|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۶
کد خبر: ۱۱۶۴۲۸
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶
مقدم گفت: این کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سیطره آمریکا و انگلیس بود و این کشورها قادر بودند بعضا با ۱۰ هزار دلار، حکومتها را تغییر دهند؛ این در حالی است که ایران امروز در خارج از مرزهای خود نیز به قدرتی تعیین کننده تبدیل شده است.
برخی منتقدان، حاکمیت و اقتدار بلامنازع ایران کنونی را با ایران زمان دکتر مصدق یکی فرض کرده اند و به بهانه انتقاد از قراردادهای جدید نفتی، خارجیها را قدرتمند و کشورمان را آسیب پذیر جلوه می دهند. مگر یک پیمانکار خارجی می تواند در برابر ایرانی که به قدرت تعیین کننده در منطقه و جهان تبدیل شده است، عرض اندام کند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،محمدرضا مقدم، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در گفت‌وگو با ایسنا، به برخی انتقادهای وارد شده به مدل جدید قراردادی صنعت نفت واکنش نشان داد و گفت: ایران سال ۱۳۹۵ با ایران سال ۱۳۳۲ که کودتای ۲۸ مرداد را تجربه کرد و زیر سلطه آمریکاییها و انگلیسیها بود، یکی نیست.

وی با بیان این که برخی به بهانه انتقاد از قراردادهای جدید، مدام بر طبل شرکتهای خارجی می کوبند و از پیمانکار خارجی، قدرتی ساخته اند که قادر است حاکمیت و مالکیت ایران بر مخازن و سرمایه های ملی را زیرسئوال ببرد، یادآور شد: این که تصور کنیم یک شرکت پیمانکار خارجی می تواند این چنین در کشور ما عرض اندام کند، ناشی از خودکم بینی و به نوعی توهین به وزارت نفت، دولت و اقتدار و امنیت نظام است.

مقدم گفت: این کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سیطره آمریکا و انگلیس بود و این کشورها قادر بودند بعضا با ۱۰ هزار دلار، حکومتها را تغییر دهند؛ این در حالی است که ایران امروز در خارج از مرزهای خود نیز به قدرتی تعیین کننده تبدیل شده و قیاس اقتدار کشور در این دو برهه، قیاسی بی اساس است.   

مقدم ادامه داد: ما برای این انقلاب و ارزشهای آن که در راس آن التزام به ولایت فقیه و مبارزه با استکبار بوده است، جنگیده ایم و این ارزشها چیزی نیست که به راحتی از آن بگذریم و جالب است که حال، عده ای دایه مهربانتر از مادر شده اند و به ما یاد می دهند چگونه از سرمایه های ملی صیانت کنیم.

معاون وزیر نفت با بیان این که برخی نقدها به قراردادهای جدید نفتی نیز دلسوزانه بوده است، تصریح کرد: وزارت نفت، سختگیرانه بر صیانت از سرمایه های ملی در هر مدل قراردادی تاکید و اهتمام دارد.  

وی با تاکید مجدد بر این که مدل جدید قراردادی صنعت نفت، همان بیع متقابل با اندکی تغییرات است، گفت: از جمله این تغییرات، تاکید بر جایگاه شرکتهای داخلی و تلاش برای توانمندسازی این شرکتهاست؛ موضوعی که در قراردادهای بیع متقابل مدنظر واقع نشده بود.

مقدم اظهار کرد: اجرای مدل جدید قراردادی صنعت نفت، مزیتهای بسیاری برای شرکتهای ایرانی فعال در این صنعت به همراه خواهد داشت و امیدواریم بتوانیم در آینده ای نه چندان دور، شاهد رشد و بالندگی هر چه بیشتر شرکتهای داخلی از رهگذر همکاری با شرکتهای بین المللی و انتقال فناوری باشیم.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین