کد خبر: ۱۱۶۵۸۲
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه استراتژی این است که اعدام کم باشد گفت: بیش از 90 درصد اعدام‌ها مربوط به مواد مخدر است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه استراتژی این است که اعدام کم باشد گفت: بیش از 90 درصد اعدام‌ها مربوط به مواد مخدر است.

سید حسین نقوی حسینی در توضیح جلسه امروز (سه شنبه دوم شهریور) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: در ابتدای جلسه امروز جمالی نوبندگانی مسئول هیأت اعزامی کمیسیون به امارات و ایالات متحده عربی گزارشی از وضعیت بیمارستان ایرانیان در دبی ارائه کرد. برای بررسی وضعیت بیمارستان مذکور نشست‌های مکرری با سرکنسول جمهوری اسلامی در دبی، رئیس  و مدیر بیمارستان انجام شد و بازدیدی از ساختمان بیمارستان صورت گرفت.

وی با بیان اینکه مشکلات عدم صدور مجوز کار از سوی امارات، تأمین پزشک از ایران را سخت کرده است، ادامه داد: هیات اعزامی گزارش کردند که به دلیل کاهش ساخت مراکز درمانی شاهد کاهش مراجعات بیماران هستیم. بر همین اساس مقرر شد کمیسیون وضعیت بیمارستان ایرانی در دبی و همچنین مسائل مربوط به مدارس ایرانی مستقر در امارات را پیگیری کند.

نقوی حسینی با اشاره به حضور محمدجواد لاریجانی، معاون بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: لاریجانی جهت ارائه گزارشی از وضعیت حقوق بشر در نشست کمیسیون حاضر شد.

در این جلسه محمد جواد لاریجانی گفت: تهاجم حقوق بشری از جمله تهاجماتی است که غربی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی علیه جمهوری اسلامی دارند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد:  محور تهاجمات عبارتند از اجرای احکام شرع؛ که بیشترین تهاجمات را به خود اختصاص داده است، نحوه برخورد نظام با معاندین ضد انقلاب و همچنین تهاجمات به برخورد جمهوری اسلامی با تروریست بر می‌گردد یعنی وقتی ما ریگی را مجازات می‌کنیم جیغ‌های بنفش بلند می‌شود که ایران مدافعان حقوق بشر را مجازات کرده است.

وی ادامه داد:‌ از فتنه 88 به بعد تحولی در تهاجمات حقوق بشری غرب علیه جمهوری اسلامی به طور زیرکانه‌ای تغییر کرد. اول اینکه صدور قطعنامه‌های سازمان ملل علیه ما شروع شد همچنین گزارشگر ویژه برای جمهوری اسلامی انتخاب کردند و کشورهای غربی انفرادی یا گروهی شروع به موضع گیری علیه ایران کردند و انجمن‌های مختلف به راه انداختند تا علیه ایران کار کنند. از سوی دیگر تهاجمات رسانه‌ای شروع شد البته تهاجمات و اقدامات عملی علیه مقامات و نهادهای ما به جرم نقض حقوق بشر شروع شد.

وی تاکید کرد: برخورد با فتنه‌گران، وضعیت بهائیت، وضعیت اقلیت‌ها و بالاخره وضعیت زنان پرحجم ترین تهاجمات حقوق بشری بعد از فتنه 88 از سوی غربی‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران است.

لاریجانی در عین حال گفت که نظام در مقابل این تهاجمات یا باید راه تبعیت را در پیش می گرفت یا باید موضوع را رها می کرد، ولی نظام هر دو راه را باطل دانست و با رعایت همه جوانب، پاسخگو و فعال وارد میدان شد و بدون عقب‌نشینی از احکام، برای اجرای احکام اسلامی استدلال آورد و راه خود را باز کرد.

وی افزود: حضرت آقا نیز به عنوان یک کارشناس مقتدر موضوع حقوق بشر را مدیریت می‌کند. وارد شدن به میدان عمل با حقوق بشر اسلامی و فرو ریختن دیوار حقوق بشر غربی از جمله دستاوردهای رهنمودهای ایشان است که تحولات عمیقی را در پی داشت.

لاریجانی با تشریح روند مذاکره حقوق بشری با غرب را تشریح کرد گفت: با غربی‌ها در این زمینه مذاکره کرده ایم و می‌کنیم و با استدلال و منطق پاسخگوی همه اعتراضات و انتقادات آنها بوده‌ایم و خواهیم بود لذا آنها نتوانستند مذاکرات را ادامه دهند  و با بدعهدی به سراغ قطعنامه رفتند. پس از برجام باز هم زمینه مذاکرات فراهم شده بدون اینکه ارتباطی با موضوع برجام داشته باشد.

به گزارش ایسنا، نقوی حسینی گفت که پس از توضیحات لاریجانی، کواکبیان، ذوالنوری، فلاحت پیشه، رحیمی، کریمی قدوسی و دهقانی مطالبی عنوان کردند.

محمد جواد لاریجانی در پاسخ به این اظهارات گفت:  استراتژی ما این است که اعدام کم باشد اگرچه بیش از 90 درصد اعدام‌های ما مربوط به مواد مخدر است، مواد مخدری که خریداران آن در اروپا و آمریکا است. وی گفت غربی‌ها با استفاده از حجم بسیار وسیع رسانه‌ای خود سعی می‌کنند اهداف تهاجمی خود را پیش ببرند ولی ما هم سکوت نمی‌کنیم و صدای خود را می‌رسانیم اگرچه نیازمند حمایت‌های رسانه‌ای هستیم.

وی افزود: سازمان های مردم نهاد باید در این زمینه فعال شوند. از نظر اسلام حقوق بشر اتفاق خوبی است، اسلام و نظام فکری اسلامی مبدأ و مبتکر تفکر حقوق بشری است. این سازمان‌ها باید با رصد نقض حقوق بشر در کشورهای غربی فعال شوند و این موارد را افشا و تظلم‌خواهی کنند.

به گفته لاریجانی مجلس و نمایندگان هم در این زمینه می توانند به لحاظ مصوبات قانونی و مباحث عملی و نظری در زمینه مقابله با تهاجمات حقوق بشری به ناحق غربی و تبیین حقوق بشر اسلامی کمک‌های بسیاری داشته باشند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین گفت: بعد از استماع سخنان آقای لاریجانی، نامه وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مبنی بر توضیح در ارتباط با تذکر دکتر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در کمیسیون قرائت شد. در این نامه وزیر دفاع با تأکید بر سطح بسیار بالای روابط بین مجلس و وزارت دفاع از سوء تفاهم ایجاد شده اظهار تأسف و از جایگاه مجلس و نمایندگان به عنوان جایگاهی رفیع یاد کرد.

وی در پایان گفت: قرار بر این شد چهارشنبه 17 شهریور کمیسیون در دو نوبت صبح و بعد از ظهر نشست داشته باشد. در نشست ویژه صبح پیشنهاد کمیسیون به کمیسیون تلفیق و جلسه بعد از ظهر امنیت آب و امنیت اقتصادی با حضور مسئولین ذیربط بررسی خواهد شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین