|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۸
کد خبر: ۱۱۶۷۹۳
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۸
مسئول برگزار کننده دومین کنگره بین المللی تغذیه ایران گفت: 10 سال است که می گوییم 30 درصد مردم کم خونی دارند یا اینکه 41 میلیون نفر در کشور کمبود ریبوفلاوین (ویتامینB2) دارند اما اقدامی برای رفع این مشکل صورت نگرفته است.
 مسئول برگزار کننده دومین کنگره بین المللی تغذیه ایران گفت: 10 سال است که می گوییم 30 درصد مردم کم خونی دارند یا اینکه 41 میلیون نفر در کشور کمبود ریبوفلاوین (ویتامینB2) دارند اما اقدامی برای رفع این مشکل صورت نگرفته است.

کوروش جعفریان روز چهارشنبه در نشست خبری دومین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره تغذیه ایران افزود: تجربه نشان داده است که 30 درصد مردم کم خونی دارندبا مصرف مکمل می توان این مشکلات را رفع کرد بطورمثال در اروپا تمام لبنیات باید با ویتامین دی D غنی سازی شده باشند و با این کار مشکل کمبود ویتامین D آنان رفع شده است.

وی خاطرنشان کرد: مشکل تغذیه ما سیاست گذاری های این حوزه است؛ دختران نوجوان ، زنان باردار و عده ای از سالمندان دچار کم خونی هستند.

جعفریان تصریح کرد: به دختران نوجوان در مدارس برای پیشگیری از فقر آهن، قرص سولفات می دهند که معده را منفجر می کند و دانش آموزان آن را به سطل آشغال می اندازد بنابراین باید مشکلات را ریشه ای حل کرد.

**نان سالم نیست
این عضو هیات علمی دانشکده تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم حمایت از هلدینگ های تغذیه و برندهای غذایی گفت: اکنون نان های پخته شده در کشور سالم و استاندارد نیستند ؛ میزان نمک در نان ها بسیار بالا است . البته جوش شیرین و مواد دیگری -که از آنها اسم نمی برم- نیز به میزان غیراستاندارد در نان استفاده می شوند.

جعفریان تصریح کرد: چند هزار نانوایی در کشور وجود دارد که اگر همه آنها در قالب هلدینگ و برند عرضه شوند می توان آنها را نظارت کرد.

وی اظهار داشت: هیچ سیستمی در دنیا نمی تواند نانوایی ها و رستوران های ما را کنترل کند چون برند ندارند ؛ همه فرآورده های غذایی باید برند داشته باشند تا طرف حساب وزارت بهداشت ، این برندها باشند و اگر ماده غذایی فاسد در روستایی پیدا شد با آن برند برخورد شود.

وی تاکید کرد: تازمانی که برند و هلدینگ در کشور برای همه فرآورده های غذایی راه اندازی نشود، هیچکدام از مشکلات تغذیه ای ما برطرف نخواهد شد.

**مکمل ها شمشیر دو لبه هستند
مسئول برگزار کننده دومین کنگره بین المللی تغذیه ایران گفت: متاسفانه مدیریت مکمل ها در کشور به چند دلیل استاندارد نیست؛ درست است که سازمان غذا و دارو می گوید که مکمل ها را در بازار بررسی می کند اما ضرورت واردات، میزان مصرف و امنیت مکمل ها را برای فرد مصرف کننده، بررسی نمی کند.

جعفریان افزود: سازمان غذا و دارو بطورمثال ادعای مکمل ها که دارای 30 میلی گرم کلسیم است ، را بررسی می کند و اینکه وارد کننده مکمل باید سند بیاورد که آن مکمل در بازار کشور تولید کننده نیز عرضه می شود و مجوز ورود هم داشته باشد اما نمی تواند عوارض این مکمل ها بر مصرف کنندگان را بررسی کند چراکه تعداد مکمل ها زیاد است و حتی سازمان غذا و داروی آمریکا هم قادر نیست این کار را انجام دهد.

به گزارش ایرنا،وی خاطرنشان کرد: پس لازم است که حواسمان به مکمل ها باشد چراکه مکمل ها شمشیر دولبه هستند و هم می توانند فقر ویتامین ها و مواد غذایی را جبران کنند و هم می توانند عوارض ایجاد کنند.
وی با اشاره به واردات بی رویه مکمل ها گفت: واردات بسیاری از مکمل ها نه تنها ضرورتی ندارد بلکه با این کار بیت المال خود را دو دستی تقدیم کشورهای دیگر می کنیم.

**اثرات مصرف تراریخته ها پس از سال ها نمایان می شود
مسئول برگزار کننده دومین کنگره بین المللی تغذیه ایران با اشاره به تراریخته ها اظهار داشت: تراریخته فقط مربوط به ایران نیست اما بسیاری از کشورها اجازه ورود این محصولات را به کشورشان نمی دهند.

جعفریان گفت: نمی دانیم تراریخته ها مضر یا مفید هستند چون ممکن است که 10 سال طول بکشد تا اثرات آن نمایان شود و ممکن است احتمال خطر بروز برخی از بیماری ها را افزایش دهد.
وی تاکید کرد: به هرحال کسی نمی تواند ادعا کند که تراریخته ها مضر هستند چون کسی سند در این زمینه ندارد.

**تغذیه می تواند آلرژی را تشدید کند
به گفته این متخصص تغذیه، آلرژی ها با سیستم ایمنی بدن مرتبط هستند؛ اینکه گفته می شود اکنون آلرژی ها در جامعه افزایش یافته به دلیل افزایش آلرژن ها (مواد حساسیت زا که موجب واکنش سیستم ایمنی بدن می شوند) و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن است.

جعفریان افزود: تغذیه می تواند تشدید کننده یا کاهش دهنده آلرژی باشد؛ یکی از مشکلات امروز مردم در خصوص آلرژی ها ، بهداشتی شدن بیش از حد است ؛ بطورمثال کودکانی که هفته اول به مهدکودک یا مدرسه می روند با اولین ویروس، بیمار می شوند چراکه اجازه نداده ایم سیستم ایمنی کودکان تقویت شود.

وی خاطرنشان کرد: آلرژی در سنین پایین تعیین کننده است و توصیه می شود سیستم ایمنی کودکان بالغ نشده در معرض آلرژن ها قرار نگیرند. بطورمثال سفیده تخم مرغ آلرژن است که نباید به کودکان کمتر از یک سال آن را داد.

وی ادامه داد: همچنین بسیاری از محصولات از نگهدارنده ها ، رنگ ها، طعم دهنده ها و اسانس ها استفاده می کنند که هرکدام می تواند یک آلرژن باشد ؛ هرچند برخی از رنگ ها در فرآورده های غذایی مجاز هستند اما باید دقیقا مشخصات رنگ آن نوشته شود. چراکه هرچند گفته می شود که برخی رنگ ها بی خطرهستند اما به علت تنوع ژنتیکی ممکن است افراد نسبت به آنها آلرژی نشان دهند.

**زنگ خطر کاهش مصرف غذای خانگی در کشور
مسئول برگزار کننده دومین کنگره بین المللی تغذیه ایران با ذکر یک مثال مبنی براینکه بسیاری از مغازه ها تبدیل به بانک یا فست فود شده اند ، گفت: این مساله نشان می دهد که در این دو قضیه ، سود زیادی هست و حاکی از تجاری شدن تغذیه است؛ متاسفانه مصرف غذای خانگی در کشور به شدت افت پیدا کرده است و بسیاری از افراد دوست دارند که غذای خود را خارج از منزل بخورند.
جعفریان افزود: در آمریکا ، 30 تا 40 درصد وعده های غذایی خارج از خانه مصرف می شود و در ایران نیز شاید 20 درصد وعده های غذایی به خارج از خانه نقل مکان کرده است.

وی تصریح کرد: این مساله زنگ خطری است چراکه در خانه بر پخت غذا نظارت می شود اما در محیط خارج از خانه این مساله وجود ندارد و اگر هم سیستم های نظارتی باشند مگر چند مکان را می توانند نظارت کنند.

**لزوم تشکیل رصدخانه تغذیه
مسئول برگزار کننده دومین کنگره بین المللی تغذیه ایران با تاکید بر لزوم تشکیل یک رصدخانه تغذیه گفت: وزارت بهداشت نهایتا می تواند 20 درصد وضعیت تغذیه کشور را بهبود دهد چراکه لازم است مکانی باشد که اطلاعات تغذیه در آنجا جمع آوری شود.

جعفریان افزود: سندملی تغذیه متاسفانه در حد یک کاغذ باقی مانده است و باید کسانی باشند که دلسوز باشند؛ فرآورده های غذایی مانند ماهی یا آدامس که وارد کشور می شوند در کشوری مانند آمریکا از سوی 16 سازمان نظارت می شوند اما در کشور ما اینگونه نیست و به همین دلیل است که بطورمثال شکر دچار مشکل می شود؛ مشکل تغذیه این است که همکاری بین بخشی نداریم.

دومین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره تغذیه ایران ، 14 تا 17 شهریور ماه جاری در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار می شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین