌های مختلف بسیار مهم است زیرا نگاه توحیدی در همه‌ عوالم فردی و اجتماعی مؤثر است.

منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین