|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶
کد خبر: ۱۱۶۲۶۸
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۶
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: محکومان و عناصر فتنه نباید در دانشگاه تریبون داشته باشند اما شناخت آنان امر مهمی است چرا که مخالفان سیاسی را نمی‌توان منع کرد و اجازه برخورد سلیقه‌ای را نمی‌دهیم.
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: محکومان و عناصر فتنه نباید در دانشگاه تریبون داشته باشند اما شناخت آنان امر مهمی است چرا که مخالفان سیاسی را نمی‌توان منع کرد و اجازه برخورد سلیقه‌ای را نمی‌دهیم.

معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: محکومان و عناصر فتنه نباید در دانشگاه تریبون داشته باشند اما شناخت آنان امر مهمی است چرا که مخالفان سیاسی را نمی‌توان منع کرد و اجازه برخورد سلیقه‌ای را نمی‌دهیم.

 سید ضیاء هاشمی در نشست سالانه مسئولان بسیج دانشجویی کشور که در محل سالن همایش‌های آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار داشت: رهبر انقلاب 12 رهنمود در جمع دانشجویان مطرح کردند که حضور استدلالی و تبیینی تشکل انقلابی و تببین و قانونمند کردن دانشجویان بخشی از این رهنمودهای مورد توجه است.

ی افزود: ضرورت افزایش سطح آگاهی سیاسی و دینی یک دانشجوی بسیجی نیز در این رهنمود مطرح شده، در واقع  بالضروره یک دانشجوی بسیجی درسخوان خواهد بود و بسیجی بودن فقط به ابراز آرمان نیست و یکی از لوازم آن بالا بودن سطح آگاهی علمی و دینی است.

به نوشته تسنیم، معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه افزایش مخاطبان در سطح دانشجویی مدنظر است، گفت: ترویج گفتمان بسیجی با روش‌های منطقی و دفاع از نظام اسلامی از دیگر منویات رهبری است که دفاع عالمانه از کلّیت نظام را باید مورد توجه قرار دهند.

هاشمی تصریح کرد: دوام اردوهای جهادی و توجه سبک زندگی ایرانی اسلامی در اندیشه و عمل دیگر رهنمود رهبر انقلاب است لذا زندگی دنیوی و آخرت با هم پیوند دارد و بدون یک افق معرفت‌گرایی نمی‌توان عمل لازم را انجام داد.

وی با اشاره به تقویت گفتمان‌های اصلی انقلاب اسلامی نظیر استقلال و تشکیل جبهه واحد ضدآمریکایی با بهره‌گیری از فضای مجازی به‌عنوان دیگر فرمایشات رهبر انقلاب گفت: براساس گسترش تعاملات بین‌المللی دانشجو باید در این راستا در فضای مجازی و حقیقی فعالیت مؤثر داشته باشد.

هاشمی با یادآوری اینکه افراد رتبه واحد در انقلابی بودن ندارند، گفت: هم‌افزایی تشکل‌های انقلابی، نگاه راهبردی به انقلاب و تفکر به آینده از دیگر رهنمودهای رهبری به دانشجویان است.

وی افزود: افزایش آگاهی‌های سیاسی و توسعه مخاطبان را باید تقویت کنید، همچنین ارتباط دانشجویان خلاق به‌ویژه بسیجیان با مسئولان باید توسعه یابد.

هاشمی با ابراز "گفت‌وگو و مفاهمه یک امر بزرگ است که باید تعقیب کنیم" گفت: اجازه ندهیم جلسات گفت‌وگو به جلسات تقابل و معامله تبدیل شود بلکه باید جلسات تفاهم و تعامل سازنده باشد.

وی با اشاره به پایبندی به مبانی فکری و قانونی گفت:  بسیج دانشجویی یک تشکل انقلابی است و حضورش مثبت است و موجب پویایی می‌شود.

معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: بسیجی بودن مستلزم ایثارگری است و جمع دانشجویان بسیجی یک سرمایه آکادمیک و موهبت است.

هاشمی با بیان اینکه قانون رسم الخط و خط راهنما برای تعیین مسیر است، گفت: قانون فصل الخطاب ماست و نقض قانون از زاویه هیچ‌کس مورد قبول نیست لذا قانونمندی را باید ترویج دهیم.

وی خاطرنشان کرد: نقض قانون حرام شرعی، اشکال عقلی و تخلف اجتماعی است ضمن اینکه ما به‌عنوان مجری قانون نباید نظریه پردازی و یا قانون را توجیه کنیم.

هاشمی درباره قانون اردوهای دانشجویی و کنسرت در دانشگاه گفت: دستورالعمل اردوها در سال 88 تصویب شده که طبق آن اردوهای مختلط ممنوع است.

معاون فرهنگی وزیر علوم افزود: این دستورالعمل شامل اردوهای فرهنگی، علمی، صنعتی و سفرهای آموزشی است که سفرهای آموزشی که همراه با استاد می‌روند در آن صریحاً مستثنی است چرا که برخی رشته‌ها نیاز به بازدید حضوری دارد که در این مورد هر اشکالی بوده واکنش نشان دادیم.

وی با تأکید بر "به هیچ اردوی مختلطی مجوز ندادیم" گفت: 40 مورد تاکنون گزارش شده که در بیرون دانشگاه و از طرف خود دانشجویان بوده ما همواره به موارد واکنش نشان دادیم ولی هیچ مکانیسمی برای جلوگیری نداریم.

هاشمی افزود: اردوهای ضابطه‌مند مثل اردوی رضوی و راهیان نور مورد قبول است و ضوابط در تمامی اردوها باید رعایت شود.

معاون فرهنگی وزیر علوم افزود: تغییر و اصلاح برای برگزاری اردوی علمی مربوط به معاونت آموزش است، البته در شورای اسلامی شدن دانشگاه به اصلاح آیین‌نامه پرداختیم.

هاشمی در مورد برگزاری کنسرت در دانشگاه گفت: ما گفتیم که اگر کنسرت‌ها به‌طور جداگانه برگزار شود ممنوع است که قبل از ما اجرا می‌شده است اما موسیقی‌ای که در ضمن برنامه‌ها است مورد قبول است و در تمامی همایشات وجود داشته و موردی ندارد.

وی با بیان اینکه دانشجو نباید ابزار رسانه‌ها شود، گفت: رسانه‌ها جلسات اعتکاف و اردوهای رضوی دانشگاه‌ها و سایر عملکردهای فرهنگی دانشگاه را انعکاس نمی‌دهند و صرفاً به مواردی نظیر کنسرت‌ها می‌پردازند.

هاشمی با اشاره به اینکه حجاب در دانشگاه وضعیت بهتری نسبت به سایر محیط‌های جامعه دارد، گفت: البته باید چنین باشد، در حال حاضر در تهران 50 درصد حجاب کامل، 40 درصد حجاب عرفی، 8 درصد حجاب ضعیف و 2 درصد بدحجاب هستند که در این راستا کانون‌های امر به معروف و نهی از منکر باید ترویج پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: کسانی که اعتقاد دارند که حجاب را به‌عنوان یک آموزه دینی رعایت می‌کنند و کسانی که اعتقاد ندارند نیز به‌عنوان یک هنجار اجتماعی باید آن را رعایت و حفظ کنند.

معاون فرهنگی وزیر علوم با اعلام اینکه بودجه فرهنگی امسال کشور 7500 میلیارد تومان است، گفت: بخشی از این بودجه در دانشگاه فعال است اما مجموع نهادهای مرتبط باید در راستای ترویج فرهنگ اسلامی فعالیت کنند.

هاشمی گفت: محکومان و عناصر فتنه نباید در دانشگاه تریبون داشته باشند اما شناخت آنان امر مهمی است چرا که مخالفان سیاسی را نمی‌توان منع کرد و اجازه برخورد سلیقه‌ای را نمی‌دهیم.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین